Review: Vegan Vibes van Lisa Steltenpool

Vegan Vibes, een bijpassende titel voor dit boek. Dit nieuwe boek van Lisa Stelenpool is zojuist gelanceerd, en ik was de gelukkige om uit dit verrassende boek meerdere recepten te proberen. Vegan vibes is Lisa’s opvolger van het eerste boek ‘De Vegarevolutie’.


Titel: Vegan Vibes

Auteur: Lisa Steltenpool

Uitgever: AW Bruna

Verschenen op: Januari 2020

Pagina’s: 304

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789400511569 

Prijs: 24,99

Inkijkexemplaar en meer informatie boek

Op deze pagina de bovenkant van het boek Vegan Vibes
De afbeeldingen op deze pagina zijn aan te klikken voor een nog scherpere foto

Inhoudsopgave


Lisa Steltenpool

Schrijfster van dit boek Lisa Steltenpool, is sinds 2015 werkzaam als diëtist, met de focus op plantaardige voeding. Ze heeft de studie Voeding en Diëtetiek in Amsterdam gevolgd.

In 2014 heeft ze haar eerste boek ‘De Vegarevolutie’ uitgebracht, waarover ik ook een review heb mogen schrijven. Lisa wilt zoveel mogelijk mensen laten zien dat plantaardig eten niet alleen gezond is voor jezelf en voor de wereld, maar dat het ook vooral erg lekker is.

En dat laat ze zien met dit boek, wat meer dan 60 recepten bevat. De recepten zijn goed uitgebalanceerd zodat je voldoende voedingstoffen binnen krijgt.


Vegan

Zoals al velen, ben ik sinds mijn vegan experiment, fan van veganistisch eten. Ik zie het als een mooie aanvulling op mijn leefstijl, en maak daarmee ook een bewustere keuze door duurzaam om te gaan met voedsel maar ondertussen ook goed voor mezelf te zorgen.

Wereldwijd is de ‘vegan lifestyle’ een van de snelst groeiende trends. Ik ben blij dat ik mee kan gaan met deze trend. Vegan eten is een 1=3 deal, welke keuze je ook maakt om vegan te gaan eten, je krijgt altijd de redenen: voor de aarde, voor de dieren en voor de eigen gezondheid erbij.

Jouw keuzes hebben invloed!

De schrijfster van dit boek Lisa Steltenpool probeert ook echt als doel over te brengen om vaker plantaardig te eten en dus meer bewust bezig te zijn. Uiteraard de voordelen te ervaren van deze eet stijl en dat vind ik oprecht een mooi infinitief.

Ik zal ook zeker meer vegan recepten op mijn blog blijven plaatsen en meer reviews over deze trend maken.


Wat is het product ?

Vegan Vibes is een mooi beschreven boek met maar liefst 304 pagina’s.

Het eerste deel bevat 83 pagina’s waarbij de vegan leefstijl uitgebreid wordt beschreven. Ik kan vertellen dat je na het lezen van dit boek echt alles over vegan weet, en dat je een heel ander beeld krijgt over hoe de dingen in de wereld gaan.

De recepten zijn verdeeld in ontbijt, lunch, avondmaaltijd en extraatjes.


Wat krijg je allemaal ?

Je krijgt een mooi vormgegeven boek met maar liefst 304 pagina waar je enige tijd zoet mee bent. Ik vind het altijd leuk om je een korte inhoud te geven van het boek zodat je zelf kan beslissen of het boek inderdaad iets voor jouw is om aan te schaffen.

Hoofdstuk 1: Waarom mensen massaal vegan worden

In dit hoofdstuk lees je allerlei verschillende motivaties van mensen die vegan al als hun leefstijl hebben weten te maken. Er zijn ook een flink aantal beroemdheden vegans die de positieve effecten ervaren van plantaardig eten

Hoofdstuk 2: Voor de aarde

De aarde wordt steeds warmer, en zoals het boek mooi schrijft: There is no planet B. Daarom moeten we bewuster omgaan met de aarde, met meer beslissingen die ten gunste zijn van de aarde. Plantaardig eten kan ervoor zorgen om klimaatveranderingen tegen te gaan.

Op deze pagina een bladzijde over de aarde uit het boek Vegan Vibes
Voor de aarde (en al haar bewoners)

Hoofdstuk 3: Voor de dieren

In het begin van dit hoofdstuk staat een waarschuwing: dit hoofdstuk kan als schokkend worden ervaren, maar dit is naar mijn mening wel nodig om de ogen te openen wat er gaande is. Uiteindelijk doen we het vooral voor de dieren. Dat is ook precies de reden dat ik elke week meerdere plantaardige keuzes maken zoals het eten van tofu, tempé  en andere vleesvervangende producten.

Hoofdstuk 4: Voor je eigen gezondheid

Na mijn vegan experiment heb ik vooral ervaren hoeveel meer energie ik had na het eten van onbewerkte en plantaardige producten. Ik kan het zeker aanraden om zoals ik een maand plantaardig te eten om te kijken wat dit met je doet. Uiteindelijk is het eten van onbewerkt voedsel het beste voor je lichaam.

Hoofdstuk 5: Zo eet je gezond Vegan.

In dit deel komt alles naar voren hoe je een gezonde leefstijl kan maken met vegan eten. Denk hierbij aan eiwitten en vitamine B12, alles wordt besproken. Er worden meerdere tips gegeven, als tussendoortje of als beleg voor op je brood, en wat goede vervangers zijn voor vlees en vis.

Een vraag die ik had, voordat ik ik kennis maakte met veganistisch eten; kom ik wel genoeg aan mijn eiwitten? Dit boek gaat daar uitgebreid op in en laat je zien dat dat geen enkel probleem is.

Op deze pagina een mythe uit het boek Vegan Vibes
Mythe: Als vegan krijg je sneller tekorten

Hoofdstuk 6: Ga de Vegan uitdaging aan!

Zoals het boek mooi omschrijft: tijd om de handen uit de mouwen te steken! In dit deel ga je leren om stap voor stap meer plantaardige keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van havermelk in koffie, of het proberen van plantaardige stukjes kip.

Daarnaast komen er verschillende dagmenu’s voorbij, waar ook netjes de calorieën staan vermeld en zijn er korte interviews van mensen die al volledig vegan eten.

Recepten

De recepten zijn verdeeld in ontbijt, lunch, avondmaaltijd en extraatjes. Zoals altijd plaats ik uit elk boek 1 of 2 recepten.

Binnenkort komt het ontbijt recept ‘cookiedough-havermout’ online en het tweede recept een avondmaaltijd namelijk de ‘lazy hummuspasta’.

De vegan recepten zijn mooi vormgegeven en je ziet het aantal personen en bereidingstijd erbij staan. Bij elk recept staan handige tips om er net een andere twist aan te geven.

Op deze pagina een bladzijde recepten uit het boek Vegan Vibes

Prijs

De prijs van dit boek is 24,99, wellicht iets hoger dan de gebruikelijke 19,99 maar het aantal pagina’s is meer dan het gemiddelde. De meeste boeken zijn meestal 19,99 en dan heb je 176 pagina’s. In Vegan Vibes heb je maar liefst 304 pagina’s


Conclusie

Tot slot mijn conclusie! Ik ben weer erg enthousiast, je ziet dat er echt tijd aan is besteed. Het boek bevat alle informatie omtrent vegan.

Na dit boek zal je beseffen dat plantaardig eten je leven en de wereld verbetert. Hoe mooi is het dan dat jij daar je steentje aan kan bijdragen.

Het plantaardig eten is nog voor veel mensen enigszins onbekend. Ik vraag je dan ook, om net als ik, uit je comfort zone te stappen en een kijkje te nemen in deze nieuwe wereld. Je zult zien dat er genoeg lekkere recepten zijn en dat je op den duur meer energie gaat krijgen door al het onbewerkte voedsel.

Dit boek bevat niet alleen heerlijke recepten, maar ook nog alle informatie die je nodig hebt in de wereld van plantaardig eten.

Hopelijk heb ik je met deze ‘Vegan Vibes’ review een goede indruk kunnen geven en heb ik je weten te overtuigen!

Heb jij mijn vegan experiment al gezien waar ik een maand vegan heb gegeten ?

Print Friendly, PDF & Email

Plaats een reactie