Review: FitChef van Mark van Oosterwijck

FitChef zit vol met eiwitrijke recepten en laten eiwitten nou net de bouwstenen zijn voor iedere sporter. Dus of je nu aan het droog trainen bent of in de spiermassa fase zit, deze review van dit boek is zeker de moeite waard!

Dit boek is overigens niet alleen een receptenboek, Fitchef staat ook vol met tips voor het krijgen en houden van een fitte en gezonde leefstijl door middel voeding en beweging.

Daarnaast zijn er tot op heden al 3 delen van uit, deel 2 heet Fitchef turbo en deel 3 heet Fitchef Family


Inhoudsopgave


Mark van Oosterwijck

Dit uitgebreide boek is geschreven door Mark van Oosterwijck. Mark is zeker geen onbekende in de wereld van sport en voeding.

Wellicht ken je hem van de website Drogespieren.nl die goed bezocht is.

Mark is zeker niet zijn hele lichaam fit geweest, hij had vroeger namelijk last van overgewicht. Uiteindelijk is hij zich gaan verdiepen in de wereld van fitness en voeding.

En zoals de foto laag zien, dat heeft hij met succes gedaan!

Hij kwam er al snel achter hoe belangrijk eiwitten zijn en hoe weinig boeken die daarop gericht waren. Dat is de reden dat hij de fitchef boeken heeft gemaakt.

Mark van Oosterwijck

Het boek FitChef in het kort

Dit complete boek bevat niet alleen maar eiwitrijke recepten maar daarnaast ook tips hoe je in de praktijk op een makkelijke manier gezond kan eten.

De recepten uit dit boek geven je niet het idee dat je een dieet aan het volgen bent. Je zult je fitter en energieker gaan voelen dankzij alle gezonde voedingstoffen die in de recepten zitten.

Vaak wordt er te moeilijk gedacht hoe we aan onze eiwitten moeten komen. Dit boek laat je zien dat er een grote variatie aan eiwitrijke producten zijn.


Waaruit bestaat het boek?

Op de website heb je ook de keuze toch een combopack met deel 1 en deel 2.

Deze review gaat even over deel 1 Fitchef en mijn deel 2 Fitchef Turbo Review volgt later.

Het boek bevat maar liefst uit 246 pagina’s en bevat zoals hierboven gezegd uit veel eiwitrecepten ook uit handige tips over sporten en het hebben en houden van een gezonde leefstijl.

Op deze foto zie je de voorkant van het boek Fitchef
Fitchef boek
Aanbieding deel 1 + 2 combipakket

Inleiding

Even terug naar de inleiding van het boek. Het boek is in grote lijnen verdeeld in ontbijt, lunch, tussendoortjes, voorgerechten, hoofdgerechten (vis en vlees) en nagerechten.

Daarnaast zitten er ook hoofdstukken tussen waar dieper ingegaan wordt op koolhydraten, vetten en eiwitten.

En als dat niet genoeg is geeft het boek veel tips over sporten en het hebben en houden een gezonde leefstijl.

Zoals jullie mij kennen vind ik het leuk om op een paar hoofdstukken iets dieper in te gaan en dan hoop ik wat meer duidelijkheid te hebben gegeven of dit boek iets voor jou is.


3 voorbeelden hoofdstukken theorie.

Theorie: Eet je fit en gezond!

Ik ben zelf erg te spreken over het eerste hoofdstuk. De meeste receptenboeken richten zich vaak alleen op de recepten. Bij dit boek is dat anders.

In dit hoofdstuk leren we onze eigen energiebehoefte te bepalen door gebruik te maken van de Harris en Benedict formule. Het voordeel hiervan is dat iedereen een ander energiebehoefte krijgt, iedereen is tenslotte anders.

Zo kom je er precies achter hoeveel je zou moeten eten als je wilt afvallen of aankomen. Erg handig!

Daarnaast wordt er dieper ingegaan op onderwerpen als frisdrank, zout en vet en olie.

Op deze foto zie je het Hoofdstuk Eet je fit en gezond uit het boek fitchef

Theorie: Strakker en gezonder met sport en beweging

Ik als krachtsporter weet hoeveel voordelen krachttraining heeft. Mark geeft een paar goede adviezen die ik kan beamen dat ze ook kloppen.

Daarnaast hoeven vrouwen niet bang te zijn dat ze te veel spiermassa aanmaken. Vrouwen kunnen gerust krachttraining doen om extra af te vallen en zich fitter te voelen.

Dit boek staat los of je wilt afvallen(cutten) of aankomen(bulken), vooral gericht om je fitter te maken door het eten van eiwitrijke gerechten.


Theorie: Hoofdstuk eiwitten

Een boek vol met eiwitrecepten vraagt natuurlijk ook uitleg over wat eiwitten nou precies zijn. In dit hoofdstuk wordt duidelijk hoe onmisbaar eiwitten zijn voor de groei van cellen en het herstellen van het weefsel.

Er wordt een goede vergelijking gemaakt tussen eiwitten voor krachtsporters of puur om af te vallen. Uiteraard heeft iedereen een ander doel en daar biedt Fitchef genoeg keuze in.

Tot slot zit er een handig overzicht in, dat laat zien hoeveel eiwitten er in vlees, vis of zuivel zitten.

Waar haal jij je eiwitten momenteel uit?


Mocht je na deze hoofdstukken al overtuigd zijn? wacht dan niet langer en bestel nu het boek of boeken.


Voorbeelden hoofdstukken recepten

Ontbijt/Brunch

Zonder al te veel recepten te verklappen, toch wel mijn favoriete hoofdstuk.

Denk bijvoorbeeld aan: boekweit pannenkoekjes met Griekse yoghurt en rood fruit, een wrap omelet of vele havermout combinaties met bijvoorbeeld fruit.

Keuze genoeg!

Met een hele pagina vol pannenkoeken moet ik de boekweit pannenkoekjes uiteraard binnenkort op mijn website zetten!

boekweit pannenkoekjes

Hoofdgerechten zonder vlees of vis

Fitchef heeft zelfs aan de mensen gedacht die vegetarisch eten. Een heel hoofdstuk met 14 recepten zonder vlees of vis.

Denk bijvoorbeeld aan een zwarte-bonen cheeseburger & avocado of een overheerlijke frittata met broccoli.


Nagerechten

Wie had gedacht dat een nagerecht veel eiwitten kan bevatten? Je wordt verrast met bijvoorbeeld een kwarttaartje van sinaasappel of een notenvijgentaart met ricotta.


Hoofdgerechten met vlees

Op deze foto zie je het hoofdstuk hoofdgerechten met vlees van fitchef
Hoofdgerechten met vlees. Afbeelding is aan te klikken voor de recepten.

Wat zijn de Fitchef ervaringen?

Ik ben zelf erg te spreken over de kwaliteit van deze boeken, heb al veel eiwitrijke recepten gemaakt.

Vooral als ik aan het droog trainen ben dan is het lekker om deze maaltijden te maken zonder een hongergevoel te hebben en toch af te vallen.

Onderstaande zijn een paar online reacties.

op deze foto zie je de Fitchef ervaringen

Wat betaal je dit boek?

Voor deel 1 betaal je € 37,95, kies je er echter voor om € 12,00 bij te leggen dan heb je de fitchef combopack en heb je zowel deel 1 als deel 2.

Deel 2 doet zeker niet onder van deel 1 en bevat ook 241 pagina’s. Zoals je hieronder kunt zien heb ik ze zelf ook alle 2 gekocht.

Op deze foto zie je de 2 boeken van fitchef
Fitchef deel 1 & 2

Bevalt het product niet? Maak gebruik van de 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie!

Daarnaast is Mark er zo van overtuigd dat jij een fitte leefstijl gaat overhouden van de fitchef boeken dat hij je een 30 dagen niet goed geld terug garantie biedt.

Is het product niet wat je dacht dat het was, dan krijg je dus gewoon netjes je geld terug!


Fitchef ervaring en conclusie.

Fitchef van Mark van Oosterwijck is een compleet boek met maar liefst 246 pagina’s.

Het zijn stuk voor stuk lekkere recepten en overal staan netjes de macro’s met calorieën bij, zodat je precies weet hoeveel eiwitten, koolhydraten en vetten je per maaltijd binnenkrijgt. De maaltijden zijn makkelijk te bereiden waarbij je niet te lang in de keuken hoeft te staan.

Door de eiwitrijke recepten zul je een voldaan gevoel hebben na de maaltijd. Eiwitten vullen enorm. Dus heb je als doel om af te vallen en toch fit te blijven, dan zal dit boek Fitchef daar zeker bij helpen!

Tot slot is er veel aandacht besteed aan de uitvoering van het boek. Het zijn duidelijke foto’s, overzichtelijke recepten waarbij je kunt zien hoelang je in de keuken bezig bent.

Mark probeert je met dit boek vooral fitter en energieker te laten worden.

Dat is de reden dat Fitchef zich richt op mensen die gezonder willen leven en er beter uit willen zien: fitter en strakker, meer spieren en minder vet. En niet urenlang in de keuken willen staan, maar toch lekker en gevarieerd wil eten.

Wacht niet langer en koop nu dit boek!

Of zie hier combideal deel 1 en 2 of deel 3 Fitchef Familie


Wil je nog meer investeren in jezelf of een betere mindset ontwikkelen, neem dan een kijkje in mijn Afslank en betere welzijn reviews


Ik hoop dat ik je met deze FitChef review antwoord te hebben gegeven op de volgende vragen, mocht je nog meer willen weten stel die dan hieronder.

  • Wie is Mark van Oosterwijck?
  • Wat is het Fitchef boek?
  • Waaruit bestaat Fitchef?
  • Hoeveel kost Fitchef?
  • Wat zijn de Fitchef ervaringen?
Print Friendly, PDF & Email
Volg Marc

MarcHealthy

Marc, een man die zelf een enorme transformatie heeft ondergaan en sinds enkele jaren een enorme passie heeft voor sporten en een gezonde leefstijl. Op deze blog wil ik je motiveren en informeren over voeding, fitness en supplementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Een greep naar het assortiment van Body & Fit