Recept: Vegan bananenbrood met walnoten

Ik zou me moeten schamen dat dit recept er nog niet eerder op stond. Ik ben namelijk weg van de Easy Vegan boekenreeks, deze zullen dus ook alle 3 op mijn website komen te staan. Hierbij het recept van de vegan bananenbrood met walnoten.

Het boek: Easy Vegan

Naam recept boek: Bananenbrood met walnoten

Website Auteur: LivingTheGreenLife

Wanneer: Als Snack

Inhoudsopgave
Ingrediënten:

Een portie van 8 plakken:

225 gram speltmeel (hier volkoren)

3 rijpe bananen

20 gram oats havermout

40 gram kokosrasp

2 tl bakpoeder
2 tl kaneel
Grote hand onbewerkte walnoten
60 ml plantaardige melk
60 ml siroop (dadel-, rijst-, ahorn-)(hier ahorn)
50 ml gesmolten kokosolie
1 tl vanille-extract

Bijna alle afbeeldingen in deze blog zijn aan te klikken voor een nog scherpere foto.

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden en bekleed het bakblik met bakpapier

Stap 2

Meng in een grote kom het speltmeel, de kokosrasp, havermout oats, bakpoeder, kaneel en de walnoten

Stap 3

Mix de inhoud tot een mooi geheel.

Stap 4

Prak de bananen fijn

Stap 5

Voeg vervolgens de bananen, melk, ahornsiroop, kokosolie en het vanille-suiker in een blender of zoals hier in een bak. Meng het tot een geheel.

Stap 6

Voeg in stappen de droge bestanddelen aan het bananenmengsel toe.

Stap 7

Schep de mix vervolgens in de bakblik en versier de bovenkant met walnoten.

Zet het bananenbrood in het midden van de oven en bak deze, in een voorverwarmde oven, van 180 graden 40 minuten goudbruin of tot een satéprikker er droog uitkomt. Is het brood na 40 minuten nog nat, zet de temperatuur lager (165 graden) en bak nog 10 minuten extra.

Laat vervolgens het brood helemaal afkoelen.

Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

Je eigen webshop beginnen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *