Review: Fitcooking editie 2 van Veerle

Fitcooking editie 2 bied je een compleet voeding en fitness plan voor een strak en gevormd lichaam. Aangezien ik zelf een ook een passie voor krachtsport en voeding heb, is het extra leuk om hier een review over te schrijven.

Er is momenteel een 2020 versie, zie daarvoor mijn Fitcooking Lifestyle Programma 2020 review

Dit schema is een goede basis om af te slanken of naar een strakke lichaam te gaan. Dit programma bevat echt geen trainingschema’s.

Zie daarvoor mijn Droog Trainen Protocol vrouwen Review en Droog Trainen Protocol mannen review van Droog Train Academie die je net een stukje meer kennis geven om nog meer stappen te zetten.

Leestijd: 12 minuten


Inhoudsopgave

De verkoper

Op de foto zie je de bedenker van de Fitcooking editie 2
Veerle Trum

De verkoper en bedenker van dit product is Veerle, veerle heeft sinds jong af aan een passie voor fitness en voeding. Ondanks dat ze altijd redelijk slank is geweest is ze zich toch gaan verdiepen in een nog gezondere leefstijl. 

Uiteindelijk na 4 jaar hard werken heeft ze haar droomlichaam bereikt, omdat ze helemaal achter haar gezonde lifestyle staat heeft ze besloten dit boek te gaan schrijven.

Op dit moment van schrijven heeft ze al 3 succesvolle edities van Fitcooking uitgebracht. Zoals de titel al aangeeft, mijn review gaat over Fitcooking editie 2


Wat is het product?

Fitcooking editie 2 bevat maar liefst 130 eiwitrijke recepten, voedingsschema’s op maat en er zijn verschillende calorieën- en macro calculators aanwezig zodat jij precies weet wat je moet eten wanneer je wilt aankomen of afvallen.

Het Fitcooking voeding en fitness plan is een compleet boek. Je gaat via een duidelijk stappenplan werken aan je voedingspatroon zodat je dit ook echt gaat volhouden.

Het boek is niet speciaal gericht op afvallen of aankomen, dus voor beide keuzes ben je met dit boek bij het juiste adres.

Dit boek is wel echt gericht op voeding en er dus geen sprake van fitness schema’s en dergelijke.

Het boek is een pdf met maar liefst 174 pagina’s

Ga jij ook de puntjes op de i zetten op het gebied van voeding voor een strak lichaam ?


Wat kun je allemaal vinden in de Fitcooking editie 2?

 • Hoe gebruik je het boek?

   

We beginnen met een duidelijke handleiding hoe je het boek moet zien en met welke stappen je dit boek gaat doornemen voor uiteindelijk een blijvend resultaat voor afvallen of aankomen.

Daarnaast vinden we ook een mooie checklist voor in je keukenkast. Ik heb de lijst zelf uitgeprint en wij hebben ongeveer 75% van de lijst in huis, binnenkort dus de laatste dingen in huis halen.

Daarna ga je uiteraard naar elk gewenst moment van de dag en daar zoek je een lekker bijpassend recept bij. Denk hierbij wat je moet eten voor of na het sporten of voor het slapen gaan.

Op de foto zie je de inhoudsopgave van de Fitcooking editie 2
Inhoudsopgave

 • Informatie over voeding

In dit deel ga je de basis leren wat goede voeding is. Ook worden er verschillende feiten uitgelicht waar tegenwoordig genoeg andere versies online over te vinden zijn, waardoor het onduidelijk is van wat er wel en niet klopt.

We leren hier alles over de energie balans, macronutriënten zoals vetten, koolhydraten en eiwitten. En niet geheel onbelangrijk komen ook de vezels aan bod.

Ook komt het bijhouden van calorieën uitgebreid aan bod. Veerle maakt net zoals ik gebruik van Myfitnesspall waar je alles makkelijk kunt bijhouden.


 • Stappenplan van Fitcooking

Hier ga je via een stappenplan zien hoe je het beste jouw fysieke doelstelling kan bereiken. Zoals eerder vermeld kan dit gebaseerd zijn op afvallen maar ook op aankomen.

Je vindt er een handige macrocalculator, zodat je precies kan uitrekenen hoeveel calorieën en hoeveel vetten, koolhydraten en eiwitten je moet eten. Erg handig dus!

Ook komt uitgebreid aan bod hoe je progressie kan meten, en daarin zit ook verschil met afvallen of aankomen.

Wat leuk is, is dat er een duidelijke uitleg wordt gegeven over de maaltijd voor het sporten, en na het sporten.  Waarbij de tijd en het soort voeding van groot belang is.


 • Foodpreppen

Je eten voor bereiden, ook wel foodpreppen genoemd, gaat alles een stuk makkelijker maken. In dit hoofdstuk vinden we heel veel recepten die je kan preppen en dit in de koelkast of vriezer kunt bewaren. Wat ook erg handig is, is dat per recept staat hoe lang het nog goed blijft in de koelkast, zo kan je het dus altijd een paar dagen vooruit maken.

Denk als voorbeeld aan een prepping oats met havermout, havelnoten, rode bessen, banaan en whey of prep pancakes.


 • Pre-workout

   

Er staan heerlijke recepten in die je voor het sporten mag eten, denk bijvoorbeeld aan koffie pompoen wafels of chocolade wraps.

Deze maaltijden hebben een hoger eiwit en koolhydraat, en lager in vet aan macro’s.

Na dit boek weet je precies wat je voor en na het sporten moet eten.

 • Post-workout

Na het sporten is je insuline hoog dus kan er goed gegeten worden zodat je lichaam daarna kan herstellen. Aangezien iedereen op andere tijden sport is er genoeg keuze met recepten, zo kan een post-workout dus ook een avond maaltijd zijn.

Denk bijvoorbeeld aan kip burrito of kipgehakt met zoete aardappelen tot een havermout gerecht.


 • Smoothies

Ben jij iemand van de smoothies (hier elke dag als onbijt), dan zijn er genoeg recepten hier die je zeker gaat maken, denk bijvoorbeeld aan de Oreo hot chocolate (dit recept ga ik er binnenkort op zetten).


 • Ontbijt

Fitcooking editie 2 heeft genoeg lekkere ontbijt recepten die ik zeker ga maken, denk bijvoorbeeld aan de tofu wentelteefjes of lekkere wafels.


 • Lunch

   

Als lunch komen er lekkere omeletten voorbij of zelfs een kikkererwten pannenkoek recept wat uiteraard binnenkort op mijn website zal komen.

Op de foto zie je een pannenkoeken recept uit het boek Fitcooking editie 2
Kikkererwten pannenkoeken

 • Diner

Als diner hebben we bijvoorbeeld de Red Curry Meatballs of een lekkere paella met broccolirijst.


 • Snacks

En het laatste deel zijn de snacks, in dit deel vind je een mix tussen Snacks en Desserts. Zo heb je bijvoorbeeld een recept van eiwit ijs met rood fruit, of een heerlijke bastogne tiramisu (moet ik wellicht ook op mijn website zetten) tot een protein popcorn en frozen yoghurt repen.

Een overheerlijke afsluiter dus!


Wat is de prijs?

De prijs voor dit product is € 27,00. Daarvoor krijg je een e-book waarmee je echt zelfstandig verder kan door alle informatie die er in staat. Hiermee kan je daarna zelfstandig afvallen of aankomen

Het gehele boek is in teken van voeding, hierna kun je dus geheel zelfstandig verder en kan je op elk moment zelf aanpassingen doen in je schema. Zoals je hierboven ook kunt zien komt echt alles aan bod.


Fitcooking editie 2 conclusie

Ik ben zelf erg te spreken over dit boek, met maar liefst 174 pagina’s word je helemaal begeleid met alles wat te maken heeft met voeding rondom voeding en bijvoorbeeld afvallen of aankomen.

De recepten zijn voorzien van duidelijke foto’s en zoals je wellicht in mijn andere reviews ziet als negatief punt, dit boek heeft wel netjes alle macro’s zoals calorieën vermeld bij elk recept. Ook zie je precies hoe lang je bezig bent om het recept te maken

Op de voorkant zie je de voorkant van het boek Fitcooking editie 2
Het boek Fitcooking editie 2

Wat ik ook als positief heb ervaren is dat er allemaal pre-workout en post-workout recepten in staan, zo weet je precies wat je het beste voor het sporten kan nemen en wat je precies na het sporten kan nemen. Ik vond dit persoonlijk erg lastig toen ik net begon met sporten.

Als je me zou vragen wat ik het nadeel zou vinden, dan zou dat zijn dat er geen fitness schema’s in zitten. Maar het boek heet niet voor niks Fitcooking, en zoals de naam het al zegt, gericht op voeding.

In veel recepten is dat er gebruik werd gemaakt van whey, ik vind het heerlijk maar niet iedereen denk daar ook zo over. Ik weet van mezelf dat ik best wat eiwitten per dag moet nemen voor spierbehoud en neem zelf ook al whey, dus vind het ideaal dat ik ze zo nu en dan in mijn recepten kan verwerken!


Zie hier al mijn andere boeken reviews

Print Friendly, PDF & Email
Volg Marc

Plaats een reactie