Review: TopFit van Henry Schut

TopFit, Zoals sommige van jullie misschien wel weten, ik word volgend jaar juni 35 en daarom zal ik door middel van droog trainen eind mei een fitness foto shoot doen om de beste versie van mezelf te laten zien. Dit boek heeft me zeker gemotiveerd.


Titel: Topfit

Auteur: Henry Schut

Uitgever: Spectrum

Verschenen op: Juni 2018

Pagina’s: 184

Bindwijze: Hardcover of E-book

ISBN: 9789000361120

Prijs: 20,00

Inkijkexemplaar en meer informatie


Henry Schut ging de strijd aan met Maxim om in 5 a 6 maanden cover proof te zijn van Men’s Health. Mijn doel is niet om de cover te behalen , maar wil er wel alles uit halen zodat ik foto’s krijg waar ik echt trots op kan zijn en waar ik hard voor getraind heb. Vandaar dat het erg leuk is geweest om dit boek topfit gelezen te hebben en te reviewen.

Op de cover zien we Henry in zijn cover half pak/half ontbloot. Dit boek legt de focus op alles wat mogelijk is, ook als je een druk leven hebt met gezin/werk/kinderen en ook als je denkt geen tijd te hebben .


Inhoudsopgave


Het boek

Het boek bestaat uit 3 delen:

Deel 1: Hoe dan?!
– Warming up
– Zoektocht
– De challenge

Deel 2: Zo Dus!
– De trainingen
– De voeding
– De geest
– De tijd (en de ruimte)
– Het gezin

Deel 3: En nu?
– Na de challenge
– Cooling down


Deel 1: Hoe dan?!

In een mooie inleiding wordt er beschreven wat er vooraf ging om uiteindelijk de cover shoot te behalen van Men’s Health. Hierin wordt een stukje geschiedenis omtrent Henry en sporten uitgelicht.

Uiteraard is het allemaal begonnen met de challenge tusen henry schut en Maxim Hartman. Daar is uiteindelijk de shoot uitgekomen en daar is uiteindelijk weer dit mooie boek uitgekomen.


Deel 2: Zo Dus!

In dit deel vinden we alle trainingen, droog trainen door middel van voeding en alles eromheen. Er wordt dieper ingegaan op de manier van trainen en er staan mooie schema’s in voor beginners, gevorderde of zelfs voor de experts.

Als je nog niet gewend bent om te trainen volgens full-body, dan is dit boek extra interessant. Wel wordt er vaak duidelijk gemaakt dat de focus ligt op een cover shoot, daardoor is het allemaal wat extremer, keep that in mind.

Het deel van de trainingen gaat uiteraard om de krachttraining oefeningen. Je vind hier een compleet schema gebaseerd op full-body trainingen. In mijn eigen ervaring met trainen voor een shoot pas je ook vooral de achterliggende spiergroepen zodat elke spier goed zichtbaar is met de shoot


Daarnaast vinden we ook verschillende voorbeelden van maaltijden, denk hierbij aan een sporters omelet tot een biefstuk met zoete aardappelfrites. Zowel ontbijt, lunch en diner en snacks komen voorbij met voorbeelden van maaltijden die betrekking hebben tot een fitness shoot.


Deel 3: En nu?

Voor mij een belangrijk deel omdat er een punt komt dat ik mijn doel bereikt heb, in dit geval van het boek: na de shoot. Maar dat kan ook voor jezelf zijn.

Hoe ga je dan verder? Dit deel is daar een mooie afsluiter van en ik raad hem zeker aan om hem goed te lezen! Van extreem naar een mooie balans vinden.

Ook laat Henry zien wat zijn vetpercentage was tijdens de shoot in 2017 en wat zijn shape is in 2018 en daar laat hij mee zien dat je met 4 keer per week trainen en 9.5% een super mooie shape kan hanteren. Ook mijn doel uiteindelijk.


Conclusie:

Ik vind het boek topfit een erg duidelijk boek waar je goed mee uit de voeten kan. Mocht je zelf een keer een fitness shoot willen doen en alles willen weten over droog trainen, dan weet je wat de gang van zaken zijn en kun je je er wellicht beter op voorbereiden. Dit boek is wel meer gericht op mannen.

Ik ga de komende maand de ‘5 dagen full-body training’ uit het boek volgen zodat ik ook daadwerkelijk weet wat het met je lichaam doet.

Er staan leuke interviews in met een aantal personen en wordt er tot slot wat dieper ingegaan op voeding met recepten bij dag delen.

PS:3 maanden voor mijn shoot krijg ik ook begeleiding en gaan we door middel van droog trainen naar een vetpercentage van 10%, ik zal daar ook een mooie blog aan wijden met begin foto’s en eind foto’s en de weg er naar toe :).

31 mei 2019 is de dag dat ik mag pieken.

**Voor dit artikel heb ik het boek mogen ontvangen tijdens de lancering. Dit veranderd echter niks aan mijn mening.


Ook succesvol afvallen via een programma voor een shoot?

Wil jij net als ik succesvol afvallen ?

Begin dan nu met het Droog Trainen Protocol Mannen of Droog Trainen Protocol vrouwen onderga ook die transformatie op korte termijn! 

Rechter is resultaat van de fitness shoot
Print Friendly, PDF & Email
Volg Marc

MarcHealthy

Marc, een man die zelf een enorme transformatie heeft ondergaan en sinds enkele jaren een enorme passie heeft voor sporten en een gezonde leefstijl. Op deze blog wil ik je motiveren en informeren over voeding, fitness en supplementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Een greep naar het assortiment van Body & Fit