In experiment plant-aardig / vegan, Food, Lunch, Ontbijt, Pancakes

Mijn ‘all time favourite’ havermout pannenkoeken zijn deze maand een gemis! Ik ben gelukkig niet voor 1 gat gevangen en ben opzoek gegaan naar een alternatief! En ik vond deze, namelijk de Amerikaanse pancakes. Een recept die ook in mijn top 3 staat.

Zoals je gisteren in deze boek recensie hebt kunnen lezen, staan er ook heerlijke recepten in. 1 Recept hiervan zet ik hierbij op mijn website. Waar een vegan maand al dan niet goed voor is.

Mijn recepten zijn meestal gebaseerd op havermeel (oats) en deze valt daar ook weer onder. Een voordeel voor mij is dat ik vaak weinig ingrediënten nodig heb voor mijn recepten en dat het dus snel te maken is.

Voor deze Banaan-Walnoten pannenkoeken heb je slechts 3 grondstoffen nodig namelijk; bananen, sojamelk en gemalen oats Ultra Fine Oats (Body&Fit) of ( Instant Oats (myprotein)  of Haver (Bulk Powders) of (Instanthaverpoeder Prozis ) (lekker bestellen waar je ze normaal ook besteld).

Het boek: De Vegarevolutie

Naam recept: Bubbly Blueberry Pancakes

Boek review: Link van mijn review

Wanneer: Als ontbijt, lunch of diner.

Ingrediënten:

Een portie van 6 pannenkoekjes voor ongeveer 2 personen is het volgende nodig:

120 gram oats havermout
(vb Ultra Fine Oats (Body&Fit) of Instant Oats (myprotein)  of Haver (Bulk Powders) of (Instanthaverpoeder Prozis )

1 rijpe banaan
200 ml sojamelk
1 el lijnzaad (in dit recept is chiazaad gebruikt)
3 el warm water
1 tl bakpoeder
¼ tl zout
25 gram walnoten
2 el stroop (naar eigen keuze)

Ik maak vaak dubbele porties waardoor ik voor de volgende dag ook al een maaltijd heb klaar liggen. Op de foto’s zie je de hoeveelheden van een dubbel recept.

Alle afbeeldingen in deze blog zijn aan te klikken voor een nog scherpere foto.

stap 1

Zet eerst de lijnzaad of chiazaad apart in een bakje warm water.

stap 2

Doe vervolgens de Oats, bakpoeder, zoet en sojamelk in een maatbeker. Hier was de maatbeker net groot genoeg voor een dubbel portie, houd hier wel rekening mee. Roer alles goed door elkaar.

stap 3

Prak vervolgens de bananen, hier heb ik dit met een vork gedaan en voeg dit toe aan de maatbeker.

stap 4

Hak vervolgens de walnoten fijn voeg die samen met de stroop aan het beslag.

stap 5

Voeg tenslotte de lijnzaad of chiazaad toe aan het beslag.

stap 6

Zet vervolgens een koekenpan op het vuur met een beetje bakboter of olie. Giet vervolgens 1/6 of naar eigen keuze beslag zodat je van die typische kleine dikke Amerikaanse pancakes in de pan krijgt. Druk het beslag een beetje plat of maak ze iets groter zodat je een mooie ronde pannenkoek krijgt.

stap 7

Draai de pannenkoek om zodra de bovenkant opgedroogd is. Daarna is het even wachten totdat beide kanten mooi bruin zijn.

De “finishing touch” doe je door het af te maken met stukjes walnoot, bananen en stroop over de pancakes te strooien.

Dank!

Met dank aan Lisa Steltenpool voor dit heerlijke banaan-walnotenpancakes recept wat ik echt vaker ga maken en jij wellicht ook!

Het recept en nog meer lekkere recepten staat in het boek: De Vegarevolutie en is onder andere te bestellen via deze link, zie ook link voor nog meer informatie over het boek.

Ps: heb je mijn vegan experiment blog al gezien: Experiment Plant-aardig / Vegan

Heb jij mijn selectie food al gezien ? =>>> Food

Of ben je net zo gek op mijn pancakes selectie =>>> pancakes

Of houd je eigenlijk niet van koken maar meer van reviews lezen 😉 =>>> reviews 

Heb sinds kort ook een speciale kortingscode van maar liefst 35% bij myprotein, code MARC35, gebruik deze link

Bij prozis heb ik ook een speciale kortingscode maar dan 10%, code MARCHEALTHY, gebruik deze link

** Deze pagina bevat mogelijk 1 of meerdere Affiliate links, voor meer info zie Affiliate links

Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment