Code MARCHEALTHY voor 10% korting

Recept: Bananenpancakes met walnoten en dadels

Ondanks dat ik de pancakes niet zelf bedenk, vind ik het leuk om ze wekelijks zelf te maken en op mijn Pancake pagina te plaatsen. Hoe meer pancake-fans des te beter! Deze pancakes versie zijn te danken aan Nigel van der Horst bekend van het boek Chef met lef . Hierbij het recept van de pancakes met dadels en walnoten. Dit recept is overigens vanaf zijn website, niet vanuit het boek.


Mijn recepten zijn meestal gebaseerd op havermeel (oats) en deze valt daar ook weer onder.

Voor deze Banaan-Walnoten pannenkoeken heb je slechts 3 grondstoffen nodig namelijk;

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

banaan

whey (bij genoeg webshops te halen)

gemalen oats (bij genoeg webshops te halen)


Inhoudsopgave


Ingrediënten

Een portie is ongeveer 8-10 pannenkoekjes, dat is ook de reden dat ik dit recept 1 keer maak en dan over 2 dagen eet.

50 gram ultra fine oats
35 gram whey (smaak voorkeur, vanille of naturel)
1 rijpe banaan
1 ei
30 gram dadels
2 tl bakpoeder (half zakje)
1/2 thee lepel vanille suiker
¼ tl zout
30 gram walnoten
10 gram geraspte kokos
2 el stroop (naar eigen keuze)

een foto van de Ingrediënten van de dadel pancake

Macro’s

De macro’s zijn als volgt:

103 gram Koolhydraten, 44 gram eiwitten, 38 gram vetten = 939 calorieën.
Deel je het door 2 dan krijg je:
51.5 gram Koolhydraten, 22 gram eiwitten, 19 gram vetten = 469 calorieën.


Stap 1:

Mix de Ultra Fine Oats, kokos, whey protein poeder, bakpoeder, vanille suiker, snufje zout, kaneel, en het ei in een kom.

een foto van het beslag bij elkaar

Stap 2:

Snijd de banaan in kleine schijfjes, crunch de walnoten en snijd de dadels in kleinere stukjes


Stap 3:

Voeg de walnoten, banaan en dadels bij het beslag en voeg water toe op gevoel, het beslag mag best dik zijn maar nog wel mengbaar.

een foto van het beslag waar alles goed geroerd is

Stap 4:

Zet vervolgens een koekenpan op het vuur met een beetje bakboter of zonnebloem olie. Gebruik een soeplepel om het beslag in de pan te doen.

Bak ze 1 a 2 minuten per kant, let erop dat het vuur echt laag staat, anders branden ze te snel aan.

een foto waar 3 pancakes in de pan liggen
een foto van 3 pancakes in de pan die klaar zijn

Finishing touch

De “finishing touch” doe je door het af te maken met stukjes walnoot, dadels en kokos rasp over de pancakes te strooien.

Het boek van Nigel van der Horst heeft een heel hoofdstuk vol met pancakes!

een foto van een berg pancakes

Wil je nog meer varianten pancakes maken? Zie hier dan al mijn pancake recepten

Print Friendly, PDF & Email
Volg Marc

MarcHealthy

Marc, een man die zelf een enorme transformatie heeft ondergaan en sinds enkele jaren een enorme passie heeft voor sporten en een gezonde leefstijl. Op deze blog wil ik je motiveren en informeren over voeding, fitness en supplementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Een greep naar het assortiment van Body & Fit