Review: Mindfulness voor het Dagelijkse leven

Mindfulness kan iedereen denk ik wel gebruiken in de drukke tijd waarin we leven, even een momentje voor jezelf en geen stressvolle gedachten. Op deze pagina bespreek ik de Mindfulness voor het Dagelijkse leven review van Happy with Yoga

Happy with Yoga ken je wellicht ook van mijn Yoga Stap voor Stap Review

Deze Mindfulness cursus gaat je helpen om in een paar minuten per dag van chaotisch en gestrest naar rustig en gelukkig te gaan.


Inhoudsopgave


Wie zijn Rolf en Melanie van Happy with Yoga?

Zoals je wellicht in mijn yoga review al hebt gelezen worden deze trainingen gegeven door het bedrijf Happy with Yoga

Happy with Yoga is opgezet door Rolf van Baalen en Melanie van Baalen, beide hebben een 300 uur meditatie en Yoga Nidra training gevolgd.

Waar mijn eerste Yoga Stap voor Stap Review door beide werd gegeven, wordt deze training voornamelijk gegeven door Rolf.

Rolf doet namelijk zowel Yoga als Mindfulness.

Ze hebben allebei als missie om yoga of Mindfulness toegankelijk voor iedereen te maken, en vooral te laten zien dat het niet zweverig is.

Op deze foto zie je Rolf en Melanie, bedenkers van de Mindfulness voor het Dagelijkse leven cursus
Melanie en Rolf

Wat is Mindfulness?

Mindfulness zorgt ervoor dat je in een bepaalde rust zit waardoor je geen prikkels meer krijgt van gedachtes of te oordelen over wat je waarneemt, voelt en ervaart.

Je gaat dus vooral leren om rust te vinden en geen chronische stress meer te krijgen doordat je je gedachten feitelijk uitzet en accepteert dat ze er mogen zijn.

Mindfulness is ook een vorm van meditatie, deze vorm gaat je leren om afscheid te nemen van stressvolle gedachten waardoor veel mensen lichamelijke en fysieke klachten krijgen.

Zoals deze cursus mooi zegt: Je doet dus geen Mindfulness, maar je BENT het.


Wat houd de cursus Mindfulness voor het Dagelijkse leven in?

In deze cursus ga je in 8 weken tijd alles leren over Mindfulness en het toepassen hiervan.

Elke dag voor 8 weken lang krijg je een mailtje met uitleg over Mindfulness en oefeningen die daarbij horen. De oefeningen doe je vanuit een online module die erg overzichtelijk is in weken.

Elke ochtend krijg je de mail tussen 05:00-05:30, wat betekend dat je de oefening dus gelijk gaat doen als je wakker wordt. Je bent maximaal 30 minuten met de oefeningen bezig dus iedereen zou dit kunnen doen.

Mocht je deze cursus gaan doen, dan neem je de stap naar een beter en minder stressvol leven en waar je je vooral minder zal laten leiden door externe omstandigheden en gebeurtenissen.

Op deze foto zie je voorbeelden van mails van de cursus Mindfulness voor het Dagelijkse leven
Voorbeeld emails


Wat krijg je precies?

Zoals hierboven vermeld krijg je dus elke dag een mail waarin je meer gaat leren over mindfulness, dit kan een stukje theorie zijn maar zeker ook bepaalde oefeningen of opdrachten.

Rolf zegt ook in het begin van deze cursus om met jezelf af te spreken dat je de hele cursus gaat afmaken, dit omdat mensen snel geneigd zijn om te stoppen als het even niet lukt.

Dus wat er ook gebeurt, je gaat door met deze mindfulness cursus.

De training bevat 56 mails en in de online module is dit netjes opgesplitst in 8 weken en een bonus hoe je mindfulness kan toepassen op werk.

Ook komen er verschillende Yoga Mindfulness oefeningen die je dagelijks kan uitoefenen.

Ik ga in deze Mindfulness voor het Dagelijkse leven review van elke 2 weken een dag samenvatten om je een idee te geven.

Uiteindelijk zal jij de stap moeten nemen om open-minded te zijn en ervoor open te staan.

Op deze foto zie je de online omgeving van de Mindfulness voor het Dagelijkse leven cursus
Voorbeeld online omgeving.

Week 1: Dag 5: De Automatische piloot

De reden dat ik deze dag als eerste wil bespreken is dat ik tijdens deze cursus heb gemerkt dat ik heel vaak op De Automatische piloot leef.

Dit zorgt ervoor dat ik constant bezig ben met mijn gedachtes en daardoor helemaal niet bewust in het moment leef.

Deze les liet me zien dat wij als mensen altijd iets te doen willen hebben en soms zelfs meerdere dingen tegelijk waardoor we van moment naar momenten leven en dat veroorzaak juist stress.

Deze dag eindigen we met de opdracht om 3 simpele dingen met aandacht te doen, dingen die normaal op automatische piloot gebeuren.

Ook leren we de zo geheten rozijn-oefening waarin we ons 5 minuten focussen op een rozijn en daardoor even alle gedachtes uitzetten.


Week 5: Dag 29: Mindfulness & Yoga [1]

Tijdens deze week komen er verschillende yoga houdingen waar je gaat leren om je thuis te voelen in je eigen lichaam.

Daardoor zal je meer op je gemak zijn en vooral leren om uiteindelijk kracht, balans en flexibiliteit op te bouwen in het lichaam.

Zelf doe ik met regelmaat Yin Yoga, hier zit je 2 tot 3 minuten in houdingen waardoor er rek op de spieren komt en er meer ruimte gemaakt wordt.

Heb hier ook geleerd dat zelfs yoga of Mindfulness er weer voor kan zorgen dat je op automatische piloot gaat.

Dus je gaat weer leren om de oefeningen met aandacht te blijven doen.

Op deze foto zie je een yoga les van de cursus Mindfulness voor het Dagelijkse leven
yoga les

Week 6: Dag 38: Moeilijkheden en Compassie 

Week 6 was voor mij echt een eyeopener, er kwamen verschillende onderwerpen waar ik zelf nog wel vaak mee bezig ben, onderstaande titels zeggen genoeg:

  • Dag 36: Omgaan met moeilijkheden
  • Dag 37: Als we niet oké zijn….
  • Dag 38: Moeilijkheden en Compassie
  • Dag 39: Hoe hard ben jij voor jezelf?
  • Dag 40: Compassie ontwikkelen [1]

Hier sinds kort weer vrijgezel na 7 jaar en daar komt flink wat bij kijken, dankzij deze cursus ben ik erachter gekomen dat ik behoorlijk hard voor mezelf ben en dat ik mezelf te makkelijk negatief beoordeel.

Daarom vind ik het extra fijn dat Mindfulness ook toe te passen is op momenten dat je het nodig hebt en uiteindelijk ontwikkel je daardoor ook meer liefde voor jezelf en accepteer je dat het normaal is om je te voelen zoals je je voelt!


Week 8: Dag 54: Een gewoonte maken van Mindfulness [5]

Uiteindelijk gaat deze training er vooral om dat jij leert om van Mindfulness een gewoonte te maken, even 15 minuten momentje voor jezelf. Elke dag opnieuw zonder dat het je meer moeite meer kost.

Deze week krijg je allemaal tips die hiervoor gaan zorgen.

Daarnaast gaat Rolf je op deze dag 54 zijn strategieën delen waarmee je met technieken kan zorgen dat je blijvend goede positief kan veranderen en dus een goede mindset krijgt.

Dit kan je bijvoorbeeld toepassen als je wilt afslanken of een strakke buik zou willen krijgen, Na het toepassen van mijn technieken zul je deze doelen makkelijker halen en zonder al te veel stress.

Hij brengt hier mooi het voorbeeld mee dat mensen altijd heel gemotiveerd beginnen met een doel maar zodra het niet lukt dan gooien ze de handdoek in de ring.

Tip van Rolf:

De belangrijkste oplossing hiervoor is volgens mij door jezelf te vergeven. Heb compassie voor jezelf. Accepteer dat je niet perfect bent. Accepteer dat je je best hebt gedaan, maar dat je je niet precies aan het plan hebt gehouden. Maar pik de draad daarna weer op!


Wat voor extra’s krijg je bij de Mindfulness voor het Dagelijkse leven ervaringen cursus?

Bonus: Mindfulness op het werk

Naar mijn mening is het niet nodig om na maar liefst 58 uitgebreide mails en een online omgeving ook nog extra’s erbij te doen.

Maar Happy with Yoga heeft er nog een bonus bij gedaan en dat is de Mindfulness op het werk pdf.

In deze pdf ga je leren hoe je van Stress en Chaos op je werk naar plezier en passie gaat.

Doordat we allemaal een groot deel van ons leven op ons werk zitten vond Rolf het wel handig om deze bonus erbij te doen en hij heeft helemaal gelijk!

Bonus: Mindfulness op het werk

Wat zijn de Cursus Mindfulness voor het Dagelijkse leven ervaringen?

Ik hoop dat mijn tevredenheid een beetje in deze review te zien is, want ik heb er echt veel aan gehad en heb mezelf nog beter leren kennen.

Uiteraard heb ik online ook nog een paar andere Mindfulness ervaringen gevonden:


Wat betaal je voor deze cursus?

Deze super uitgebreide training heb je al voor de prijs van € 47,00

Een prijs blijft altijd persoonlijk, maar hoeveel is het je waard om jezelf zoveel beter te leren kennen en voordelen als minder stress en beter slapen te ervaren?


Bevalt het product niet? Maak gebruik van de niet-goed-geld-terug-garantie!

Daarnaast biedt Happy with Yoga je ook de mogelijkheid dat mocht deze cursus niet zijn wat je dacht dat het was, dan kan je mail met de reden en dan krijg je netjes je geld terug.


Mindfulness voor het Dagelijkse leven ervaring en conclusie

Mindfulness heeft mijn leven een stuk bewuster en rustiger gemaakt. Ik heb eindelijk geleerd dat ik niet altijd maar van de ene naar de andere taak hoef te gaan en nu en dan even een rustmoment pakken is heerlijk!

Daarnaast heb ik ook geleerd hoe je een body scan moet doen en niet gelijk een oordeel te geven over wat ik voel wat me uiteindelijk meer rust gaf.

Deze vorm van niet oordelen heb ik ook leren toepassen in het dagelijks leven door bewuster aanwezig te zijn en de automatische piloot uit te zetten.

Rolf spreekt de video en audio fragmenten op een duidelijke en rustige manier in waardoor je feitelijk als rustig wordt bij het horen van zijn stem en dat is zeker een groot voordeel hiervan.

Deze Mindfulness cursus is echt super uitgebreid en kan het iedereen aanraden om hem te doen, je leert jezelf stukken beter kennen en zoals Rolf zo mooi zegt:

Het leven is een grote ontdekkingsreis waarin je op zoekt gaat naar de beste versie van jezelf die je maar kunt zijn.

Begin jij nu ook met jouw ontdekkingsreis?


Ik hoop je in deze Mindfulness voor het Dagelijkse leven Review antwoord te hebben gegeven op de volgende vragen, mocht je nog meer vragen of ervaringen hebben stel die dan hieronder.

  • Wie is Happy With Yoga?
  • Wie zijn Rolf van Baalen en Melanie van Baalen?
  • Wat is Mindfulness?
  • Hoeveel kost de cursus Mindfulness voor het Dagelijkse leven?
  • Wat zijn de cursus Mindfulness voor het Dagelijkse leven ervaringen?

Mocht deze review zijn bevallen, neem dan vooral een kijkje bij mijn Afslank en betere welzijn reviews

Print Friendly, PDF & Email
Volg Marc

Plaats een reactie