In Food, Lunch, Ontbijt, Pancakes

Jullie hebben er lang op moeten wachten maar hier mijn versie van de chocolade pancakes (met hazelnoten en whey). Het boek Chef met lef van Nigel van der Horst komt binnenkort op mijn website, maar hier alvast een voorproefje met dit recept.

Het boek: Chef met lef

Naam recept boek: Pancakes from Heaven

Boek review: Review komt spoedig

Wanneer: Als ontbijt, lunch of diner.

Ingrediënten:

135 gram oats havermout
(vb ultra fine oats (Body&Fit)  ) of Instant Oats (myprotein) of Haver (Bulk Powders) of Instanthaverpoeder (prozis)

75 gram vanille whey
(vb whey perfection Body&Fit of Impact Whey Protein (myprotein) of Pure Whey Protein (bulk Powders) of 100% Real Whey Protein (prozis)

(haal de ingrediënten waar je ze normaal ook haalt )

75 gram magere kwark
2 eieren
2.5 tl zout
2 el cacao
1 tl kaneel
175-225 ml water
30 gram hazelnoten
5 ml zonnebloemolie om in te bakken (of roomboter)

ingrediënten van pancakes foto

Bijna alle afbeeldingen in deze blog zijn aan te klikken voor een nog scherpere foto.

foto van pancakes die klaar zijn met boek

Topping ideeën:

Nutella
Karamelsiroop
Gehakte hazelnoten
Geraspte pure Chocolade
Geraspte kokos
Plakjes aardbeien

macro’s

Dit recept is in 3 dagen gegeten door m’n vriendin. Dus schrik niet van de calorieën, hier eet je echt een paar dagen van.

De macro’s zijn als volgt exclusief topping:

Gehele portie:
109 gram KH / 49 gram vetten / 107 gram Eiwitten = 1322 Kcal

Deel je de pancakes in 3 avonden dan krijg je per avond:
36 gram KH / 16 gram vetten / 36 gram eiwitten = 441 Kcal

Stap 1

Mix de oats, whey, de kwark, het bakpoeder, de eieren, het zout, de cacao en kaneel in een kom
foto van ingrediënten in een bak die we gaan mengen

Stap 2

Voeg water toe op gevoel. Het beslag mag best dik zijn, maar moet wel mengbaar blijven. Mix het tot een mooi geheel. Laat het beslag vervolgens 15 min rusten
foto waar we de beslag gemengd hebben

Stap 3

Hak intussen de hazelnoten.
foto van hazelnotenfoto waar we de hazelnoten gesneden hebben

stap 4

Zet een koekenpan op laag vuur en rooster de hazelnoten kort, let wel op dat ze niet verbranden.
foto waarop we de hazelnoten aan het bakken zijn

stap 5

Voeg de hazelnoten vervolgens toe aan het beslag en het bakken kan beginnen 🙂
foto van het beslag met hazelnoten

Stap 6

Giet een scheutje olie of boter in de pan op laag vuur.

Ligt aan de  grote van je pan, maar ik kon 4 kleine pannenkoeken per keer bakken. Bak ze in circa 1-2 minuten per kant klaar
foto waar we de pancakes aan het bakken zijn

Stap 7

Zet een grote kom om de pancakes die je al gemaakt hebt, zo blijven ze lekker warm
foto van pancakes en om ze warm te houden

En genieten maar!

Ik koos ervoor om ze los te eten met de blauwe bessen en deze eroverheen gestrooid. Nigel’s recept wordt gestapeld, zo kun je er nog heerlijke Nutella met aardbeien tussen leggen.

Maak het vervolgens af zoals ik deed met bijvoorbeeld geraspte kokos.
foto van cover boek en de pancakesfoto waar de pancakes klaar zijn

Heb jij mijn selectie food al gezien ? =>>>> Food

Of ben je net zo gek op mijn pancakes selectie =>>> pancakes

Of houd je eigenlijk niet van koken maar meer van reviews lezen 😉 =>>> reviews 

Heb sinds kort ook een speciale kortingscode van maar liefst 35% bij myprotein, code MARC35, gebruik deze link

Bij prozis heb ik ook een speciale kortingscode maar dan 10%, code MARCHEALTHY, gebruik deze link

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Gezond blogger
    Beantwoorden

    Ziet er gezond uit.

    • MarcHealthy
      Beantwoorden

      Gezonde producten en erg makkelijk om te maken en bovendien erg lekker 🙂 🙂

Leave a Comment