Ik zou me moeten schamen dat dit recept er nog niet eerder op stond. Ik ben namelijk weg van de Easy Vegan boekenreeks, deze zullen dus ook alle 3 op mijn website komen te staan. Hierbij het recept van de vegan bananenbrood met walnoten.
Het boek: Easy Vegan
Naam recept boek: Bananenbrood met walnoten
Website Auteur: LivingTheGreenLife
Wanneer: Als Snack
Inhoudsopgave
Ingrediënten:
Een portie van 8 plakken:
225 gram speltmeel (hier volkoren)
3 rijpe bananen
20 gram oats havermout
40 gram kokosrasp
2 tl bakpoeder
2 tl kaneel
Grote hand onbewerkte walnoten
60 ml plantaardige melk
60 ml siroop (dadel-, rijst-, ahorn-)(hier ahorn)
50 ml gesmolten kokosolie
1 tl vanille-extract
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden en bekleed het bakblik met bakpapier
Stap 2
Meng in een grote kom het speltmeel, de kokosrasp, havermout oats, bakpoeder, kaneel en de walnoten
Stap 5
Voeg vervolgens de bananen, melk, ahornsiroop, kokosolie en het vanille-suiker in een blender of zoals hier in een bak. Meng het tot een geheel.
Stap 6
Voeg in stappen de droge bestanddelen aan het bananenmengsel toe.
Stap 7
Schep de mix vervolgens in de bakblik en versier de bovenkant met walnoten.
Zet het bananenbrood in het midden van de oven en bak deze, in een voorverwarmde oven, van 180 graden 40 minuten goudbruin of tot een satéprikker er droog uitkomt. Is het brood na 40 minuten nog nat, zet de temperatuur lager (165 graden) en bak nog 10 minuten extra.
Laat vervolgens het brood helemaal afkoelen.
Enjoy!
Zie hier al mijn food recepten