Een greep naar het assortiment van Body & Fit

Review: Personal Body Plan – The recipe guide

The recipe guide van personal body plan is het tweede boek nadat ik een review heb geschreven over het boek van Tom Barten : Personal Body Plan – the fat burning guide. Nu precies een jaar later is er een heerlijk receptenboek uit namelijk: The Recipe Guide van Tom Barten en Hannah Vreudenhil. Dit is mijn eerste review over een kookboek, maar vast niet de laatste.


Titel: The Recipe Guide

Auteur: Tom Barten,  Hannah Vreugdenhil

Uitgever: Spectrum

Verschenen op: April 2019

Pagina’s: 200 pagina’s

Bindwijze: Paperback of E-book

ISBN: 9789000367269

Prijs: Paperback 22,49 & E-book 12,99

Inkijkexemplaar en meer informatie

het boek the recipe guide vanaf de bovenkant

Een review schrijven over een kookboek vind ik lastiger dan een ‘gewoon’ boek. Ik zal jullie kort wat vertellen over de schrijver, en ook 1 of 2 recepten maken uit het boek die je terug kunt vinden op mijn website met verwijzing naar dit boek.

Daarnaast geef ik een indruk met foto’s zonder al teveel prijs te geven.

Hoe leuk is het dat Tom Barten, de oprichter van Personal Body Plan en Hannah Vreugdenhil, oprichter van Doormeal samen een kookboek uitbrengen. Een kookboek vol Doormeal recepten en ik als ex PBP’er heb in het verleden heel wat Doormeals gegeten extra leuk dat er nu dus een boek is uitgekomen met deze bekende en nieuwe recepten zodat ik ze thuis ook zelf kan maken.

Hannah en Tom kennen elkaar al heel lang leuk dat je dit terug ziet in het boek.


Inhoudsopgave


Inleiding recepten

The Recipe Guide is verdeeld in 2 hoofdstukken en deze is onderverdeeld in kleinere onderdelen.

Hoofstuk 1: Inleiding, de vier pijler van Personal Body Plan
Hoofstuk 2: De recepten
2a: Hoe ga je met de recepten aan de slag
2b: Ontbijtjes
2b: Anytime meals (het grootste gedeelte van het boek)
2c: Snacks

foto van de recepten van het boek van the recipe guide

Hoofdstuk 1

Het boek begint met een kort voorwoord van Tom en daarna een uitgebreider voorwoord van Hannah waarbij je meer over ze te weten komt.

Er wordt een kort stuk geschreven over Personal Body Plan en krijgen we een goed beeld van de 4 pijlers namelijk, gedrag, training, herstel en voeding.

Deze pijlers ken ik zelf maar al te goed omdat ikzelf al 4 keer 6 maanden personal body plan heb gevolgd. Er wordt duidelijk omschreven hoe je calorieën moet uitrekenen naar het doel wat je voor ogen hebt (spieropbouw of vetverbranding).

Het fijne is dat bij al deze recepten ook de voedingswaardes staan. Zo kan je dus met jouw doel zien of je aan de juiste hoeveelheid calorieën zit. Dat zal je in de eerste periode veel houvast geven. Op de langere termijn zul je merken dat je voor jezelf weet wat je per dag binnen krijgt aan voedingswaardes.

foto van de 4 pijlers van het boek van the recipe guide

Hoofstuk 2: / ontbijtjes

In dit deel vinden we een mooie variatie aan verschillende en eiwitrijke ontbijtjes. Denk aan een heerlijke granola met kwark of smoothie bowls gevuld met fruit.

Ook vinden we hier het recept: Bubbly Blueberry Pancakes deze heb ik zelf al een aantal keren gemaakt en staat ook op mijn website.

Klik afbeelding op naar dit recept te gaan.

Hoofstuk 2: / Anytime meals

Hierboven gaf ik aan dat dit hoofdstuk het grootste gedeelte van het boek is. Het is onderverdeeld in kleinere onderdelen en die vallen onder: Anytime Meals.

Denk hierbij aan: Burgers / Salades / Wraps / Comfort Food / Italiaans / Mexicaans / Hollands / Indisch / Thais  / Frans.

Het mag duidelijk zijn dat er in dit hoofdstuk voor ieder wat wils is waarbij je genoeg kunt variëren met deze recepten.

Hier links een mooie voorbeeld van een falafal recept wat van toepassing is geweest op mijn plantaardig experiment

foto van een anytime meal van het boek van the recipe guide

Hoofstuk 2 / Snacks

Dit deel kan ik me ook zeker uitleven. Heb niet voor niks een snacks pagina op mijn website. Denk aan lekkere Bananen pancakes tot muffins of een Brownie.

Mijn favo onderdeel! Zoals ik eerder aangaf heb/ga ik 2 recepten op mijn website gezet/zetten. Rechts kun je alvast zien wat zeker gaat komen.

een foto van een snack van het boek the recipe guide

Conclusie:

Mijn eerste kookboek, en zeker niet de laatste. Leuk om te zien dat de Recipe Guide een combinatie is geworden van van lekkere recepten en een stukje bewustwording (de 4 pijlers).

Een groot voordeel dat de voedingswaardes erbij staan vermeld. Heb je een moment op de dag dat je nog veel eiwitten mag en wat minder koolhydraten dan weet ik zeker dat je genoeg keuze hebt in dit boek om een lekker recept te vinden wat hieraan voldoet.

Alle recepten zijn feitelijk voor 1 persoon omschreven. Na the fat burning guide van Tom Barten is dit zeker een mooi aanvulling voor iemand die het leuk vindt om gezonde en vooral lekkere recepten te maken voor elk moment van de dag.

Het enige wat ik mis in dit boek is desserts. Die zie je vaak niet veel terugkomen bij andere kookboeken, hopelijk bij een volgend boek!

Er zullen zeker meer recepten/kookboeken komen in de toekomst zodat ik kan blijven variëren.

**De uitgever heeft mij dit boek bezorgd in ruil voor een eerlijke review

Zie hier al mijn boeken reviews

Print Friendly, PDF & Email
Volg Marc

MarcHealthy

Marc, een man die zelf een enorme transformatie heeft ondergaan en sinds enkele jaren een enorme passie heeft voor sporten en een gezonde leefstijl. Op deze blog wil ik je motiveren en informeren over voeding, fitness en supplementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *