In Food, Snacks

Het is alweer enige tijd geleden dat ik mijn eerste versie van een bananenbrood met pure chocolade en walnoten op mijn blog heb geplaatst. Ik heb nog wel een lekkere vegan versie gemaakt (hier komt nog een nieuwe versie van, vond hem iets te kleverig (wel lekker)) en vandaag is het tijd voor een gezondere en luchtige variant die ik persoonlijk erg lekker vind! We hebben zowel cacao als chocolade druppels toevoegt zodat het een heerlijke luchtige zoete chocolade smaak heeft.

Basis:

De basis van deze bananenbrood bestaat uit:

Bananen
Eieren
Oats
Bakpoeder

Met dit recept gaan we een heerlijke luchtige bananenbrood maken met hazelnoten en cacaopoeder en chocolade drops

[/vc_column][/vc_row]
INGREDIËNTEN

3 Bananen (overrijp)

3 Eieren

100 gram gemalen oats ( ultra fine oats (B&F)  ) of ( Instant Oats (myprotein) of Haver (Bulk Powders) of (Prozis Instanthaverpoeder 1250 g  )

25 chocolade drops (voorbeeld zie Prozis of Body&Fit of Myprotein en dan de  smaak chocolade)

70 gram cacaopoeder

2 thee lepels bakpoeder

Snufje zout

Citroen sap: 2 thee lepels

kaneel: 2 thee lepels

Soyamelk: 2 thee lepels

70 gram hazelnoten (grof)

bereiding

stap 1

Prak de bananen in een kom met een staafmixer of vork. De staafmixer maakt het al lekker luchtig!

stap 2

Voeg de 3 eieren toen en vervolgens het kaneel.

stap 3

Voeg de cacaopoeder met oats, soyamelk, zout en bakpoeder en citroensap tot een mooie romige pudding.

stap 4

Als laatste komen hazelnoten erbij en dan is je bananenbrood alweer klaar.

stap 5

Vet de cakevorm in. Wat makkelijk is om er een strook bakpapier onderin te leggen. Dit zorgt ervoor dat we het brood er straks met veel gemak uit te krijgen is. Giet de mix in de cakevorm.

Bak het brood vervolgens gedurende 50-60 minuten in een voorverwarmde oven rond de 180 graden. Zie hier onder het resultaat

TIP:

Bananenbrood is makkelijk in te vriezen, je kunt het dus in plakjes in de vriezer leggen en eruit halen op het gewenste moment, even in de oven en je hebt een heerlijk ontbijt of een lekkere snack.

Check ook mijn andere food selectie’s -> Food

Zie ook mijn versie van Bananen brood met pure chocolade en Walnoten

Ik zal binnenkort nog de exacte calorieën bijvoegen en de calorieën en macro’s per 100 gram.

Geniet ervan!

Marc

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Suzanne
    Beantwoorden

    Looking good! Bij mij zijn de bananen vaak al op voordat ze overrijp zijn😂
    Zeker een keertje maken

    • MarcHealthy
      Beantwoorden

      haha!, dit is Frida’s recept dus zeker een keer maken!. Hij is lekker luchtig en ook niet veel “ongezond” toegevoegd 🙂

Leave a Comment