Review: Fitbit Versa 2

Fitbit Versa 2 gaat je leven sportiever en makkelijker maken. Van de fitbit Ionic gaan we naar nu naar de Versa 2 en vind het weer erg leuk om daar een review over te schrijven.


Naam: Fibit Versa 2

Merk: Fitbit

Versie: Normaal

Gewicht: 40 Gram

Kleur normaal: Zwart, Grijs, Roze, Bordeauxrood

Kleur Speciale Editie: Donkergrijs, Koper/blauw

Categorieën: Smartwatches

Prijs: 190-215 (vergelijk met onderstaande links voor de beste prijs, deze verschillen nog wel eens en voor meer informatie)

Afbeeldingen in deze blog zijn aan te klikken voor een nog scherpere foto

Sensoren: Stappenteller, hartslagfunctie, caloriemeting, slaap monitor, afstandmeting, GPS functie met telefoon, barometer

Opties: Geschikt voor onderwater (50m), notificaties van je smartphone, alarm/wekker

Beschikbare fitness workouts: Bootcamp, circuittraining, crosstrainer, front lunges, interval training, lateral lunges, loopband, spinnen, stapmachine, vechtsport


Fitbit Versa 2 is valt onder de categorie smartwatch. Ook heb ik al meerdere van dit soort horloges en activity trackers mogen testen, in mijn selectie Fitness Gear kun je dit uitgebreid lezen.

Bij het kopen van een “smart watch” moet je bij jezelf nagaan waarvoor je hem wilt gebruiken en wat er voor jou op moet zitten.

Voor mij zijn dat de volgende vier: sport, het meten van slaap, eigen GPS (heeft deze overigens niet) en een lange batterij duur. Deze opties zal ik dan ook bespreken in dit review.


Inhoudsopgave


De inhoud:

In de verpakking zitten twee verschillende maten bandjes, de small zit er al standaard om, maar je kan hem ook langer maken naar een large.

Daarnaast zit er een oplader bij en een korte handleiding.


Het horloge

Zoals de Fitbit ionic heeft ook de Fitbit versa 2 genoeg keuze met bandjes. Er zit een standaard siliconen bandje bij, maar je zou ook kunnen kiezen voor een kunststof met keuze uit verschillende kleuren.

Bol.com heeft veel keuze in Versa 2 bandjes

Coolblue heeft ook veel keuze in Versa 2 bandjes


Uiterlijk klokjes

Fitbit staat bekent om het grote aanbod aan klokjes. Ze hebben een mooi aanbod van betaalde en gratis. Ik kies meestal het standaard klokje, maar mocht je verveeld raken dan is er genoeg keuze.

De Versa 2 heeft de optie om een paar klokjes standaard op te slaan zodat je makkelijk kan wisselen.


Sporten

Ik train wekelijks 5 tot 6 keer, en dan met name krachttraining, fietsen en hardlopen. Ik zal binnenkort ook het zwemmen met dit horloge uittesten.

Krachttraining

Ik heb verschillende krachtsessies gedaan waarbij de resultaten dicht bij elkaar lag. Mijn schema’s zijn veelal hetzelfde. Onderstaand een voorbeeld.


Fietsen

Ondanks dat dit horloge geen eigen gps heeft, maakt het wel snel verbinding met de gps van de telefoon waarbij hij nauwkeurig de resultaten bijhoudt.

Onderstaande resultaten geven een iets wat vertekend beeld aangezien ik de laatste 10 minuten vergeten was het fietsen uit te zetten.

Fietsen,lopen of hardlopen geven dezelfde resultaten. De gps verbinding wordt opgepakt en er komen dezelfde resultaten uit, vandaar dat ik alleen fietsen heb uitgelicht


Slaap

Het leukste vind ik om s’ochtends mijn slaapresultaat te bekijken. Een goede nachtrust heeft veel invloed op sportprestaties.

Zowel de Fitbit ionic als de Fitbit Versa 2 geeft je een cijfer op basis van je slaap.

Zowel mijn vriendin als ik hebben beide het horloge gedragen waarbij je duidelijk de verschillen ziet.

Slaap Marc
Slaap Frida

Hieronder zie je alle fases van de slaap als we de bovenste dag pakken van frida dus een score van 66


Extra opties:

Er zitten een aantal extra opties op die handig kunnen zijn. Hieronder een aantal die ik zal toelichten.

Spotify

Bij de Ionic moet dit geïnstalleerd worden, staat Spotify standaard op de Versa 2. De bediening voor de muziek is vrij simpel.

Spotify

Relax

Via deze app kan je 2 minuten ademhalingsoefeningen volgen, waarbij je langzaam je hartslag ziet zakken, Waarna je bewuster gaat ademhalen.

Rust modus

Fitbit pay:

Sinds eind januari 2019 is Fitbit Pay beschikbaar in Nederland. Om deze functie te gebruiken heb je een rekening nodig bij de ABN AMRO, Rabobank of , zoals hieronder, ICS.

Het werkt goed voor rechtshandige. Voor mij niet heel handig omdat ik het horloge links draag.

Betalingen

Alexa

Alexa is een variant van Google, waarbij je alle vragen kunt stellen.

Alexa

Batterijduur

De batterij heeft het de hele week vol gehouden waarbij ik meerdere workouts heb vastgelegd.

25/11/19 06:30 100%
26/11/19 08:25 89%
30/11/19 07:28 48%
01/12/19 21:22 19% (dag 7)

Op de laatste dag heb ik hem om 21:30 uur aan de oplader gelegd, en om 22:30 zat ik weer op 100%


Conclusie:

Ik hoop dat ik je met bovenstaand review een goed inzicht heb gegeven wat er allemaal mogelijk is met deze smartwatch. De Fitbit Versa 2 is mij goed bevallen! Ik had gedacht dat ik de gps zou missen maar aangezien ik weinig hardloop gaat het prima met de gps van de telefoon. Dit duurde ongeveer 20 seconden voordat hij verbinding maakte.

Mocht je wel een hardloper zijn en je wilt je telefoon niet mee en wel gps route vastleggen, dan is deze smartwatch niet geschikt.

+ Batterijduur

+ waterproof

–  Eventueel de prijs zijn.

– Hij telt ook de stappen als je aan het fietsen bent. Je daadwerkelijke stappen ligt dus lager. Ik had regelmatig mijn doel gehaald na 15 min fietsen.


Prijs

Te koop bij:

De prijs van de Fitbit Versa 2 zit rond de € 200,- . Voor de goedkoopste en beste prijs kan je onderstaande aanbieders vergelijken. Daar zie je ook meer informatie over het product.


Zie ook mijn andere horloges op de Fitness Gear pagina

Print Friendly, PDF & Email
Volg Marc

MarcHealthy

Marc, een man die zelf een enorme transformatie heeft ondergaan en sinds enkele jaren een enorme passie heeft voor sporten en een gezonde leefstijl. Op deze blog wil ik je motiveren en informeren over voeding, fitness en supplementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Een greep naar het assortiment van Body & Fit