Review: Gedrag en Gedachten Herprogrammeren (prana)

Gedrag en Gedachten Herprogrammeren, klinkt heel ingewikkeld maar hoe fijn zou het zijn als jij gewoontes kunt afleren zoals stoppen met snoepen of afslanken door middel van een betere mindset?

Ik heb al enkele weken een abonnement bij prana.be van Iris Willems waar naast veel begeleiding ook al haar trainingen bij in zitten.

Ik neem je in deze review over een training die zeker een paar slechte gewoontes heeft veranderd naar positieve overtuigingen waardoor ik nog sterker in mijn schoenen sta en waar jij ook veel uit kunt halen.

Op mijn fitness blog ga ik uiteraard niet alleen over producten die zorgen voor een betere fysiek, ik ben van mening mentaal minstens zo belangrijk zijn of zelfs belangrijker!

Ik ga binnenkort deze review vernieuwen en dan zal ik ook een video review toevoegen.

Leestijd: 12 minuten


Inhoudsopgave


Wie is de bedenker van deze training?

Iris Willems heeft deze training bedacht en daarnaast nog 11 trainingen.

Sinds 1997 heeft ze het bedrijf Prana.be (prana mental excellence) opgericht met als doel om het maximale uit mensen te halen.

Dit doen ze door middel van Selfcoaching waarin je gaat leren om je mentale en emotionele capaciteiten maximaal te benutten.

Iris Willems heeft zelf psychologie aan de universiteit van Gent afgerond en daar komt haar passie vandaan om het maximale uit je brein te halen.

Op deze foto zie je Iris Willems, de bedenker van de training Gedrag en Gedachten Herprogrammeren
Iris Willems

Voor wie is de training Gedrag en Gedachten Herprogrammeren?

Deze training is eigenlijk voor iedereen die de beste manier zoekt om zijn of haar gedrag en gedachten te veranderen in positieve zin.

Tijdens deze training ga jij je brein beter leren kennen en daardoor ook beter snappen waardoor je uiteindelijk verkeerde gewoontes en gedrag kunt veranderen in positieve zin.

Herprogrammeren van het brein gaat er ook voor zorgen dat je beperkende overtuigingen zullen veranderen.

Heb jij bijvoorbeeld een mindset dat je niet kunt afslanken of omdat dat altijd zin hebt in snoep. Deze training gaat dieper in op deze gedachtes.

Hoe interessant is het dan dat je met deze training straks de hersenen gaat herprogrammeren zodat je straks nee zegt tegen die zin in snoep. En daardoor beter in je vel gaat zitten en meer resultaten gaat bereiken.


Wat houd de training Gedrag en Gedachten Herprogrammeren precies in?

Je gaat door een middel van een overzichtelijke online omgeving waarin je lessen duidelijk vermeld staan stap voor stap door deze training.

Elke module kan video’s, oefeningen of zelfreflectie tests en audio oefeningen bevatten waardoor je dus echt aan de slag gaat om jezelf beter te leren kennen.

Op deze foto zie je de online omgeving van de training Gedrag en Gedachten Herprogrammeren
Online module omgeving aan te klikken voor scherpere foto

Zoals jullie mij kennen ga ik ook altijd iets dieper in op de training.


Stap 1: De kracht van onze gedachten en overtuigingen

Tijdens stap 1 maken we kennis met hoeveel gedachtes we per dag hebben, wist je bijvoorbeeld dat we 60.000 gedachten per dag hebben?

We gaan ook leren hoe krachtig gedachtes zijn, iets denken niet te kunnen leidt er vaak toe dat je het ook niet kunt.

Dit zie ik ook met krachttraining, als ik in de ochtend al zeg dat ik niet zoveel zin heb om te sporten, dan leidt dit in de middag tot een slechte workout.


Stap 2: Breng je overtuigingen in kaart

In deel is gaan we aan de slag om onze overtuigingen in kaart te brengen, deze training bevat ook meerdere opdrachten waarbij je dus bewust wordt van wat je denkt.

Daarnaast gaan we ook op zoek naar nieuwe overtuigingen en proberen we er op een andere manier naar te kijken.

We komen erachter dat eigenlijk de meeste overtuigingen overgenomen van onze ouders of familie.

En dit klopt zeker als ik kijk over mijn gedachtes over eten of alcohol op feestjes.

Op deze foto zie je stap 2 van de training Gedrag en Gedachten Herprogrammeren
Opdracht: Ben jij in balans?

Stap 3: Hoe formuleer je best je nieuwe overtuigingen?

We gaan nu leren hoe we van beperkende overtuigingen waar je dus niet achter staat of niet in geloofd, hoe je deze kan omzetten naar overtuigende nieuwe overtuigingen.

Voorbeeld is bijvoorbeeld: Alles moet perfect zijn > Fouten maken is menselijk, ook voor mij.

Dit soort nieuwe overtuigingen gaan er al voor zorgen dat je een stuk minder stress krijgt en positiever in het leven gaat omdat je minder bang bent om constant alles foutloos te doen.


Stap 4. Hoe programmeer je nieuwe overtuigingen

Deze training heet niet voor niks Gedrag en Gedachten Herprogrammeren, in stap 4 gaan we namelijk bezig met het inprenten van een nieuwe overtuiging.

Ook worden de 4 elementen die voor veranderingen kunnen zorgen uitgebreid uitgelegd waarna we naar de methode gaan voor het in inprenten.

Het klinkt wellicht wat zwaar allemaal, maar je moet je zeker bij jezelf afvragen hoeveel een nieuwe overtuiging je kan gaan bieden.

Stel je voor dat jij tegen jezelf zegt: Ik ben niet sterk genoeg om af te slanken of voor een strakke buik te gaan en na deze training ben je daar wel van overtuigd dat je het wel kan. Hoeveel is je dit waard? 

Op deze foto zie je stap 4 van de training Gedrag en Gedachten Herprogrammeren
Voorbeeld video stap 4

Mocht je al overtuigd zijn van deze training en een gratis indruk willen krijgen, download dan het gratis E-book: Concrete selfcoaching pdf om stress aan te pakken.


Stap 5. Gedrag herprogrammeren

Hier gaan we leren om een blauwdruk voor geluk te gaan maken voor jezelf. Iris Willems verteld erg mooi in deze training:

“Je blauwdruk voor geluk is een combinatie van 

 • Gedachten die leiden tot gevoelens
 • Gevoelens die leiden tot acties
 • Acties die leiden tot resultaten

Als je altijd op dezelfde manier handelt als je hebt gehandeld, zal je altijd krijgen wat je hebt gekregen.”

En dat vond ik erg mooi gezegd, als je wilt dat er iets veranderd, dan zal jij actie moeten ondernemen wat tot verandering kan leiden, anders zul je altijd hetzelfde blijven.

Ook bevat deze stap een video van maar liefst 45 min waarin de 14 manieren waarop ‘gelukkige mensen’ anders denken dan minder gelukkige mensen. Super interessant.

3 voorbeelden van de 14 die uitgebreid besproken worden:

 • Gelukkige mensen bewonderen andere gelukkige mensen.
 • Gelukkige/succesvolle mensen groeien constant.
 • Gelukkige/succesvolle mensen zijn groter dan hun problemen

Ook is er in les 5 een aparte module over het inprenten van overtuigingen die ervoor gaan zorgen dat je beter gaat slapen. Beter slapen heeft echt invloed op alles, dus een erg fijne toevoeging!


Wat voor extra’s krijg je bij de Gedrag en Gedachten Herprogrammeren training?

Het is eigenlijk niet nodig want ik vind deze training echt super uitgebreid, maar omdat je toch bewust bezig gaat met je hersenen hebben ze de volgende training er gratis bij gedaan.

De bedoeling is dan om eerst die training te doen voordat je deze training begint.

Hoe haal je het maximale uit je brein

In deze training die je erbij krijgt ga je leren hoe je door middel van stappen zetten meer inzicht krijgt hoe je brein werkt en wat uiteindelijk zal leiden hoe je het maximale eruit haalt.

Dat heeft als gevolg dat je je jezelf beter snapt en dat je daardoor ook veranderingen kan aanbrengen zoals overtuigingen die je hebt over bepaalde zaken.


Wat kost deze training?

Zoals in de eerste alinea maak ik zelf gebruik van het Prana-flix premium abonnement waardoor ik toegang heb tot alle trainingen en heel veel extra’s. Ik betaal hiervoor € 49,00 per maand.

Mocht je deze training apart willen aanschaffen dan betaal je € 138,00

Een prijs blijft altijd persoonlijk, daarom probeer ik je in deze review een goed beeld te geven over het product.

Daarnaast is het aan jou om te beslissen hoeveel je jezelf waard vindt om te investeren, maar de beste manier om Gedrag en Gedachten te veranderen is het mij zeker waard.


Gedrag en Gedachten Herprogrammeren ervaring en conclusie

Ja deze training doet het hier echt goed en ben nog sterker in mijn schoenen gaan staan met een nog betere mindset.

Heb er eigenlijk nooit bij stil gestaan dat je door middel van herprogrammering dat je daadwerkelijk andere overtuigingen krijgt en daardoor echt sterker in je schoenen gaat staan!

Ik kan oprecht eerlijk zeggen dat ik wat gehad heb aan deze training en dat ik een stuk bewuster ben geworden over de beslissingen en gewoontes die ik eerst nam, kon veranderen in het nu.

De online module is erg duidelijk en overzichtelijk en daarnaast kan je ook lid worden van de selfcoaching community op prana.be, hier kan je al je vragen stellen en probeert iedereen elkaar te helpen. Dit zorgt voor een goede sfeer binnen de training.

De training wordt op een duidelijke manier ingesproken met video’s door Iris Willems en het is totaal geen probleem dat het een Belgische training is. Iris gaat door middel van sheets door haar video’s waar ze alles goed en duidelijk uitlegt.

Ook komen er verschillende opdrachten voorbij waarmee je bewust aan de gang gaat.

Ga jij net als ik slechts gewoontes afleren en zorg je na deze training dat doelen als afslanken of die strakke buik werkelijkheid worden?


Ik hoop je in deze Gedrag en Gedachten Herprogrammeren Review antwoord te hebben gegeven op de volgende vragen, mocht je nog meer vragen of ervaringen hebben stel die dan hieronder.

 • Wie is Iris Willems?
 • Wat is de training Gedrag en Gedachten Herprogrammeren?
 • Is prana.be betrouwbaar?
 • Hoeveel kost de training Gedrag en Gedachten Herprogrammeren?
 • Wat ga je allemaal leren in de training Gedrag en Gedachten Herprogrammeren?
 • Beste manier om Gedrag en Gedachten te veranderen?

Zie hier al mijn Afslank en betere welzijn reviews

Print Friendly, PDF & Email

Plaats een reactie