Review: Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm

Afslank Receptenbijbel wil je wellicht gaan kopen, gelukkig zoals jullie weten koop ik eerst de producten voordat ik er een review over schrijf, de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm heb ik achteraf weer met veel plezier gekocht want hij is erg uitgebreid. Hierbij mijn review.


Inhoudsopgave


Wie is Oscar Helm?

De schrijver van dit boek is Oscar helm bekend van happyhealthy.nl. Oscar is geen onbekende en heeft al een volle blog gevuld met blogs over voeding en en allemaal onderzoeken en trends van de laatste tijd.

Ik vind het altijd wel positief dat iemand die een boek schrijft al een groot blog heeft, zo weet je met iets meer zekerheid dat die persoon ook weet waarover hij of zij schrijft en dat het niet even een boek op de markt zetten en verdienen maar module is.

De reden dat Oscar dit boek is begonnen heeft te maken met de media, in de media word nieuws gebaseerd op diëten en leefstijlen zo snel uitgebracht zonder eerst echt te controleren wat hiervan waar is. Uiteraard zit er aan nieuws ook een verdienmodel waardoor het verhaal altijd 2 kanten heeft.

Oscar helm

Wat houd de Afslank Receptenbijbel precies in?

Het boek begint met een belangrijke zin: Als je goed voor je lichaam zorgt, zorgt je lichaam goed voor jou.

En zo is het ook precies. Wellicht denk je: alweer een afvalboek, maar dit is een erg compleet boek dus dat ga ik je dan ook zeker laten zien over deze afslank receptenbijbel en dan zie je bij de conclusie of dit pakket iets voor jouw is.

Oscar heeft al zijn adviezen in dit boek wetenschappelijk onderbouwd, je leert in dit boek hoe je kunt afslanken via een gezonde leefstijl, met meer dan 100 overheerlijke afslank recepten.

Download hier gratis je weekmenu zodat je een idee krijgt van Recepten en Boodschappenlijstjes


Wat krijg je precies?

Je hebt 2 verschillende keuzes, of het e-book en de extra’s of voor 10,00 meer een fysiek boek erbij. Ik ben voor het fysieke boek erbij gegaan. Het e-book bevat maar liefst 257 pagina’s en het boek 256.

Als we kijken naar de inleiding dan beginnen we het boek met 66 pagina’s aan theorie.

Dit stukje zal ik straks ook wat dieper op ingaan. Daarna krijgen we 190 pagina’s aan recepten.

Denk hierbij aan ontbijt, lunch en diner gerechten maar ook een deel voor de lekkere trek in de avond.

Zoals in al mijn reviews te zien is ga ik op een paar hoofdstukken iets dieper in.

De afbeeldingen in deze blog zijn aan te klikken voor een nog scherpere foto

Deel: Principes voor een slank en gezond lichaam

In dit deel neem Oscar veel principes on de loep. Deze bijvoorbeeld aan het advies om minimaal 50 verschillende producten per maand te eten. Als ik naar mezelf kijk ben ik erg saai, ik varieer veel te weinig. Mijn maaltijd als lunch en voor het sporten is altijd hetzelfde.

Zoals daarbij staat vermeld: Het eten van veel verschillende voedingsmiddelen is noodzakelijk om je dieet gezond te houden en een verscheidenheid aan voedingsstoffen te leveren aan je lichaam.

Hierdoor krijg je een scala aan verschillende vitaminen en mineralen binnen.

Dus ik ben blij dat deze principes erin zitten want dit is toch weer een stukje bewustwording.

Advies 12: beweeg/sport minimaal 30 minuten per dag. Daarna volgt het advies om ook zeker aan krachttraining te doen als je wilt afvallen en hier is krachttraining ook een passie geworden.


Deel: Afvallen in een notendop

In dit deel benadrukt afslank receptenbijbel hoe belangrijk voeding heeft om af te vallen. Vaak denken mensen dat sporten leidend is, maar in theorie is voeding 80% en sporten 20%.

Je leert in dit boek ook je eigen calorieën uitrekenen zodat je ongeveer weet hoeveel je moet eten op een dag en met alle calorieën die overal bij staan kan je dus iets onder deze calorieën gaan zitten om af te vallen.

In dit deel worden 4 onderdelen besproken die te maken hebben met afvallen:

✓ Voeding (belangrijkst!), onder te verdelen in:
– Hoeveel je eet (hoeveelheid)
– Wat je eet (type)
– Wanneer je eet (timing)
✓ Beweging (inspanning)
✓ Stress-management
✓ Mentaliteit/mindset


Recepten

Het boek heeft genoeg lekkere recepten, denk bijvoorbeeld aan een omelet met paddenstoelen, broccoli en komijn tot een Quinoa pannenkoeken met dadels en walnoten.

Aangezien ik aan pancake gedeelte heb om mijn website zal ik het zojuist genoemde recept er binnen kort op zet evenals de rechter afbeelding waarop je een havermoutpannenkoek ziet met granaatappel en chocolade.

Dit recept staat momenteel op mijn website

Naast het ontbijt, bevat de Afslank Receptenbijbel ook dranken, lunch, salades & dressings, avondeten met daarin onderscheid tussen koolhydraatarm vleesgerechten/visgerechten en vegetarische gerechten en een hoofdstuk voor de lekkere trek in de avond.


Pagina Lekkere trek in de avond

Ook staat er een HappyHealthy Afslank Stoplicht in het boek met groene producten die je meer voordelen opleveren dan nadelen en rode producten die je meer nadelen opleveren dan voordelen.


Wat voor extra’s bevat de Afslank Receptenbijbel

Bij de Afslank Receptenbijbel krijg je ook heel veel leuk extra’s met recepten. Hieronder wat je allemaal krijgt.

Bonus #1: Dag- en Weekmenu’s + Boodschappentips (Waarde €10,-)

Deze bonus bevat kant en klare weekmenu’s zodat je precies weet wat je moet halen.

Ook heeft Oscar Helm boodschappentips erbij gedaan zodat je gezonde keuzes zult maken en niet in de verleiding komt voor ongezonde voeding.

Weekmenu’s + Boodschappentips

Download hier je gratis weekmenu om een idee te krijgen!


Bonus #2: 10 Gezonde Toetjes (Waarde €10,-)

Gezond toetjes in overvloed, je hoeft vanaf nu niet meer bang te zijn dat je geen inspiratie hebt voor lekkere toetjes.

De Afslank Receptenbijbel bevat zelf ook al meerdere toetjes maar met deze bonus erbij kan je nog lang vooruit.

10 Gezonde Toetjes

Bonus #3: 84 Gezonde Tussendoortjes (Waarde €20,-)

Tussendoortjes zijn echt gigantisch belangrijk want dat zijn de momenten dat je vaak iets ongezonds gaat eten en daardoor aankomt in plaats van afvalt.

Met deze bonus hoef je je nooit meer zorgen te maken om tussendoortjes die je slank houden.

84 Gezonde Tussendoortjes

Bonus #4: 13 Richtlijnen voor een Slank en Gezond Lichaam (Waarde €10,-)

Wellicht heb je al meerdere dieeten gedaan die uiteindelijk een tijdelijk resultaat gaf.

Deze bonus geeft je de richtlijnen om een slank en gezond lichaam te creeren en vooral niet te zorgen voor het bekende jojo-effect.

Een erg handige bonus!

13 Richtlijnen voor een Slank en Gezond Lichaam

Wat betaal je voor dit boek?

De de Afslank Receptenbijbel heb je voor € 27,00 een digitale versie in huis, betaal je € 10,00 extra zoals ik heb gedaan dan krijg je zowel de digitale versie maar ook de fysieke versie gratis thuis gestuurd.


Bevalt het product niet? Maak gebruik van de 60 dagen niet goed-geld-terug-garantie.

Het kan me niet voorstellen dat je dit boek niet leuk vind, maar mocht het toch niet zijn wat je ervan gedacht had, dan kan je binnen 60 dagen gewoon je geld terug vragen.


Conclusie en mijn ervaring over de Afslank Receptenbijbel

Ik ben zelf erg tevreden over wat je allemaal krijgt voor de 37,00. Ook heb ik hier gekozen voor het fysieke boek omdat recepten daarin opzoeken nog makkelijker is en een e-book kan je ook een keer kwijt raken o.d.

Ik raad je zeker aan om de eerste 60 pagina’s rustig door te lezen, er staat echt veel nuttige theorie in, en deze theorie in combinatie met de recepten zullen voor een goed resultaat gaan zorgen. Dit heeft ook te maken dat het veel recepten zijn die goed vullen met relatief minder calorieën. Daardoor zul je op den duur afvallen. Ook zit er week menu’s in zodat je goed op gang geholpen word.

Ik vond de recepten allemaal erg duidelijk en het boek was ook goed opgemaakt en foto’s. Bij elk recept is te zien hoe lang je bezig bent, voor hoeveel personen en hoeveel calorieën erin zitten. Enige nadeel voor een krachtsporter zoals ik is dat er geen eiwitten, vetten en koolhydraten vermeld zijn. Maar zoals ik al zeg dit is persoonlijk.

Wat ik ook als positief ervaarde is dat de afslank receptenbijbel met avondeten de keuze gaf tussen een koolhydraat arm hoofdstuk en een koolhydraat rijk hoofdstuk. Zelf heb ik soms dat ik in de ochtend sport en dan neem ik nauwelijks tot geen koolhydraten meer in de avond. Sport ik in de avond dan neem ik erna nog wel koolhydraten. Nu kon ik dus goed kiezen tussen beide.

Wacht niet langer en ga vanaf nu voor de gezonde recepten en ga voor een slanker lichaam!


Zie hier mijn andere boeken uit de Afslank en betere welzijn reviews

Print Friendly, PDF & Email
Volg Marc

MarcHealthy

Marc, een man die zelf een enorme transformatie heeft ondergaan en sinds enkele jaren een enorme passie heeft voor sporten en een gezonde leefstijl. Op deze blog wil ik je motiveren en informeren over voeding, fitness en supplementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *