In Boeken, Reviews

Zoals sommige van jullie misschien wel weten, ik word volgend jaar juni 35 en daarom eind mei een fitness foto shoot gepland om de beste versie van mezelf te laten zien. Dit boek heeft me zeker gemotiveerd.

Titel: Topfit

Auteur: Henry Schut

Uitgever: Spectrum

Verschenen op: Juni 2018

Pagina’s: 184

Bindwijze: Hardcover of E-book

ISBN: 9789000361120

Prijs: 20,00

Link naar informatie boek

Boeken selectie

Henry Schut ging de strijd aan met Maxim om in 5 a 6 maanden cover proof te zijn van Men’s Health. Mijn doel is niet om de cover te behalen , maar wil er wel alles uit halen zodat ik foto’s krijg waar ik echt trots op kan zijn en waar ik hard voor getraind heb. Vandaar dat het erg leuk is geweest om dit boek topfit gelezen te hebben en te reviewen.

Op de cover zien we Henry in zijn cover half pak/half ontbloot. Dit boek legt de focus op alles wat mogelijk is, ook als je een druk leven hebt met gezin/werk/kinderen en ook als je denkt geen tijd te hebben .

Het boek bestaat uit 3 delen:
Deel 1: Hoe dan?!
Deel 2: Zo Dus!
Deel 3: En nu?

Deel 1: Hoe dan?!

In een mooie inleiding wordt er beschreven wat er vooraf ging om uiteindelijk de cover shoot te behalen van Men’s Health. Hierin wordt een stukje geschiedenis omtrent Henry en sporten uitgelicht.

Deel 2: Zo Dus!

In dit deel vinden we alle trainingen, voeding en alles eromheen. Er wordt dieper ingegaan op de manier van trainen en er staan mooie schema’s in voor beginners, gevorderde of zelfs voor de experts.

Als je nog niet gewend bent om te trainen volgens full-body, dan is dit boek extra interessant. Wel wordt er vaak duidelijk gemaakt dat de focus ligt op een cover shoot, daardoor is het allemaal wat extremer, keep that in mind.

Deel 3: En nu?

Voor mij een belangrijk deel omdat er een punt komt dat ik mijn doel bereikt heb, in dit geval van het boek: na de shoot. Maar dat kan ook voor jezelf zijn.

Hoe ga je dan verder? Dit deel is daar een mooie afsluiter van en ik raad hem zeker aan om hem goed te lezen! Van extreem naar een mooie balans vinden.

Conclusie:

Ik vind het boek topfit een erg duidelijk boek waar je goed mee uit de voeten kan. Mocht je zelf een keer een fitness shoot willen doen, dan weet je wat de gang van zaken zijn en kun je je er wellicht beter op voorbereiden.

Ik ga de komende maand de ‘5 dagen full-body training’ uit het boek volgen zodat ik ook daadwerkelijk weet wat het met je lichaam doet.

Er staan leuke interviews in met een aantal personen en wordt er tot slot wat dieper ingegaan op voeding met recepten bij dag delen.

PS:3 maanden voor mijn shoot krijg ik ook begeleiding, ik zal daar ook een mooie blog aan wijden met begin foto’s en eind foto’s en de weg er naar toe :).

31 mei 2019 is de dag dat ik mag pieken.

Voor meer informatie over het boek en waar te bestellen zie: Topfit

Heb jij mijn andere boeken reviews al gelezen? -> Boeken

Zie ook mijn receptenselectie E-books

**Voor dit artikel heb ik het boek mogen ontvangen tijdens de lancering. Dit veranderd echter niks aan mijn mening.

**Deze pagina bevat mogelijk 1 of meerdere Affiliate links, voor meer info zie Affiliate links

Aanrader voor soortgelijk programma in 3 maanden naar de beste versie van jezelf:

Binnen 8 – 16 weken effectief je vetpercentage verlagen voor ​strakker​ en mooier gevormd lichaam met meer definitie (​zonder jojo effect)

Droog trainen protocol voor mannen

Binnen 8 – 16 weken effectief je vetpercentage verlagen voor ​strakker​ en mooier gevormd lichaam met meer definitie (​zonder jojo effect)

Droog trainen protocol voor vrouwen

Recommended Posts

Leave a Comment