Ondanks dat ik de pancakes niet zelf bedenk, vind ik het leuk om ze wekelijks zelf te maken en op mijn Pancake pagina te plaatsen. Hoe meer pancake-fans des te beter! Deze pancakes versie zijn te danken aan Nigel van der Horst bekend van het boek Chef met lef . Hierbij het recept van de pancakes met dadels en walnoten. Dit recept is overigens vanaf zijn website, niet vanuit het boek.
Mijn recepten zijn meestal gebaseerd op havermeel (oats) en deze valt daar ook weer onder.
Voor deze Banaan-Walnoten pannenkoeken heb je slechts 3 grondstoffen nodig namelijk;
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
banaan
whey (bij genoeg webshops te halen)
gemalen oats (bij genoeg webshops te halen)
Inhoudsopgave
Ingrediënten
Een portie is ongeveer 8-10 pannenkoekjes, dat is ook de reden dat ik dit recept 1 keer maak en dan over 2 dagen eet.
50 gram ultra fine oats
35 gram whey (smaak voorkeur, vanille of naturel)
1 rijpe banaan
1 ei
30 gram dadels
2 tl bakpoeder (half zakje)
1/2 thee lepel vanille suiker
¼ tl zout
30 gram walnoten
10 gram geraspte kokos
2 el stroop (naar eigen keuze)
Macro’s
De macro’s zijn als volgt:
103 gram Koolhydraten, 44 gram eiwitten, 38 gram vetten = 939 calorieën.
Deel je het door 2 dan krijg je:
51.5 gram Koolhydraten, 22 gram eiwitten, 19 gram vetten = 469 calorieën.
Stap 3:
Voeg de walnoten, banaan en dadels bij het beslag en voeg water toe op gevoel, het beslag mag best dik zijn maar nog wel mengbaar.


Stap 4:
Zet vervolgens een koekenpan op het vuur met een beetje bakboter of zonnebloem olie. Gebruik een soeplepel om het beslag in de pan te doen.
Bak ze 1 a 2 minuten per kant, let erop dat het vuur echt laag staat, anders branden ze te snel aan.
Finishing touch
De “finishing touch” doe je door het af te maken met stukjes walnoot, dadels en kokos rasp over de pancakes te strooien.
Het boek van Nigel van der Horst heeft een heel hoofdstuk vol met pancakes!
Wil je nog meer varianten pancakes maken? Zie hier dan al mijn pancake recepten