9 tips voor een postieve mindset

Mindset is een super mooi iets en vooral als je geleerd hebt om daardoor positiever en gelukkig in het leven te staan. In deze blog 9 tips voor een postieve mindset.

Zoals jullie hebben gezien in mijn The Unstoppable Mindset Review heb ik in mezelf geïnvesteerd voor een betere mindset op zowel privé als zakelijk gebied. Mijn tips komen dan ook zeker uit die cursus.

1. Ga sporten

Hoe kan het ook anders, mijn eerste tip is om te gaan bewegen. Dit zal zorgen dat je je hoofd leeg maakt en daarna krijg je juist meer energie.

Daarnaast gaat sporten depressie tegen en dit helpt positieve mindset te creëren.

Hier sport ik regelmatig op de vroege ochtend, dit zorgt voor de aanmaak van endorfine en dat geeft je energie voor de rest van de dag en een goed gevoel.

Sporten is overigens heel breed, je kan lekker een uurtje gaan lopen, fietsen of zoals ik fitness.

Op deze foto doe ik door middel van fitness voor een positieve mindset
Passie voor sporten

2. Denken in mogelijkheden in plaats van problemen

In zowel de The Unstoppable Mindset als een andere cursus kwam deze tip naar voren. Mensen zijn heel snel geneigd dat zodra er een probleem ontstaat om gelijk een negatieve mindset te krijgen.

Ik raad je echt aan om veel meer in mogelijkheden en oplossingen te denken en dit zal zeker leiden naar een postieve mindset.

Hier zat ik even niet meer lekker in mijn werk flow, nu ben ik 4 websites aan het opzetten waarin mijn passie ligt naar een passief inkomen.

Van een eventueel probleem op mijn werk naar de mogelijkheid om voor mezelf te beginnen.

3. Maak haalbare doelen

Ik kan alleen maar aanraden om doelen te stellen, zowel persoonlijk als financieel (doe ik ook), maar wees wel realistisch.

Mijn persoonlijk doel zou kunnen zijn dat ik in 1 maand 4% afslank of droog train, maar dit is niet realistisch. Uiteindelijk wordt het doel niet gehaald en krijg je een negatieve mindset.

Heb jij als doel 10 kg afvallen, maar je doelen dan kleiner. Focus je eerst op 2 kg en ga daarna weer verder.

4. Focus en geniet van het proces in plaats het einddoel.

Ik heb een veel betere mindset gekregen door juist te genieten van de weg naar het einddoel dan het einddoel zelf.

Vroeger had ik als doel die fitness shoot waardoor ik eigenlijk vergat te genieten van het sporten en het steeds sterker worden.

Uiteindelijk is het proces net zo belangrijk of zelfs belangrijker.

Dit zorgt er namelijk ook voor dat je minder snel opgeeft en een betere discipline krijgt. Hard werken wortd namelijk altijd beloond. Dit kan na 3 maanden zijn maar ook 6 maanden.

5. Doe yoga of mindfullness

Door middel van yoga of mindfullness maak je tijd voor jezelf vrij waardoor je het leven meer gaat waarderen.

Deze vormen van ontspanning zorgen ervoor dat je minder gaat piekeren, meer rust gaat krijgen en minder “negatieve” gedachtes zult hebben.

Hier heb ik zowel de cursus Mindfulness voor het Dagelijkse leven en de cursus Yoga Stap voor Stap beginners gedaan.

Op deze foto pas ik yoga toe voor een positieve mindset
Elke vorm van beweging is een toevoeging voor het leven!

6. Positiviteit leidt naar een positieve mindset

Deze tip lijkt wellicht wat simpel maar Positiviteit kan je ook opzoeken, zoals ze mooi zeggen: Positiviteit trekt positiviteit aan

Ik word momenteel begeleid door 2 coachen die beide positief in het leven staan en ik laat me door hun inspireren en motiveren.

Omring je met mensen die ook positief in het leven staan, die geloven in de voordelen van sporten of de mogelijkheden met bloggen.

7. Veroordeel niet

Deze tip pas ik al een tijdje bij mezelf toe, Ik laat mensen gewoon zichzelf zijn en plak er geen stikker op met goed of slecht of raar bijvoorbeeld.

Dit doe ik in het dagelijkse leven met mensen maar ook met voeding, er is geen gezond of ongezond. Er is wel voeding met meer vitamines of vezels.

Dus de volgende keer dat je iets vreemds ziet gebeuren, maak dan niet gelijk een vooroordeel maar observeer en laat het gebeuren.

Door deze stappen ga je echt een positieve mindset ontwikkelen.

8. Eet gezond(er)

Gezond maakt gelukkig, de hele dag frituur eten geeft je minder energie dan ook fruit en groente eten.

Gezonde voeding zal dan ook zeker zorgen dat jij beter in je vel komt te zitten, positief in het leven staat en daardoor een positieve mindset krijgt.

Dus probeer zeker nu en dan bewust te zijn met wat je eet, zoals mijn coach mooi zegt: Focus je op gezond eten en niet op wat niet mag!

9. Blijf dicht bij jezelf

En mijn laatste tips is om altijd dicht bij jezelf te blijven, hier kijk ik even naar mezelf.

Ben momenteel een eigen bedrijf aan het opzetten door met meerdere blogs in verschillende niches met als doel om in de toekomst volledig voor mezelf te beginnen.

Hoe vaak ik nu al van mensen te horen hebben gekregen dat dit echt niet mogelijk is en hoeveel negativiteit hierin omgaat.

Hier laat ik die negativiteit los en ik heb de mindset dat niks onmogelijk is. Geloof in je doel en werk er hard voor!

Maak die andere mensen uiteindelijk jaloers dat zij er niet in geloofden en dat jij d realiteit hebt gemaakt.

Je doet het voor jezelf en niemand anders. Be Happy, Be Yourself!

Ook naar een betere mindset op privé vlak en financieel gebied?

Een betere mindset krijg je niet zomaar, dit kan je ook zeker doen door in jezelf te investeren. Cursussen of trainingen waarbij je jezelf op nummer 1 zet zal je je hele leven iets aan hebben.

En is veel meer waard dan die nieuwe paar schoenen die je elk half jaar koopt.

Investeer dan nu in jezelf net als ik heb gedaan met de cursus The Unstoppable Mindset.

Deze cursus gaat ervoor zorgen dat elke beslissing die je maakt in het leven met een juiste mindset doet en dit zal je een stuk verder brengen in het leven!

Print Friendly, PDF & Email
Volg Marc

MarcHealthy

Marc, een man die zelf een enorme transformatie heeft ondergaan en sinds enkele jaren een enorme passie heeft voor sporten en een gezonde leefstijl. Op deze blog wil ik je motiveren en informeren over voeding, fitness en supplementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *