In Food, Lunch, Ontbijt, Pancakes

Mijn volgers op Instagram weten zo onderhand wel dat ik een foodporn verslaving heb voor mijn (bijna wekelijkse) havermout pannenkoeken. Hoogstens tijd om het recept te delen op mijn website

Gezonder

Mocht je nog ouderwets aan de Koopmans pannenkoeken mix zitten, dan hoop ik je met dit artikel te verleiden naar een nog lekkerder & gezondere versie pannenkoeken. Ze vullen enorm, en het is leuk om zo af en toe met een nieuwe creatie te komen.

Bijna alle afbeeldingen in deze blog zijn aan te klikken voor een nog scherpere foto.

Grondstoffen

Bij deze havermout pannenkoeken zijn slechts 3 grondstoffen nodig namelijk; eieren, melk en gemalen oats

( vb Ultra Fine Oats (Body&Fit) of  Instant Oats (myprotein)  of Haver (Bulk Powders) of (Instanthaverpoeder Prozis ) (lekker bestellen waar je het normaal ook besteld).

Nu heb je geen excuus dat je geen Oats kunt vinden.  Je zou eventueel nog ingrediënten toe kunnen voegen om er nog meer een feestje van te maken!

ingrediënten

Een portie van 3 pannenkoeken heb je de volgende ingrediënten nodig:

2 eieren

150ml melk

75 gram oats.

Onder de grote eters onder ons kan het recept uiteraard ook verdubbeld of verdrievoudigd worden.

Giet voor het maken van het beslag de melk in een kom. Wanneer je dit gedaan hebt, voeg in 3 delen de oats toe en tot slot de eieren en mix dit tot een mooi glad beslag.

Ook ik blijf variëren met deze pannenkoeken en bak ze vaak met toevoegingen. Hieronder een paar leuke variaties:

– Appel/spek:

Bak vooraf eerst het spek in de pan en giet daarna het beslag erop. Leg direct de schijfjes appel erop. Om de pannenkoeken mooi heel te houden gebruik ik een deksel voor het omdraaien.

– Appel/kaneel/rozijnen

Giet het beslag in de pan en strooi gelijk het kaneel erop, hierdoor trekt de kaneel helemaal door het beslag heen. Leg vervolgens de schijfjes appel op het beslag en strooi tot slot de rozijntjes erop.

– Banaan/blauwe bessen

Doe het beslag in de pan en verdeel de stukjes banaan en bessen over het beslag.

-Kaas

Vaak eindig ik altijd met de kaas pannenkoeken. Strooi de geraspte kaas door het beslag. Goed mengen voordat je het beslag in de pan giet. Ik bak deze kaas-pannenkoeken op iets lager vuur anders branden ze sneller aan.

Hopelijk word jij net zo gek bent op deze havermout pannenkoeken en hoor graag of jij een leuke creatie hebt op mijn verslaving. Let me know, dan ga ik die de volgende keer proberen!

Zie al mijn food op de volgende pagina =>> Food

Vanaf nu is er ook een pancake selectie zodat je altijd al mijn pancakes kan zien -> pancakes 

Sinds kort heb ik een eigen kortingscode met maximale korting van 35% bij MyProtein, gebruik code MARC35 bij de volgende link =>> Link

Bij prozis heb ik een code voor 10%, code MARCHEALTHY, codes op de website geven coupon maar mijn code geeft euro korting =>> link

Recommended Posts
Showing 2 comments
 • Marvin
  Beantwoorden

  Smakelijk en simpel recept Marc!

  Pro-tip: ‘Zeeuws meisje stroop’ uit pot, veeeeel lekkerder dan schenk stroop.

  Nadeel, je kunt er minder makkelijk gezichtjes mee maken..

  • MarcHealthy
   Beantwoorden

   Wacht maar, van de week ga ik hem kopen en dan komen de mooiste smiley’s.
   P.s: Thanks voor de tip!!

Leave a Comment