Review: Droog Trainen Protocol Mannen van Droog Trainen Academie (2021)

Droog Trainen Protocol voor mannen is een programma waarbij je een nieuwe leefstijl kan aanleren in 8 tot 16 weken gebaseerd op vet verbranden of afvallen door middel van krachttraining.

In deze review deel ik mijn Droog Trainen Protocol ervaringen, en ga ik iets dieper in het product zoals ik doe met al mijn reviews.

Onder al mijn experimenten vind je een “weg naar een fitness shoot” blog, dit heb ik met het programma Droog trainen voor Mannen gedaan.

Dit is de mannen review, zie hier voor de vrouwen review: Droog Trainen Protocol vrouwen Review

Leestijd: 12 minuten


Inhoudsopgave


Wie zijn Droog Trainen Academie?

Droog Trainen Academie is opgericht door Henry en Rinus, allebei een gigantische passie voor sport en krachttraining.

Ze zijn coaches van Coaches van Droog Trainen Academie en begeleiden de mannen en vrouwen sinds 2013, waarbij de focus op krachttraining, voeding en een gezonde leefstijl.

Zowel Henry en Rinus hebben altijd al een passie gehad voor sport en fysieke fitheid, door hun achtergrond in de defensie en politie.

Op deze foto zie je de oprichters van de Droog Trainen Protocol
Henry en Rinus

In 2013 hebben ze de website  droogtrainenacademie.nl, voorheen droogtrainen.com, opgestart, met als focus om informatie over krachttraining en voeding te geven met nadruk op het bouwen van een droom lichaam.

Beide mannen hebben al vele uren besteed over de kennis van krachttraining, voeding en de fitness lifestyle, en hebben dan ook wel een fysiek die dat ook laat zien.


Wat houd het Droog Trainen Protocol Mannen in?

Het droog trainen protocol mannen ebook pdf is een programma waarin je in 12 weken alles gaat leren over droog trainen. Dit is afvallen met behoud van spiermassa door het doen van krachtraining en het eten van de juiste voeding.

Je gaat in dit programma echt leren hoe jij maximaal vet kan verliezen zonder of nauwelijks spierverlies

Dit programma is dus puur gebaseerd door te eten in een calorie tekort waardoor je dus gaat afvallen. Daarnaast heb je de optie om in de sportschool te trainen maar ook met bodyweight thuis, dus je bent niet afhankelijk van een sportschool.

Doordat mannen en vrouwen anders zijn hebben ze hun droog trainen protocol hierop ook aangepast, veel programma’s doen hetzelfde programma voor beide geslachten, hier hebben ze een mannen versie en een vrouwen versie, dit is de review voor de mannen versie.

Dit alles gebeurt door middel van verschillende pdf’s en Excel sheets. Het hoofdprogramma bestaat uit 3 onderdelen waar ik wat dieper op in ga.


Droog Trainen Protocol Mannen video Review

Sinds kort ben ik begonnen met het opnemen van video’s waarin ik je meeneem in het product zelf en wie weet ben jij na het zien van de video al overtuigd om ook te beginnen.


Voor wie is het Droog Trainen Protocol Mannen geschikt?

Dit programma is eigenlijk voor iedereen geschikt die kennis wil maken met krachttraining in zijn lichaam wil shapen door af te vallen met behoud van zoveel mogelijk spiermassa.

Er zitten uitgebreide pdf’s bij en Henry en Rinus geven je de mogelijkheid om 3,4 of 5 keer per week te trainen. Genoeg vrijheid dus!

Ook krijg je een uitgebreide macronutriëntencalculator waarmee je je hele leven gemakkelijk je calorieën en vetten, eiwitten en koolhydraten kan uitrekenen als je wilt droog trainen.

Een prima programma dus voor zowel beginners als mensen die al enige ervaring hebben met krachtraining maar meer resultaten willen.


Wat krijg je allemaal bij het Droog Trainen Protocol?

Hieronder gaan we nog wat dieper in op de e-books en pdf’s die je er allemaal bij krijgt. Een zeer compleet voor een mooie prijs van € 67,00 vind ik zelf.

Onderdeel 1: ​Hoe om te gaan met voeding voor vetverlies (E-book)

Vetverlies is uiteraard niet vanzelfsprekend, in dit onderdeel ga je leren wat je kan en mag hebben, terwijl je alles eet wat je lekker vindt en toch resultaat kan boeken (ja het is mogelijk).

Je krijgt stap voor stap uitgelegd wat je moet doen om effectief vet te verbranden, wat je moet doen als het stopt, en hoe je het uiteindelijk permanent eraf kunt houden die kilo’s!

Dit e-book bevat 8 hoofdstukken:

 1. Inleiding
 2. De 6 fundamenten van voeding (voor vetverlies)
 3. De kracht van voeding
 4. Energiebalans
 5. Calorieën en macronutriënten tracken
 6. Voedingsschema samenstellen ja of nee?
 7. Meten is weten
 8. Extra
Op deze foto zie je het stukje vetverlies in het Droog Trainen Protocol Mannen programma
bron: voedingsgedeelte DTP

Onderdeel 2: ​Hoe om te gaan met krachttraining en cardio (E-book)

Hier ga je leren wat de juiste balans is tussen krachttraining, cardio en meer bewegen tijdens het dagelijkse leven.

Hier komt ook duidelijk naar voren dat er feitelijk geen verschil is als je wilt afvallen of aankomen, en dat de focus altijd ligt op het behoud van spiermassa of zelfs spieropbouw.

Ook gaat dit onderdeel nog kort in op cardio maar vooral waar je allemaal op moet letten als je echt goed krachttraining wilt doen.

Dit onderdeel over krachttraining bevat 4 hoofdstukken:

 1. De kracht van krachtsport
 2. Voordat we beginnen met trainen
 3. Aan de slag met het DTP
 4. Cardio

Zie afbeelding over hoe belangrijk het is om full-range te trainen bij een oefening.

Op deze foto zie je het stukje krachttraining van het Droog Trainen Protocol Mannen programma
Bron: Trainingsgedeelte DTP

Onderdeel 3: ​Progressie meten en het plan bijstellen (E-book)

Een belangrijk onderdeel, het bijhouden van progressie en daar eventueel je plan voor bijstellen voor maximaal resultaat.

Ik heb zelf genoeg momenten gehad waarvan ik dacht geen progressie te hebben geboekt. Toen keek ik terug naar een foto een maand ervoor en zag ik toch enig resultaat.

Dit motiveert je weer enorm om door te gaan en dan kan het resultaat soms sneller gaan dan je denkt.

Op deze foto zie je onderdeel 3 van de Droog Trainen Protocol
Progressie gaat nooit in een rechte lijn

Wat voor gratis bonussen krijg je bij het Droog Trainen Protocol Mannen?

Tegenwoordig hebben de meeste trainingen of programma’s ook leuke extra’s die erbij zitten die voor meer resultaat gaan zorgen. Bij het Droog Trainen Protocol zitten ook een aantal extra’s namelijk de volgende:


Bonus 1: Handige Macrocalculator

Hierin kan je gemakkelijk je macro’s uitrekenen bestaande uit vetten, koolhydraten en eiwitten.

Ook wordt er in deze bonus uitgelegd hoe je zelfstandig je eigen voedingsschema kan samenstellen, zodat je in de toekomst niet meer afhankelijk bent.

Wat mij betreft erg handig zodat dit ook echt een éénmalige aanschaf zal zijn, dit kan je je hele leven gebruiken.

Op deze foto zie je een macro calculator als bonus in het Droog Trainen Protocol Mannen programma
90k, 202cm, 36 jaar en gemiddeld beweging

Bonus 2: Trainingsschema’s voor in de gym en thuis

Je ontvangt trainingsschema’s die gebaseerd zijn op progressieve overload. Dit betekent dat je elke training of met meer gewicht of met meer herhalingen traint, zodat je constant sterker wordt en progressie boekt. Onmisbaar naar mijn mening, ik kan het iedereen aanraden!

Ook het voordeel van deze bonus is dat je een 4 dagen schema voor thuis krijgt. Dit is een schema gebaseerd op lichaamsgewicht en ook hiermee ga je zorgen voor progressieve overload waarmee je goede resultaten gaat maken.

Handig als je niet afhankelijk wilt zijn van een sportschool!

Op deze foto zie je een bodyweight protocol van het Droog Trainen Protocol Mannen programma
Voorpagina Bodyweight Protocol

Bonus 3: Gratis toegang tot de DTA support groep

Je krijg je gehele periode dat je het programma volgt toegang tot de DTA support groep. Dit is een groep van honderden mensen, die net als jij of ik het doel hebben om bezig zijn te werken aan hun droom lichaam. Je kan hier 24/7 je vragen stellen als je ergens mee zit. Je staat er dus nooit alleen voor!

Ik, en vele anderen, hebben wel eens last van een ‘motivatie dip’ gehad, waarbij ik het gevoel had dat resultaat niet snel genoeg ging. Dit gooide ik dan in de groep en kreeg opbouwende opmerkingen en met die positieve energie ik kon er weer tegenaan!

We zitten momenteel met 4.200 mensen in de groep, dat zegt wel hoeveel mensen dit programma hebben gedaan!

DTA facebook groep

Wat zijn de voor- en nadelen van het Droog Trainen Protocol mannen?

Voordelen:

 • Goede kennis, Henry en Rinus hebben zelf ook jarenlang geïnvesteerd in trainingen, opleidingen en cursussen om hun kennis te vergroten.
 • Goede informatie die jou echt verder gaat helpen. Ik heb het al eerder gezegd, maar na dit programma kan je echt zelfstandig verder. Je bent dus niet afhankelijk om weer een programma aan te schaffen.
 • Geschikt voor iedereen die wil afvallen, beginner of expert. Alles is in duidelijk taal uitgelegd.
 • Genoeg keuze in trainingsschema’s. Je kan zowel thuis als in de sportschool trainen.
 • Je zit niet vast aan een eet schema, je mag eten wat je nu ook eet maar daar ga je zeker veel van leren zodat je ook je doelen kan behalen.
 • Gratis toegang tot Facebook groep waarbij je met duizenden mensen elkaar kan motiveren.

Nadelen:

 • Je zal het echt zelf moeten doen, jij moet de discipline hebben om dagelijks bezig te zijn met je voeding en in een calorietekort te zitten. Je krijgt wel alle tools aangereikt.

Wat zijn de Droog Trainen Protocol ervaringen van mannelijke klanten?

Nadat ik zelf meerdere mensen ken via Instagram die dit programma net als ik zelf hebben gedaan, staan er ook verschillende reacties online. Hierbij enkele reacties uit de Facebook groep.

Daarnaast zie je op hun homepagina ook meerdere resultaten met foto ervoor en erna.

Op deze foto zie je reacties van mannen die de Droog Trainen Protocol hebben gedaan
Mannen die het programma hebben gedaan

Mijn resultaten: Wat er mogelijk kan zijn in 4 maanden (al heb ik al enige jaren trainingservaring)

Op deze foto zie je mijn eigen resultaat van de Droog Trainen Protocol
31 januari vs 31 mei (4 maanden)

Wat betaal je dit programma?

De prijs voor dit programma is € 67,-. Voor dit geld krijg je een flinke hoeveelheid stof en je kan hiermee echt een transformatie ondergaan, die je wellicht ook bij mij hebt gezien.

Ook kan je na dit programma zelfstandig verder. Je krijgt alle tools en ze leren je ook je eigen voedingsschema’s maken zodat je daarna niet meer afhankelijk bent, en je verplicht voelt om weer een 3 maanden programma aan te schaffen.

Een prijs blijft persoonlijk, maar als je kijkt dat tegenwoordig iedereen personal training kan geven waarbij je vaak ook al deze prijs betaald, dan is een 3 maanden programma het geld echt wel waard.


Droog Trainen Protocol Mannen Kopen? Mijn Conclusie

Zoals hierboven al laat zien, ben ik zelf ook erg tevreden over het programma. Uiteindelijk is het een kleine investering waar je echt blijvende resultaten mee kan boeken.

Het positieve aan dit programma, is dat ze je niet afhankelijk willen maken van dit programma. Je gaat zelf leren hoe je een voedingsschema’s moet maken of hoe je je macro’s gaat aanpassen. Na dit programma kan je echt zelfstandig verder.

Ook wordt het programma stap voor stap uitgelegd, dus je wordt niet gelijk in het diepe gegooid.

Wat het belangrijkste uiteraard is, is dat je het zelf moet doen uiteindelijk. Als je niet gaat sporten of je let niet op je voeding, dan zal je ook lang moeten wachten op de gewenste resultaten. Maar als jij hard werkt en er echt voor gaat, dan is er echt niks onmogelijk om te bereiken in 3 maanden tijd.

Ik ben in het verleden met dit programma begonnen omdat ik het een goede start vind voor wat je betaalt. Momenteel heb ik een online coach, en daar betaal ik al per maand wat dit gehele programma kost. Maar dat doe ik omdat ik bezig ben met een fitness shoot, en die extra begeleiding nodig is voor het gewenste resultaat.

Ze hebben het programma afzonderlijk gemaakt voor mannen en vrouwen.

Het is niet alleen een proces van afvallen, het is een proces van een nieuwe leefstijl voor altijd meenemen!

Wacht niet langer en neem nu ook deze stap!


Mocht je het Droog Trainen Protocol voor mannen of vrouwen hebben gedaan, laat je resultaten dan vooral weten in de reacties. Motiveer je andere ook mee!

Mocht je liever willen richten op het aanmaken van spiermassa? Zie dan mijn Spiermassa Protocol Mannen Review

Neem zeker een kijkje bij al mijn Afslank en betere welzijn reviews

Print Friendly, PDF & Email

Plaats een reactie