Review: Yoga Stap voor Stap: Online Yoga Cursus voor Beginners van Happy With Yoga (2021)

Yoga Stap voor Stap van Happy With Yoga is naar mijn mening de ideale cursus voor beginners. Naast mijn dagelijks krachtsessie doe ik ook al enkele jaren aan yoga, en dan met name de Yin vairant. Hierbij mijn review en ervaringen over deze yogacursus waarbij jij stap voor stap yoga gaat leren.

Even terug naar mijn Yin Yoga, dit doe ik elke maandag avond naast mijn 4 dagen krachttraining. Tijdens de Yin ga je van houding naar houding waarbij je een langere tijd (tussen de 1 en 3 minuten) in bepaalde houdingen blijft zitten. In deze houdingen zoek je de rek op maar ontspanning tegelijk. Dit zorgt voor meer ruimte tussen de spieren en bindweefsel.

Mocht je al iets meer gevorderd zijn, neem dan ook zeker een kijkje bij mijn Mindfulness voor het Dagelijkse leven Review die ook van Happy with Yoga is

Ik hoop dat ook jij fan wordt tijdens deze yogacursus, om stap voor stap yoga toe te passen. Ik vind het een mooie aanvulling naast mijn wekelijkse fitness.

Leestijd: 12 minuten


Inhoudsopgave


Wie zijn Happy with Yoga Academy?

Deze online beginnerscursus en nog meer yogacursussen worden gegeven door de “Happy with Yoga Academy”.

Deze Academy en tevens deze cursus wordt gegeven door 2 profs, namelijk Rolf van Baalen en Melanie van Baalen.

Beide reizen samen de hele wereld over en passen al jaren yoga toe. Al deze kennis passen ze nu stap voor stap en duidelijk toe in hun online cursussen.

Dit is nog maar 1 cursus van de 4, de eerste heeft mij verrast, en hoop dan ook een review te mogen schrijven over de andere yoga cursussen.

Op deze foto zie je Rolf van Baalen en Melanie van Baalen van Happy with yoga
Rolf en Melanie

Wat houd de Online Yoga cursus voor beginners: Yoga stap voor stap precies in?

Zoals de titel al zegt ga je in deze cursus stap voor stap yoga leren.

Dit doe je door middel van een online module waar je precies een duidelijke introductie krijgt en daarna stap voor stap door de stof gaat door middel van video’s en e-books.

Je gaat leren dat je komende weken of zelfs maanden de lessen meerdere keren gaat herhalen om ze volledig goed te kunnen en uiteindelijk zal je steeds meer ontspanning gaan vinden en de houdingen met aandacht gaan doen. Daarnaast raad ik je echt aan om zonder vooroordelen te beginnen met deze cursus.

Sommige oefeningen of houdingen kunnen vreemd aanvoelen maar als je ze enkele weken doet en jezelf blijft uitdagen dan zal je steeds meer ontspanning gaan vinden.

Belangrijkste om te onthouden is dat er geen goed of fout is en dat je zelf ook mag bepalen hoe vaak je de lessen doet. Rolf en Melanie raden wel aan om 2 keer per week een les te blijven doen.

Deze cursus kan je gemakkelijk volgen op je pc, laptop of mobiel, Daarnaast zitten er ook meerdere extra’s bij, waar ik later nog meer over zal vertellen.

Hieronder zie je de online omgeving van deze cursus en in het volgende hoofdstuk deel ik ook mijn video review waar ik je een blik geef over de inhoud.

Op deze foto zie je de online omgeving van de cursus Yoga Stap voor Stap

Yoga Stap voor stap Review [VIDEO]

Om je een goed idee te geven over hoe de online omgeving van deze cursus eruit ziet en hoe de lessen werken heb ik een video review gemaakt. Zie hieronder.


Voor wie is deze Yoga Beginnerscursus geschikt?

Deze Yoga Stap voor stap beginnerscursus is voor iedereen die op zijn eigen tempo wilt kennismaken met de wereld van yoga. Rolf en Melanie zijn super gedreven om je hierbij te helpen en voor persoonlijke groei te zorgen.

Als we even uitgaan als je deze gehele cursus hebt gedaan, dan ben je in staat om veel beter om te gaan met ademhaling, en ben je in staat om meer kracht en ontspanning te vinden in het uitoefenen van yoga.

Of het leegmaken van alle gedachtes in deze drukke wereld. Yoga is voor mij een stukje ontspanning onder het motto: niks moet en alles mag. Even een moment voor mezelf, wat je jezelf vaak niet gunt.

Je gaat leren om de kracht uit yoga te halen en hier gebruik van te maken, ook kan je het daarna toepassen als ontspanningsoefeningen of meditatie. Of bij het hebben van een drukke dag en een vol hoofd, even een moment voor jezelf.

Deze cursus is in een duidelijke en overzichtelijke online module te volgen, waarbij je precies ziet waar en hoeveel lessen je nog moet volgen.


Wat krijg je allemaal?

Deze gehele cursus is heel overzichtelijke in een online omgeving te bekijken, daarnaast kan je er ook voor kiezen om de oefeningen op je mobiel of tabblad te doen.

Hieronder geef ik je even een korte inhoud van alle modules.

Module #1: Cursusintroductie

In de eerste module maken we kennis met Rolf en Melanie en krijgen we even een korte inhoud van deze cursus precies inhoud. We krijgen hier al de volgende tips:

 • Er is geen goed of fout.
 • Je kan het in je eigen tempo doen, sommige doen het 4 keer per dag en sommige 1 keer per dag. Er worden aangeraden om het 2 keer per week te doen.
 • Doe elke les meerdere malen zodat je het goed onder de knie krijgt.
 • Ga er blanco in, geen vooroordelen en sta er volledig voor open.
 • Blijf jezelf wel uitdagen maar mochten bepaalde oefeningen te lastig zijn, dan mag je deze overslaan.

Module #2: Extra bonus: Oefenschema’s Yoga Stap voor Stap

Momenteel hebben al meer dan 4000 mensen deze cursus gevolgd en daardoor krijgen ze ook heel vaak feedback of krijg je een gratis update van de cursus.

Deze bonus gaat je helpen om een beter ritme te krijgen want heel veel mensen vonden het lastig om te beginnen en een ritme te ontwikkelen.

Je krijgt hier 2 verschillende schema’s die je hierbij gaan helpen. 1 schema gebaseerd op 2 lessen per week en 1 schema op 3 lessen per week.

Je krijgt dus een duidelijk schema feitelijk met wanneer je een rustdag hebt en een lesdag.

Op deze foto zie je een bonus Oefenschema Yoga Stap voor Stap
Voorbeeld oefenschema

Module #3: Yoga filosofie

De gedachte en filosofie achter yoga leren kennen is super belangrijk om uiteindelijk ook beter 1 met onszelf te gaan worden. Yoga is een methode om te werken aan zowel onze fysieke als mentale gezondheid.

Rolf verteld ons de filosofie van yoga en dat het vooral gebaseerd is op persoonlijke groei en nog zoveel meer. Daarnaast delen ze ook een inspirerende video die ik uiteraard hieronder heb gedeeld want die heeft me enorm geïnspireerd.

Daarnaast leer Je Rolf en Melanie een stuk beter kennen in hun natuurlijk element:


Module #4: Yoga lessen

Als je puur kijkt naar deze yogacursus dan ga je in 9 lessen stap voor stap yoga leren, de lessen duren ongeveer een uur. Ik heb elke stap al meerdere keren gedaan. Zonder al te veel weg te geven neem ik je hieronder kort mee wat je kunt verwachten in de eerste 3 lessen.

 • Les 1:
  In deze les ga je leren hoe je een goed zittende yoga houding kan hanteren zonder last te krijgen van je rug. Ook komen de volgende oefeningen aan bod: Tadasana: De berghouding, de ondersteunende brughouding. En we eindigen de les met een stukje meditatie.
Op deze foto zie je mezelf waar ik yoga aan het doen ben
Uiteraard doe ik de cursus ook zelf.
 • Les 2:
  Hier gaan we al dieper in op de ademhaling en volgen er weer verschillende yoga lessen.
 • Les 3:
  Hier wordt dieper ingegaan op het feit dat mensen vaak rugklachten krijgen bij het doen van yoga. In deze les handige tips om dit tegen te gaan, gevolgd door weer een les van een uur.

Module #5: Bonus video’s

Dit vond ik ook een erg fijne toevoeging, ik merk namelijk dat ik vooral in het begin van de yoga lessen vooral bezig was met het goed uitvoeren van de houdingen in plaats van ook met de ademhaling.

In deze bonus krijg je namelijk de volgende video’s:

 • De Yoga ademhaling
 • Tijd & discipline vinden voor yoga
 • Ken je eigen grenzen

Module #6: Losse series

In deze module staan verschillende video’s waarin je de oefeningen beter kunt gaan oefenen die van toepassing zijn op de lessen.

Als je het oefenschema aanhoudt dan zie je dus precies wanneer je welke oefening kunt oefenen, dit is buiten je lessen om en deze oefeningen duren maar 3 tot 13 minuten.


Module #7: Vraag en antwoord sessie 1

In deze module beantwoord Rolf de vragen van mensen die bijvoorbeeld in de gesloten facebook groep zijn gesteld. Deze video duurt 16 minuten.


Module #8: ebook met de 25 belangrijkste houdingen uit de cursus (pdf)

Dit vond ik ook wel een waardevol e-book. Hier kan je even rustig op eigen tempo doorheen en komen eigenlijk alle oefeningen voorbij die gaat uitoefenen.

Daarnaast staat er precies bij hoe je deze houding moet doen en hoe de ademhaling werkt in je lichaam bij het doen van die oefening.

Hier rechts zie je een voorbeeld van de Blije Babyhouding die ik zelfs met mijn 2.02 regelmatig doe en vind het een oefening die me zeker ook rust geef.

Op deze foto zie je de yoga oefening Blije Babyhouding (Ananda
Balasana)
Blije Babyhouding (Ananda
Balasana)

Wat zijn de Yoga stap voor stap ervaringen?

Op deze foto zie je Yoga stap voor stap ervaringen
Enkele reacties van cursisten

Wat kost deze beginners Yogacursus?

Deze complete yoga cursus inclusief de 9 video’s, een e-book met 25 yoga houdingen uitgelegd en enkele bonus video’s krijg je voor de prijs van € 57,00.

Een prijs blijft altijd persoonlijk en het is aan jezelf of je hierin wilt investeren of niet. Uitgaande van € 10,00 tot € 15,00 per les bij een studio zou je feitelijk met 4 of 5 lessen deze cursus er al uit hebben.

Daarnaast krijg je voor altijd toegang en een gelukkiger en krachtiger lichaam terug krijgen is dit me zeker waard.


Yoga Stap voor Stap kopen?

Hopelijk heb ik je in deze Online Yoga cursus voor beginners: Yoga stap voor stap review een goed beeld te hebben gegeven over deze yoga cursus voor beginners.

Ik vind deze cursus een goede eerste stap om kennis te maken met yoga. Rolf en Melanie gaan in een rustig en duidelijk gesproken tempo door de “stof” en je hoeft je echt geen zorgen te maken dat je het niet kan bijhouden.

Als je al een tijdje twijfels om met yoga te beginnen maar er misschien tegenop ziet om dit in een grote groep te doen, dan is dit een erg fijne eerste stap.

Je doet alles stap voor stap en je kan het geheel in eigen tempo doen. Onderwerpen als goede houdingen, ademhalingen en het doel van yoga komen uitgebreid aan bod.

Deze cursus duren enkele weken tot maanden, maar zal je zeker rust en bewustwording gaan geven en ik hoop dat jij net als ik wekelijks of zelfs dagelijks yoga gaat toepassen!

Hier heeft het me echt een gelukkiger en krachtiger mens gemaakt en voel me eigenlijk nog steeds een beginner.

Zoals de website zegt: Na deze cursus heb je meer energie, voel je je sterker, flexibeler & gezonder en ben je gewoon happy! Wil je dit ook? Start dan nu ook met Rolf en Melanie!


Meer van Happy With Yoga?


Zie hier mijn andere Afslank en betere welzijn reviews

Print Friendly, PDF & Email

Yoga Stap voor Stap

57 euro
8.7

Inhoud

9.0/10

Presentatie

8.5/10

Betrouwbaarheid

9.0/10

Garantieregeling

8.0/10

Prijs

9.0/10

Pluspunten

 • Les van Rolf en Melanie. 2 Yoga experts
 • Online omgeving waar je de lessen volledig in eigen tempo kunt doen
 • Duidelijke te begrijpen video's.
 • Goede opbouw en afwisseling
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

 • Yoga pakketten die ze aanbieden zijn uitverkocht

Plaats een reactie