Review: Easy Vegan – Living the Green Life

Easy Vegan, In navolging van mijn Experiment Plant-aardig / Vegan en het toevoegen van kookboeken op mijn website mag dit vegan boek uiteraard niet ontbreken. Een kookboek genaamd Easy Vegan volledig ingesteld op de vegan leefstijl, veel leesplezier.


Titel: Easy Vegan

Auteur: Living The Green Life

Uitgever: Kosmos Uitgevers

Verschenen op: September 2017

Pagina’s: 176 pagina’s

Bindwijze: Hardcover of E-book

ISBN: 9789021565699

Prijs: Paperback 20,99 & E-book 12,99

Inkijkexemplaar en meer informatie boek

foto van het boek vanaf boven genomen

Inhoudsopgave


Boek

Ik heb dit boek gekregen voordat ik mijn maand plantaardig eten was begonnen samen met mijn andere boek waar ik ook een review over heb geschreven. Dit omdat vegan/plantaardig helemaal nieuw voor me was en ik geen idee had waar ik al mijn eiwitten uit moest halen en wat het hele vegan gebeuren voor me zou betekenen.

Na mijn maand ben ik voor een groot gedeelte vegan blijven eten omdat het mij erg goed beviel. Dit boek heeft me daarbij geholpen.

Ik zal zoals met mijn andere kookboeken 2 recepten met jullie delen, waaronder een lekker vegan bananenbrood met walnoten en een vegan bountytaart. Houd mijn website dus in de gaten.


Terug naar het boek, de recepten zijn verdeeld in 7 hoofdstukken:
Sappen & Smoothies
Ontbijt
To go
Lunch & bijgerechten
Spreads & Dips
Avondeten
Toetjes & meer zoets


Voordat je overspoelt wordt met verrassende recepten, maken we eerst kennis met schrijfster van het boek Sanne, en lees je hoe ze in aanraking is gekomen met deze vegan leefstijl.

Zonder al teveel te verklappen herken ik me erg in Sanne. Ook ik had genoeg inspiratie en genoeg boeken waarbij ik dacht dat mijn vegan experiment wel even goed zou komen. Maar “ook” koken zat nog niet in mijn systeem dus dat maakt het allemaal extra leuk. Met het het koken is het gelukkig goed gekomen.

Daarna laat Sanne zien wat er allemaal in haar keukenkastje te vinden is aan keukengerei en apparaten om het een stuk makkelijker te maken. Onder andere de keukenmachine, die ik binnenkort ook ga aanschaffen, zijn er nog tips?

foto van sanne, schrijfster uit het boek

Deel 1: Sappen en Smoothies

Hier word je overspoelt met verrassende, kleurrijke sappen en smoothies. Ondanks dat de winter in aantocht is krijg ik toch zin om een smoothie te gaan maken. Er staat een duidelijke uitleg met de bijbehorende tools bij elk recept.

foto van 2 smoothies uit een boek

Deel 2: Ontbijt

Dit deel staat vol met heerlijke recepten voor granola, muesli en  pancake recepten en zelfs een heerlijk tofu ontbijtje. Dit keer dus geen pancake recept uit dit boek die ik online zal zetten, maar 2 andere verrassende keuzes.


Deel 3: To go

Hier rechts een heerlijk recept wat sinds een week op mijn website staat.

Ik ben iemand die vaak eten voorbereid voor de volgende dag. Het onderdeel  ‘To go’ is dus erg handig. Zo kom je dus minder snel voor verrassingen te staan en kun je onderweg genieten van je maaltijden en snacks. Dit hoofdstuk staat vol met repen, brownies of muffins die je mee kunt nemen voor onderweg.

Foto van een recept van bananenbrood met walnoten

Deel 4: Lunch en bijgerechten

In dit deel vinden we verschillende sandwiches, salades en verschillen soepen.

Deel 5: Spreads en Dips

Dit stuk staat vol met lekkere smeersels die je gerecht verrassender maken. Denk hierbij aan sausjes, hummus of spreads.


Deel 6: Avondeten

Sanne heeft voor het avondeten gekozen voor de makkelijke recepten, daar ben ik zelf erg blij mee aangezien ik fulltime werk en daarna vaak de sportschool in duik waardoor ik s’avonds niet al te lang voor het fornuis wil staan.

Het zijn allemaal gerechten die binnen 30 min te bereiden zijn en waar je geen moeilijke ingrediënten voor nodig hebt. Denk hierbij een aan lekkere soep, curry of zoete aardappel stoofpot.

Boek met een recept van een stoofpot

Deel 7: Toetjes & meer zoets

Mijn favoriete onderdeel van dit boek! Er staan zoveel lekkere toetjes en ander lekkers in, dat ik dus twee recepten met jullie ga delen. Binnenkort komt het tweede recept online. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.

Dit laatste deel staat vol met recepten van taarten tot zelfgemaakt ijs.

foto van een bountytaart die ik ga maken
Klik afbeelding om naar dit recept te gaan

Het boek sluit af met een aantal tips, waaronder ‘hoe om te gaan met speciale momenten zoals verjaardagen en kerst’. Tot slot worden veelgestelde vragen aan Sanne beantwoord om haar nog beter te leren kennen.


Conclusie

Een leuk kookboek om te lezen waarbij ik het boek nog vaak zal gebruiken. De drempel om iets (verrassends) te maken hoeft helemaal niet hoog te liggen omdat de recepten voor iedereen haalbaar zijn. Je hoeft geen meesterkok te zijn om recepten uit dit boek te maken. Het zijn allemaal leuke recepten en maken van je maaltijden een feestje.

Handig dat bij elk recept het keukengerei aangegeven wordt. Hier binnenkort de keukenmachine maar eens aanschaffen.

Het enige minpunt, en dat blijft persoonlijk, is dat er geen calorieën of macro’s vermeld zijn bij de recepten.

Hopelijk vonden jullie mijn review weer leuk!

**De uitgever heeft mij dit boek ter beschikking gesteld in ruil voor een eerlijke review

Zie hier al mijn boeken reviews

Print Friendly, PDF & Email

Plaats een reactie