Wie is marchealthy eigenlijk? En wat wil ik met deze fitness blog?

Welkom op mijn Fitness Blog. Ik zal mij eerst eens voorstellen voordat je verder bladert. Ik ben Marc, een sportfreak die sinds 2016 verhuisde van Leiden naar Haarlem.

De afgelopen jaren heb ik een behoorlijke transformatie ondergaan en ben dat sinds 2015 gaan delen op Instagram. Wat begon als een dagboekje voor mezelf werd al gauw andere mensen motiveren en inspireren.

Elke week de discipline te hebben om toch 4 á 5 dagen in de week die sportschool in te duiken was ook voor mij een hele opgave. Ik verdiepte mij ook steeds meer in voeding en stelde via social media vaak vragen aan sporters en coaches. Hoe doen jullie dit? Hoe kan ik hier mijn eigen leefstijl van maken en toch blijven genieten?

Uiteindelijk heb ook ik een manier gevonden dat goed werkte voor mij:

B A L A N S:

Voeding, sport en genieten van het leven.

Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik niet alleen mezelf motiveerde maar ook veel anderen op mijn Instagram pagina. Ondanks dat ik niet creatief ben (dezelfde ontbijtjes of sportfoto’s), heb ik de afgelopen 2 jaar toch een mooi aantal volgers erbij gekregen waarmee ik al een persoonlijke band heb opgebouwd.

We gaan nog even iets verder terug in de tijd. 2012:, ik zag een foto van mezelf voorbij komen van een vakantie in Egypte. Op dat moment woog ik 102kg, ik sportte niet, at waar ik zin in had en besteedde mijn avonden vaak aan gamen. Op dat moment besefte ik mij goed dat er iets moest veranderen. De knop is op dat moment langzaam aan omgegaan. Ik wilde een andere leefstijl! Het werd een proces naar een fitter & sportieve Marc die toch kan blijven genieten.

2012

Ik heb door mijn transformatie een grote passie gekregen voor alles wat te maken heeft met sport. Zoals krachttraining maar ook voor yoga of squashen. Hardlopen heb ik ook heel wat jaartjes met veel plezier gedaan maar mijn knie stribbelt soms wat tegen vandaar dat ik dat even naast mij neer heb gelegd.

Gelukkig is hardlopen niet de enige sport waarmee ik mijn balans kan halen. Fit zijn blijft het hoofddoel en ik zal niet opeens bodybuilding ambities krijgen. Nee, gewoon een leuke combinatie tussen kracht en cardio en de passie erin houden (wel stiekem elk jaar iets sterker worden) :).

2012 vs 2017
2018

Een eigen website ? Een eigen Fitness Blog? waar begin je aan Marc? ;). Super spannend en totaal nieuw voor me. Ik begon de laatste tijd veel vragen te krijgen op mijn Instagram waarvan ik dacht: ik kan ook mijn kennis en persoonlijke ervaringen gaan delen op een website en me er nog beter in verdiepen.

Ik zal daarom de komende tijd allerlei lekkere recepten gaan delen (bv mijn wekelijkse havermout pannenkoeken) of lekkere smoothies tot diner maaltijden. Daarnaast ga ook mijn kennis betreft supplementen delen/reviewen en jullie nog meer wijs maken in mijn wereld van sport. Tot macro’s of micro’s of vetverbranding/cutten of spieropbouw/bulken tot leuke (sport)evenementen. Ook houd ik mijn persoonlijke transformatie bij en kan ik jullie persoonlijke vragen uitgebreid beantwoorden.

En ja, jij zult wel denken ‘Marc er zijn al meer dan 1000 blogs over fitness, lifestyle, voeding, waar begin je aan!’. Maar dat weerhoud mij er zeker niet van om mijn passie op deze website te plaatsen.

Mijn kennis is gebaseerd op persoonlijke ervaringen, wat voor de 1 misschien wel werkt wil niet zeggen dat het voor een ander ook werkt. Een pre-workout kan bij mij erg goed werken, maar bijvoorbeeld voor jou niet. Probeer dit te onthouden bij alle artikelen die ik op deze website plaats.

Deze Fitness Blog is allemaal nieuw voor mij, dus ik sta dan ook graag open voor vragen of juist suggesties of ideeën voor artikelen waar jullie nog meer motivatie van krijgen. Alle vragen kunnen worden gesteld via info@marchealthy.nl dus houd je vooral niet in 😉

Sportieve groet van Marc


Marc in het kort:

Marc, 36 jaar en woonachtig in Haarlem.
Enorme passie voor sporten, onder andere Krachttraining, Yoga, Squash en andere groepslessen.

Fit zijn zal altijd prioriteit 1 blijven. Elk jaar iets sterker is ook een doel.
Sporten doe je voor jezelf en niemand anders en ik hoop jouw in dit traject te mogen mee nemen 🙂

2012 vs 2019 (een man van uiterste)(2020 staat er uiteraard weer een fitness shoot op de planning)
2020

Sinds kort ook in het bezit van een nieuwsbrief, dus schrijf je zeker in als je me nog beter wilt leren kennen 🙂

Naast deze website kan je me ook volgen op instagram of facebook

Print Friendly, PDF & Email

4 gedachten over “Wie is marchealthy eigenlijk? En wat wil ik met deze fitness blog?”

 1. Leuk Marc! Complimenten, je website ziet er mooi en verzorgd uit. Een inspirator! ik kijk uit naar je blogs en lekkere recepten. Ga zo door! Groet, Aline

  Beantwoorden
  • Hoi Aline, Bedankt!, leuk om te horen!. Ik ga nu komende 1 a 2 weken wat artikels schrijven zodat ik lekker om de 4 dagen iets online kan gooien en dat er niet 2 weken niks komt e.d. 🙂

   Beantwoorden
 2. Leuk Marc!
  Ik ben nog opzoek naar de juiste manier om panga filet te bereiden; kan niet wachten op het recept!
  Grapje hoor, ik zal af en toe eens checken hier!

  Beantwoorden
  • Haha, die zag ik wel aankomen ;), zit gevoelsmatig al jaren te wachten op jouw versie van pangasiusfilet 😉 ;). Maar je hebt gelijk!, bij een eigen website hoort een panga recept. Hij gaat er komen 🙂

   Beantwoorden

Plaats een reactie