Het is alweer enige tijd geleden dat ik mijn eerste versie van een bananenbrood met pure chocolade en walnoten op mijn blog heb geplaatst.
Ik heb nog wel een heerlijke vegan versie gemaakt en vandaag is het tijd voor een gezondere en luchtige variant die ik persoonlijk erg lekker vind! We hebben zowel cacao als chocolade druppels toevoegt zodat het een heerlijke luchtige zoete chocolade smaak heeft
Inhoudsopgave
Basis:
De basis van deze bananenbrood bestaat uit:
Bananen
Eieren
Oats
Bakpoeder
Met dit recept gaan we een heerlijke luchtige bananenbrood maken met hazelnoten en cacaopoeder en chocolade drops
Stap 1:
Prak de bananen in een kom met een staafmixer of vork. De staafmixer maakt het al lekker luchtig!


Stap 2:
Voeg de 3 eieren toen en vervolgens het kaneel.


Stap 3:
Voeg de cacaopoeder met oats, soyamelk, zout en bakpoeder en citroensap tot een mooie romige pudding.


Stap 4:
Als laatste komen hazelnoten erbij en dan is je bananenbrood alweer klaar.

Stap 5:
Vet de cakevorm in. Wat makkelijk is om er een strook bakpapier onderin te leggen. Dit zorgt ervoor dat we het brood er straks met veel gemak uit te krijgen is. Giet de mix in de cakevorm.
Stap 6:
Bak het brood vervolgens gedurende 50-60 minuten in een voorverwarmde oven rond de 180 graden. Zie hier onder het resultaat
TIP:
Bananenbrood is makkelijk in te vriezen, je kunt het dus in plakjes in de vriezer leggen en eruit halen op het gewenste moment, even in de oven en je hebt een heerlijk ontbijt of een lekkere snack.
Heb jij mijn selectie food al gezien ? =>>>> Food





Looking good! Bij mij zijn de bananen vaak al op voordat ze overrijp zijn?
Zeker een keertje maken
haha!, dit is Frida’s recept dus zeker een keer maken!. Hij is lekker luchtig en ook niet veel “ongezond” toegevoegd 🙂
i like this, thank you
You are welcome 😉