Recept: Havermout pannenkoeken

Havermout pannenkoeken, Mijn volgers op Instagram weten zo onderhand wel dat ik een foodporn verslaving heb voor mijn (bijna wekelijkse) havermout pannenkoeken. Hoogstens tijd om het recept te delen op mijn website

Dit recept maak je overigens al met 75 gram Ultra fine oats, 2 eieren en 150 ml melk. 


Inhoudsopgave


Gezonder

Mocht je nog ouderwets aan de Koopmans pannenkoeken mix zitten, dan hoop ik je met dit artikel te verleiden naar een nog lekkerder & gezondere versie pannenkoeken. Ze vullen enorm, en het is leuk om zo af en toe met een nieuwe creatie te komen.

Bijna alle afbeeldingen in deze blog zijn aan te klikken voor een nog scherpere foto.

Grondstoffen:

Bij deze havermout pannenkoeken zijn slechts 3 grondstoffen nodig namelijk; eieren, melk en gemalen oats (bij meerdere webshops te verkrijgen)

Je zou eventueel nog ingrediënten toe kunnen voegen om er nog meer een feestje van te maken!

Nu tijdelijk 20% korting op Ultra Fine Oats bij Body&Fit met code Icsbf20

Ingrediënten

Een portie van 3 pannenkoeken heb je de volgende ingrediënten nodig:

2 eieren

150ml melk

75 gram Ultra fine oats.

Giet voor het maken van het beslag de melk in een kom. Wanneer je dit gedaan hebt, voeg in 3 delen de oats toe en tot slot de eieren en mix dit tot een mooi glad beslag.

Onder de grote eters onder ons kan het recept uiteraard ook verdubbeld of verdrievoudigd worden.

Ook ik blijf variëren met deze havermout pannenkoeken en bak ze vaak met toevoegingen. Hieronder een paar leuke variaties:


Verschillende variaties havermout pannenkoeken:

– Appel/spek:

Bak vooraf eerst het spek in de pan en giet daarna het beslag erop. Leg direct de schijfjes appel erop. Om de pannenkoeken mooi heel te houden gebruik ik een deksel voor het omdraaien.

Op deze foto zie je mijn Appel/spek havermout pannenkoeken
Op deze foto zie je mijn Appel/spek havermout pannenkoeken
Op deze foto zie je mijn Appel/spek havermout pannenkoeken

– Appel/kaneel/rozijnen

Giet het beslag in de pan en strooi gelijk het kaneel erop, hierdoor trekt de kaneel helemaal door het beslag heen. Leg vervolgens de schijfjes appel op het beslag en strooi tot slot de rozijntjes erop.


– Banaan/blauwe bessen

Doe het beslag in de pan en verdeel de stukjes banaan en bessen over het beslag.


-Kaas

Vaak eindig ik altijd met de kaas pannenkoeken. Strooi de geraspte kaas door het beslag. Goed mengen voordat je het beslag in de pan giet. Ik bak deze kaas-pannenkoeken op iets lager vuur anders branden ze sneller aan.

Hopelijk word jij net zo gek bent op deze havermout pannenkoeken en hoor graag of jij een leuke creatie hebt op mijn verslaving. Let me know, dan ga ik die de volgende keer proberen!

Ook kan je ervoor kiezen om ze lekker met whey te nemen voor extra eiwitten.

Zie ook vooral al mijn andere pancake recepten


Haal nu tijdelijk extra voordelig je Ultra Fine Oats in huis!

Nu tijdelijk 20% korting op Ultra Fine Oats bij Body&Fit met code Icsbf20

2 gedachten over “Recept: Havermout pannenkoeken”

  1. Smakelijk en simpel recept Marc!

    Pro-tip: ‘Zeeuws meisje stroop’ uit pot, veeeeel lekkerder dan schenk stroop.

    Nadeel, je kunt er minder makkelijk gezichtjes mee maken..

    Beantwoorden

Plaats een reactie