Recept: Chocolade pancakes met hazelnoten en whey

Jullie hebben er lang op moeten wachten maar hier mijn versie van de chocolade pancakes (met hazelnoten en whey). Het boek Chef met lef van Nigel van der Horst komt binnenkort op mijn website, maar hier alvast een voorproefje met dit recept.


Het boek: Chef met lef

Naam recept boek: Pancakes from Heaven

Website auteur: Nigel van der Horst

Boek review: Chef met lef Review

Wanneer: Als ontbijt, lunch of diner.

voorkant van het boek

Ingrediënten:

135 gram oats havermout 

75 gram vanille whey 

75 gram magere kwark
2 eieren
2.5 tl zout
2 el cacao
1 tl kaneel
175-225 ml water
30 gram hazelnoten
5 ml zonnebloemolie om in te bakken (of roomboter)

ingrediënten van pancakes foto

macro’s

Dit recept is in 3 dagen gegeten. Dus schrik niet van de calorieën, hier eet je echt een paar dagen van.

De macro’s zijn als volgt exclusief topping:

Gehele portie:
109 gram KH / 49 gram vetten / 107 gram Eiwitten = 1322 Kcal

Deel je de pancakes in 3 avonden dan krijg je per avond:
36 gram KH / 16 gram vetten / 36 gram eiwitten = 441 Kcal

foto van pancakes die klaar zijn met boek
Bijna alle afbeeldingen in deze blog zijn aan te klikken voor een nog scherpere foto.

Stap 1:

Mix de oats, whey, de kwark, het bakpoeder, de eieren, het zout, de cacao en kaneel in een kom

foto van ingrediënten in een bak die we gaan mengen

Stap 2:

Voeg water toe op gevoel. Het beslag mag best dik zijn, maar moet wel mengbaar blijven. Mix het tot een mooi geheel. Laat het beslag vervolgens 15 min rusten

foto waar we de beslag gemengd hebben

Stap 3:

Hak intussen de hazelnoten.

foto waar we de hazelnoten gesneden hebben

Stap 4:

Zet een koekenpan op laag vuur en rooster de hazelnoten kort, let wel op dat ze niet verbranden.

foto waarop we de hazelnoten aan het bakken zijn

Stap 5:

Voeg de hazelnoten vervolgens toe aan het beslag en het bakken kan beginnen 🙂

foto van het beslag met hazelnoten

Stap 6:

Giet een scheutje olie of boter in de pan op laag vuur.

Ligt aan de  grote van je pan, maar ik kon 4 kleine pannenkoeken per keer bakken. Bak ze in circa 1-2 minuten per kant klaar

foto waar we de pancakes aan het bakken zijn
foto waar we de pancakes aan het bakken zijn

Topping ideeën:

Nutella
Karamelsiroop
Gehakte hazelnoten
Geraspte pure Chocolade
Geraspte kokos
Plakjes aardbeien

En genieten maar!

Ik koos ervoor om ze los te eten met de blauwe bessen en deze eroverheen gestrooid. Nigel’s recept wordt gestapeld, zo kun je er nog heerlijke Nutella met aardbeien tussen leggen.

Maak het vervolgens af zoals ik deed met bijvoorbeeld geraspte kokos.

foto waar de pancakes klaar zijn

Print Friendly, PDF & Email
Volg Marc

MarcHealthy

Marc, een man die zelf een enorme transformatie heeft ondergaan en sinds enkele jaren een enorme passie heeft voor sporten en een gezonde leefstijl. Op deze blog wil ik je motiveren en informeren over voeding, fitness en supplementen.

2 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *