Recept: Banaan-walnotenpancakes

Banaan-walnotenpancakes, waar ik normaal havermout pannenkoeken eet, moest ik in mijn vegan maand een goede vervanger zoeken zonder eieren. Ik ben gelukkig niet voor 1 gat gevangen en ben opzoek gegaan naar een alternatief! En ik vond deze, namelijk een heerlijke variant Banaan-walnotenpancakes. Een recept die ook in mijn top 3 staat.


Het boek: De Vegarevolutie

Naam recept: Bubbly Blueberry Pancakes

Wanneer: Als ontbijt, lunch of diner.

Voor deze Banaan-Walnoten pannenkoeken heb je slechts 3 grondstoffen nodig namelijk; bananen, sojamelk en gemalen oats

Mijn recepten zijn meestal gebaseerd op havermeel (oats) en deze valt daar ook weer onder. Een voordeel voor mij is dat ik vaak weinig ingrediënten nodig heb voor mijn recepten en dat het dus snel te maken is.


Inhoudsopgave


Ingrediënten:

Een portie van 6 pannenkoekjes voor ongeveer 2 personen is het volgende nodig:

120 gram oats havermout 
1 rijpe banaan
200 ml sojamelk
1 el lijnzaad (in dit recept is chiazaad gebruikt)
3 el warm water
1 tl bakpoeder
¼ tl zout
25 gram walnoten
2 el stroop (naar eigen keuze)

Ik maak vaak dubbele porties waardoor ik voor de volgende dag ook al een maaltijd heb klaar liggen. Op de foto’s zie je de hoeveelheden van een dubbel recept.


Stap 1:

Zet eerst de lijnzaad of chiazaad apart in een bakje warm water.

Stap 2:

Doe vervolgens de Oats, bakpoeder, zoet en sojamelk in een maatbeker. Hier was de maatbeker net groot genoeg voor een dubbel portie, houd hier wel rekening mee. Roer alles goed door elkaar.

Stap 3:

Prak vervolgens de bananen, hier heb ik dit met een vork gedaan en voeg dit toe aan de maatbeker.

Stap 4:

Hak vervolgens de walnoten fijn voeg die samen met de stroop aan het beslag.

Stap 5:

Voeg tenslotte de lijnzaad of chiazaad toe aan het beslag.

Stap 6:

Zet vervolgens een koekenpan op het vuur met een beetje bakboter of olie. Giet vervolgens 1/6 of naar eigen keuze beslag zodat je van die typische kleine dikke Amerikaanse pancakes in de pan krijgt. Druk het beslag een beetje plat of maak ze iets groter zodat je een mooie ronde pannenkoek krijgt. Draai de pannenkoek om zodra de bovenkant opgedroogd is.

De “finishing touch” doe je door het af te maken met stukjes walnoot, bananen en stroop over de pancakes te strooien.

Dank!

Met dank aan Lisa Steltenpool voor dit heerlijke banaan-walnotenpancakes recept wat ik echt vaker ga maken en jij wellicht ook!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is recepten.png
Op deze foto zie je de banaan-walnoten pancakes en het boek


Print Friendly, PDF & Email

Plaats een reactie