Review: Fitbit Ionic

Fitbit Ionic, in deze review neem ik je uitgebreid mee naar alle opties van de Fitbit Ionic. Alvast 1 spoiler, dit is niet mijn laatste fitbit review dit jaar.


Naam: Fitbit Ionic

Merk: Fitbit

Versie: Adidas edition

Gewicht: 45 Gram

Kleur: Zilver

Categorieën: Smartwatch

Prijs: 200,00 – 250,00 (vergelijk met onderstaande links voor beste prijs want dit kan zeker schelen en meer informatie)

Op deze foto zie je de Fitbit Ionic en verpakking
Afbeeldingen in deze blog zijn aan te klikken voor een nog scherpere foto


Sensoren: Afstandmeting, GPS functie zonder telefoon, Caloriemeting,Hartslagfunctie, Stappenteller, Slaap monitor, Snelheidsmeter

Opties: Geschikt voor onderwater (50m), Geen smartphone nodig voor GPS, Notificaties van je smartphone, Alarm/wekker

Beschikbare fitness workouts: Spinnen, Loopband, Pilates, Yoga, Circuittraining, Interval training, Vechtsport, Bootcamp

Op deze foto zie je de Fitbit Ionic adidas versie

In mijn selectie Fitness Gear kun je zien dat ik eerder een Smartwatch en een Activity tracker heb getest. Fitbit Ionic is een smartwatch.

Bij het kopen van een “smart watch” moet je goed bij jezelf nagaan waarvoor je hem wilt gebruiken en wat er voor jou op moet zitten.

Voor mij zijn dat 4 dingen: sporten bijhouden, slaap meten, eigen GPS en een lange batterij duur. Deze opties zal ik dan ook bespreken in dit review.


Inhoudsopgave


De inhoud:

De Fitbit Ionic Adidas versie bevat 2 verschillende maten bandjes, namelijk de small en de normal. Wees dus niet bang dat het bandje niet past.

Daarnaast ook een oplader en een korte handleiding.

Op deze foto zie je wat je allemaal krijgt bij de Fitbit Ionic adidas versie

Het horloge

Het horloge heeft genoeg keuze in bandjes. Ik was zelf helemaal weg van de lederen maar tijdens het zwemmen zou ik gaan voor de sportieve groen/blauwe.

Meer informatie lederen =>> Link

Meer informatie Kunststof =>> Link


Uiterlijk klokjes

Waar sommige smartwatches maar een keuze hebben van 10 klokjes, heeft deze fitbit er wel 100. Een mooi aanbod van gratis en betaalde klokjes.

Hieronder een paar voorbeelden van beiden. De eerste 2 foto’s zijn gratis wijzerplaten en de 3e foto is een voorbeeld van betaalde.


Sporten

Ik ben een fanatiek sporter. Tijdens het testen van een horloge zal ik wat dieper ingaan op krachttraining, fietsen, hardlopen en zwemmen.

Tijdens mijn reis naar Valencia heb ik niet de kans gekregen om te zwemmen. De zwemfunctie zal ik op een later tijdstip nog testen en de review aanpassen.

Krachttraining

Tijdens mijn testweek heb ik 3 uitgebreide krachtsessies gedaan. De resultaten lagen erg dichtbij elkaar. Dit laat dus zien hoe precies dit horloge alles meet.

Ik heb 1 training hieronder uitgewerkt met de hartslag en een vergelijking gemaakt met sessie 2

Krachttraining: Upperbody

Hartslag sessie 1
Hartslag sessie 2
Sessie 1

Fietsen en hardlopen zijn eigenlijk hetzelfde. Je legt een afstand af en de gegevens die eruit komen lijken veel op elkaar. Dit ook gebaseerd omdat er gebruik wordt gemaakt van GPS.


Fietsen

Voor mijn Stedentrips maak ik vaak leuke fietstrips om de hoogtepunten op 1 dag te kunnen zien. Zo ook tijdens mijn tour door Valencia.

Hierbij het resultaat:

Valencia
hartslag
Energie verbrand
Snelheid
Hoogte verschillen

Lopen/hardlopen

Ik was vooral nieuwsgierig naar de GPS van de Fitbit Ionic tijdens mijn wandeling door de bergen. Zou hij alles wel goed meten? Ik heb in 3 uur en 26 minuten de Montgómassief berg beklommen en hieronder de resultaten.

Het was een prachtige wandeling, waarbij je kunt zien dat de meting accuraat is. De berg is namelijk 753 meter hoog, ik kwam tot een hoogte van 746.

Als je kijkt naar tabblad ‘hartslag’ dan is hij halverwege echt torenhoog, tijdens deze meting was ik 30 minuten aan het klimmen tussen de rotsen zonder pad wat enige kracht kostte.

Ook leuk om hoogteverschillen te zien, je ziet ook dat we met de auto al stukje omhoog zijn gegaan waar ik vervolgens het pad op kon de berg op. Totaal dus 591 meter geklommen. Je ziet ook dat ik lager uitkom, dit klopt ook omdat ik de andere kant van de berg weer naar beneden ben gegaan en dat was vrij stijl.


Hoe meet de Fitbit Ionic je slaap?

Zoals ik al eerder heb aangegeven, is slaap voor mij erg belangrijk. Een goede nachtrust heeft veel toegevoegde waarde voor een sporter.

Dat is ook de reden dat ik slaap ook test. Hieronder een uitgebreid overzicht van mijn nachtrust.

Een duidelijk overzicht hoe je de nacht bent doorgekomen en de score die ze hieraan hangen. Je kunt na elke meting verder inzoomen met daarbij een duidelijke uitleg.

Week overzicht, heb de bovenste uitgediept
Deze nacht zijn we rechts dieper ingedoken
Alle slaapfases van die nacht
Fase 1: wakker
Fase 2: Rem
Fase 3: Lichte slaap
Fase 4: Diepe slaap

Daarnaast maken ze ook een vergelijking tussen hetzelfde geslacht en leeftijd, zo kan je dus kijken waar verbetering in zit.


Extra opties:

Er zitten een aantal extra opties op die handig kunnen zijn. Hieronder een aantal die ik zal toelichten.

Spotify

Sinds 18 oktober is er Spotify ondersteuning voor premium gebruikers. Ik ben er persoonlijk erg blij mee. Als ik thuis sport dan zit mijn telefoon verbonden aan de speaker, waardoor ik tijdens het sporten op mijn horloge de muziek kan aanpassen.

Relax

Er is een speciale app die er standaard op zit. Hier begin of eindig je de dag met 2 minuten ademhalingsoefeningen om je hartslag naar beneden te krijgen. Er zit een teller op van 1/7 dagen. Het wordt aangeraden deze korte oefening van 2 minuten te nemen.

Fitbit pay:

Sinds eind januari 2019 is Fitbit Pay beschikbaar in Nederland. Om deze functie te gebruiken, heb je een rekening nodig bij de ABN AMRO, Rabobank of, zoals hieronder, ICS.

Het werkt goed voor rechtshandige. Voor mij niet heel handig omdat ik het horloge links draag.

Spotify
Relax
Fitbit pay

GPS:

Over de GPS ben er erg tevreden. Tijdens het gebruik had hij binnen 30 seconden verbinding en 1 keer zelfs binnen de 10 seconden.

Je kan gerust gaan hardlopen of fietsen zonder dat je je telefoon hoeft mee te nemen.


Fitbit Ionic Adidas versie:

Deze versie heeft een programma dat je allemaal speciale workouts laat doen. Denk hierbij aan een verbrandingsboost van 15 minuten of een hardloop voorbereiding van 5 minuten met oefeningen.

Er staat ook een coach programma op, met onder andere een abs-workout. En ik kan je verklappen, het is een pittige workout! Voordat de oefening begint laat hij zien hoe het moet, om vervolgens zelf te beginnen.


Wat is de Batterijduur van dit Fitbit Ionic?

Batterijduur is voor mij belangrijk. Ik wil een horloge niet om de dag aan de oplader moeten leggen en wil hem tijdens het slapen ook gewoon om hebben.

Conclusie: Erg tevreden over de batterijduur, ik heb er 7 dagen mee gedaan, verschillende krachttraining sessies en twee cardio sessies mee vastgelegd. Verder alle opties uitgebreid getest. In het begin ben je er nog stuk meer mee in de weer, wat iets meer batterij kost, maar dat wordt minder zodra je alle functies kent.

Om je een batterij indicatie te geven:

14/10/19 08:05 100%
15/10/19 10:05 89%
16/10/19 11:30 76%
17/10/19 17:15 60%
18/10/19 08:05 53%
19/10/19 08:30 42%
20/10/19 15:00 24%
20/10/19 15:08 8%

Zoals hieronder, laadt de batterij binnen twee uur volledig op:
15:17 8% | 15:49 38% | 16:19 75% | 16:47 94% | 17:00 100%.


Wat kost de Fitbit Ionic?

De prijs van de Fitbit Ionic zit rond de € 200,00 – € 250,00. Voor de goedkoopste en beste prijs kan je onderstaande aanbieders vergelijken. Daar zie je ook meer informatie over het product.

Vergelijk vooral de prijzen want soms heeft een aanbieder een aanbieding die de ander niet heeft, zo heb je altijd de beste prijs.

Klik op de afbeelding voor de actuele prijs.

Normale versie

Normaal @ coolblue
Normaal @ bol.com

Adidas versie

Adidas @ bol.com
Adidas @ coolblue

Fitbit Ionic ervaring en conclusie:

Ik heb mijn best gedaan om jou een volledig beeld te geven over deze smartwatch.

Een smartwatch met eigen gps, goede batterij duur en muziek ondersteuning. Naar mijn mening een betaalbaar horloge voor wat je ervoor krijgt.  Al blijft dit uiteraard persoonlijk.

Er zijn genoeg verschillende sporten mee vast te leggen en er komen nog steeds nieuwe apps uit. En meer dan genoeg keuze uit frontjes.

Ik maakte elke dag gebruik van de wekker. Het enige wat ik miste was de functie om je telefoon te zoeken, ben hem namelijk nog wel eens kwijt.

+ Batterijduur

+ Eigen GPS en waterproof

–  Eventueel de prijs zijn.

– Hij telt ook de stappen als je aan het fietsen bent. Je daadwerkelijke stappen ligt dus lager. Ik had regelmatig mijn doel gehaald na mijn 15 min fietsen.


Heb jij mijn fitness gear selectie al gezien ? =>> Fitness Gear

** Deze review is in samenwerking met Fitbit. Dit verandert echter niets aan mijn review die gebaseerd is op feiten en mijn mening.

Print Friendly, PDF & Email
Volg Marc

MarcHealthy

Marc, een man die zelf een enorme transformatie heeft ondergaan en sinds enkele jaren een enorme passie heeft voor sporten en een gezonde leefstijl. Op deze blog wil ik je motiveren en informeren over voeding, fitness en supplementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Een greep naar het assortiment van Body & Fit