Oreo verslaving? Ik wel! Na mijn Oreo witte chocolade kwarktaart is het tijd voor een iets ongezondere versie, namelijk een Chocolade Oreo taart met donkere chocolade.
Inhoudsopgave
Ingrediënten
De bodem:
300 g Oreo’s
100 g boter, gesmolten
Voor de chocoladeroom vulling:
190 g room 40% vet
200 g donkere chocolade
50 g boter
Voor de finishing touch:
4 of 5 gehalveerde Oreo’s

Bereidingswijze:
Stap 1:
Blend de oreokoekjes in de mixer tot losse kruimels. Voeg de gesmolten boter toe en blend dit tot een mooie mix.

Stap 2:
Giet dit mengsel in een langwerpige bakvorm (bij voorkeur met een uitneembare bodem wat het een stuk makkelijk maakt om de taart er op het eind uit te halen) en druk goed aan op de bodem en de zijkanten tot je overal een even dikke laag krijgt.
Zet de bakvorm daarna in de vriezer.

Stap 3:
Breng in een sauspan de room aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de gehakte chocolade en boter toe. Laat 5 minuten rusten. Roer tot een gladde mix.
Stap 4:
Giet de chocolade vulling over het mengsel en werk het af met enkele gehalveerde Oreo’s.
Zet minstens 2 uur in de koelkast, maar een dag van te voren maken is nog beter!
Haal de oreo taart de volgende dag uit de vorm en geniet van deze heerlijke en makkelijke cheat meal!


