Review: Yoga Stap voor Stap. Cursus voor Beginners!

Yoga. Naast mijn dagelijks krachtsessie doe ik ook al enkele jaren aan yoga, en dan met name de Yin. Deze review gaat over een yogacursus waarbij jij stap voor stap yoga gaat leren.

Even terug naar mijn Yin Yoga, dit doe ik elke maandag avond naast mijn 4 dagen krachttraining. Tijdens de Yin ga je van houding naar houding waarbij je een langere tijd (tussen de 1 en 3 minuten)in bepaalde houdingen blijft zitten. In deze houdingen zoek je de rek op maar ontspanning tegelijk. Dit zorgt voor meer ruimte tussen de spieren en bindweefsel.

Doordat de oefeningen in rek staan, waarbij je de focus op de ademhaling neemt, heb ik helemaal geen gedachtes en kan ik mijn hoofd volledig leeg maken.

Ik hoop dat ook jij fan wordt tijdens deze yogacursus, om stap voor stap yoga toe te passen. Ik vind het een mooie aanvulling naast mijn wekelijkse fitness.


Inhoudsopgave


Wat is deze Yogacursus precies?

Zoals de titel al zegt ga je in deze cursus stap voor stap yoga leren.

Dit doe je door middel van een online module waar je precies een duidelijke introductie krijgt en daarna stap voor stap door de stof gaat door middel van video’s en e-books.

Deze cursus kan je gemakkelijk volgen op je pc, laptop of mobiel.

Daarnaast zitten er ook meerdere extra’s bij, waar ik later nog meer over zal vertellen.

Mocht je uiteindelijk meer cursussen gaan volgen, dan zie ze allemaal in een menu.

Wie zitten er achter deze Yoga Stap voor Stap Beginnerscursus?

Deze online beginnerscursus en nog meer yogacursussen worden gegeven door de “Happy with Yoga Academy”.

Deze Academy en tevens deze cursus wordt gegeven door 2 profs, namelijk Rolf van Baalen en Melanie van Baalen.

Beide reizen samen de hele wereld over en passen al jaren yoga toe. Al deze kennis passen ze nu stap voor stap en duidelijk toe in hun online cursussen.

Dit is nog maar 1 cursus van de 4, de eerste heeft mij verrast, en hoop dan ook een review te mogen schrijven over de andere yoga cursussen.

Rolf en Melanie

Wat leer je allemaal in deze Yoga Stap voor Stap beginnerscursus?

Als we even uitgaan als je deze gehele cursus hebt gedaan, dan ben je in staat om veel beter om te gaan met ademhaling, en ben je in staat om meer kracht en ontspanning te vinden in het uitoefenen van yoga.

Of het leegmaken van alle gedachtes in deze drukke wereld. Yoga is voor mij een stukje ontspanning onder het motto: niks moet en alles mag. Even een moment voor mezelf, wat je jezelf vaak niet gunt.

Je gaat leren om de kracht uit yoga te halen en hier gebruik van te maken, ook kan je het daarna toepassen als ontspanningsoefeningen of meditatie. Of bij het hebben van een drukke dag en een vol hoofd, even een moment voor jezelf.

Deze cursus is in een duidelijke en overzichtelijke online module te volgen, waarbij je precies ziet waar en hoeveel lessen je nog moet volgen.

Een overzichtelijk dashboard met al je lessen

Tijdens de introductie krijg je al enkele handige tips zodat je op je gemak de cursus in gaat. Enkele tips:

 • Er is geen goed of fout.
 • Je kan het in je eigen tempo doen, sommige doen het 4 keer per dag en sommige 1 keer per dag. Er worden aangeraden om het 2 keer per week te doen.
 • Doe elke les meerdere malen zodat je het goed onder de knie krijgt.
 • Ga er blanco in, geen vooroordelen en sta er volledig voor open.
 • Blijf jezelf wel uitdagen maar mochten bepaalde oefeningen te lastig zijn, dan mag je deze overslaan.

Korte inhoud van de yoga lessen.

Als je puur kijkt naar deze yogacursus dan ga je in 9 lessen stap voor stap yoga leren, de lessen duren ongeveer een uur. Ik heb elke stap al meerdere keren gedaan. Zonder al teveel weg te geven neem ik je hieronder kort mee wat je kunt verwachten in de eerste 3 lessen.

 • les 1:
  In deze les ga je leren hoe je een goed zittende yoga houding kan hanteren zonder last te krijgen van je rug. Ook komen de volgende oefeningen aan bod: Tadasana: De berghouding, de ondersteunende brughouding. En we eindigen de les met een stukje meditatie.
Uiteraard doe ik de cursus ook zelf.
 • Les 2:
  Hier gaan we al dieper in op de ademhaling en volgen er weer verschillende yoga lessen.
 • Les 3:
  Hier wordt dieper ingegaan op het feit dat mensen vaak rugklachten krijgen bij het doen van yoga. In deze les handige tips om dit tegen te gaan, gevolgd door weer een les van een uur.

Enkele reacties online op deze Yogacursus

Enkele reacties van cursisten

Wat kost deze beginners Yogacursus?

Deze complete yoga cursus inclusief de 9 video’s, een e-book met 25 yoga houdingen uitgelegd en enkele bonus video’s krijg je voor de prijs van € 57,00.

Een prijs blijft altijd persoonlijk en het is aan jezelf of je hierin wilt investeren of niet. Uitgaande van € 10,00 tot € 15,00 per les bij een studio zou je feitelijk met 4 of 5 lessen deze cursus er al uit hebben.


Conclusie: Yogacursus: Yoga Stap voor Stap

Ik vind deze cursus een goede eerste stap om kennis te maken met yoga. Rolf en Melanie gaan in een rustig en duidelijk gesproken tempo door de “stof” en je hoeft je echt geen zorgen te maken dat je het niet kan bijhouden.

Als je al een tijdje twijfels om met yoga te beginnen maar er misschien tegenop ziet om dit in een grote groep te doen, dan is dit een erg fijne eerste stap.

Je doet alles stap voor stap en je kan het geheel in eigen tempo doen. Onderwerpen als goede houdingen, ademhalingen en het doel van yoga komen uitgebreid aan bod.

Deze cursus duren enkele weken tot maanden, maar zal je zeker rust en bewustwording gaan geven en ik hoop dat jij net als ik wekelijks of zelfs dagelijks yoga gaat toepassen!

Zoals de website zegt: Na deze cursus heb je meer energie, voel je je sterker, flexibeler & gezonder en ben je gewoon happy! Wil je dit ook?


Zie hier mijn andere Afslank en betere welzijn reviews

Print Friendly, PDF & Email
Volg Marc

MarcHealthy

Marc, een man die zelf een enorme transformatie heeft ondergaan en sinds enkele jaren een enorme passie heeft voor sporten en een gezonde leefstijl. Op deze blog wil ik je motiveren en informeren over voeding, fitness en supplementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *