Recept: Zwarte Bonen Brownie met dadels en whey

Mijn eerste brownie recept, en dit dankzij Nigel van der Horst. Dit recept komt uit zijn boek “chef met lef” welke ik binnenkort ook op mijn website zal plaatsen. Geniet van dit recept! Het is een healthy zwarte bonen brownie die je zeker een keer moet maken.[vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1575314622539{margin-bottom: 0px !important;}”]Het boek: Chef met lef

Naam recept: Black bean date brownie

Boek review: Volgt nog

Wanneer: Als snack

Ingrediënten:

175 gram dadels (had zelf de pitloze versie)

500 gram zwarte bonen uit blik

5 eieren

125 gram cacao

3 eetlepels honing

snuf zout

60 gram vanille of choco whey (ik heb vanille gebruikt)(bij de bekende webshops te halen)

7 theelepels bakpoeder

2 bananen

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1566894749443{margin-bottom: 0px !important;}”]

Foto van ingrediënten van het recept

Bijna alle afbeeldingen in deze blog zijn aan te klikken voor een nog scherpere foto.

foto van pancakes die klaar zijn met boek[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1575314848790{margin-bottom: 0px !important;}”]Stap 1:

Ontpit de dadels (of koop pitloze dadels), verhit een klein laagje water in een pannetje en voeg de dadels eraan toe en laat ze al roerend smelten. Zet het vuur niet te hoog anders branden ze aan.
foto van dadels in een pannetjefoto van dadels in een pannetje gesmolten[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1575314876356{margin-bottom: 0px !important;}”]

Stap 2:

Giet de zwarte bonen af in een zeef, spoel ze af met water en laat ze uitlekken. Voeg de zwarte bonen bij de dadels en roer goed door.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1575314933213{margin-bottom: 0px !important;}”]

Stap 3:

Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en meng alles.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1566893587652{margin-bottom: 0px !important;}”]

Stap 4:

Als laatste voeg de je gesneden bananen toe en mix het tot 1 geheel eventueel met een keukenmachine, anders met de mixer.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1575314964595{margin-bottom: 0px !important;}”]

Stap 5:

Laat het een half uur op kamertemperatuur rusten

Een foto waarin het beslag 30 min moet rusten[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1566893574376{margin-bottom: 0px !important;}”]

Stap 6: en tevens de laatste stap.

Verwarm de oven op 175 graden. Giet het beslag in een, met bakpapier bekleed bakblik en bak het 30 a 40 minuten in een voorverwarmde oven. Check of de cake gaar is door er regelmatig een satéstokje in het midden in te prikken. Komt hij er droog uit dan is je brownie klaar.

Je kunt er ook voor kiezen om ze in kleine brownie vormpjes te bakken, dan bak je ze in circa 20 minuten.

Laat de brownies afkoelen en genieten maar 😉
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1575314974590{margin-bottom: 0px !important;}”]Benieuwd naar de rest van de recepten uit dit boek?. zie hier voor meer informatie![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Print Friendly, PDF & Email
Volg Marc

MarcHealthy

Marc, een man die zelf een enorme transformatie heeft ondergaan en sinds enkele jaren een enorme passie heeft voor sporten en een gezonde leefstijl. Op deze blog wil ik je motiveren en informeren over voeding, fitness en supplementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *