Recept: Courgette met tonijn en cheddar kaas

Soms gooi je iets op Instagram wat uiteindelijk heel populair blijkt te zijn! Het voordeel van een eigen website hebben is dat ik zelf bepaal wat ik erop gooi, zo ook dit heerlijke gerecht vol eiwitten!

Wat heb je nodig:
1 courgette
1 paprika
Een halve ui
Blikje tonijn (mijn versie is 160gram)
Cheddar kaas (2 plakjes)
Knoflookpoeder, peper, zout en paprikapoeder

Bereiding:
Snijdt de courgette over de lange lengte doormidden. Hol deze met een lepel uit (dit kun je weggooien).

Snijdt de ui en de paprika in stukjes en fruit dit met de helft van het olie van het blikje tonijn aan in de pan.

Voeg de kruiden toe op smaak (knoflookpoeder , peper , zout en paprikapoeder).

Voeg het blikje tomatenpuree bak dit kort mee en tot slot de tonijn.

Vul de courgettes met de vulling en snijdt 1 plakje cheddarkaas doormidden en verdeel deze over de courgette.

  

15 minuten in de oven op 200 graden en smullen maar!!

 

Bovenstaande kan als 1 portie gegeten worden, de macro’s zijn als volgt:
620Kcal / 63g eiwitten / 32g vetten / 17g KH

In plaats van tonijn kan er ook gekozen worden voor 200 gram mager gehakt, de macro’s zijn dan als volgt:
584 Kcal / 63 g eiwitten / 30g vetten / 17g KH

Mocht je dit recept maken en delen op Instagram? Leuk als je mij erin tagt!

Ps: Check ook mijn andere food selecties! Zie: Food

 

Print Friendly, PDF & Email

Plaats een reactie