Review: Huawei Watch GT

Huawei Watch GT, mijn nieuwste aanwinst. Tijd voor een review van mijn huidige sporthorloge, namelijk de Huawei Watch GT. Ik heb hem uitvoerig getest en daarbij alle opties uitgeprobeerd wat het horloge aanbied.


Naam: Huawei Watch GT

Merk: Huawei

Gewicht: 46 Gram

Kleur: Bruin of Zwart

Categorieën: Smartwatches

Sensoren: Afstandmeting, Hoogtemeter, GPS functie zonder telefoon, Barometer, Caloriemeting,Hartslagfunctie, Stappenteller

Opties: Geschikt voor onderwater, Geen smartphone nodig voor GPS, Notificaties van je smartphone, Alarm/wekker

Prijs: 150,00 – 200,00 (links voor beste prijs want dit kan zeker schelen en meer informatie)

Op deze foto zie je de voorkant van de Huawei Watch GT
Alle afbeeldingen in deze blog zijn aan te klikken voor een nog scherpere foto

In mijn selectie Fitness Gear kun je zien dat ik eerder een Smartwatch en een Activity tracker heb getest. Namelijk de Samsung Gear Fit 2 en de Fossil Q Explorist gen 4. De Huawei Watch GT zit precies tussen beide horloges in en maakt dit horloge uniek.

Bij het kopen van een “smart watch” moet je goed bij jezelf bedenken waarvoor je hem wilt gebruiken en wat er voor jou op moet zitten. Voor mij zijn dat 4 dingen: sporten bijhouden , slaap meten, eigen GPS en een lange batterij duur. Laat dit horloge nu alle 4 deze opties hebben.


Inhoudsopgave


Het horloge

Het horloge verschijnt in 2 uitvoeringen, namelijk een leren band en een plastic band. De bandjes zijn verwisselbaar, de plastic band is ideaal voor het zwemmen, leer niet echt. Ik heb ondertussen ook het plastic bandje gekocht, deze is mooi zwart.

Zoals je ziet straalt het horloge luxe uit en maakt het leren bandje hem mooi af.

Leer voorkant
Plastic voorkant
Leer achterkant

Uiterlijk klokjes

Er zijn op dit moment 14 verschillende keuzes van klok. Elke klok heeft weer iets unieks. Ik heb optie 1 als standaard klok, 14 keuzes zijn er genoeg voor mij. Er komen er vast nog meer en die ook persoonlijk zijn aan te passen.

Op deze foto zie klokje 1 van Huawei Watch GT
Op deze foto zie je klokje 2 van de Huawei Watch GT
Op deze foto zie je klokje 3 van de Huawei Watch GT

Sporten.

Ik heb deze Smartwatch gekocht voor het vastleggen van mijn sportsessie. Je hebt genoeg keuze uit verschillende sporten. Ik heb er 3 getest en zal er wat dieper op ingaan. Test 1: krachttraining, test 2: Fietsen en test 3: hardlopen. Ik zal op den duur ook nog test 4 toevoegen namelijk zwemmen.

Krachttraining:

Tijdens de krachttraining wordt er netjes bijgehouden hoe lang je bezig bent en je hartslag. Uiteindelijk zie je precies in welke hartslag zones je hebt getraind en hoeveel “calorieën” je hebt verbrand. Met het laatste gegeven doe ik verder niks. Onderstaande krachtsessie was 40 min kracht en sloot ik af met aan het 10 min cardio hometrainer.


Fietsen buiten met GPS

Mocht je vaak fietsen, dan is dit een leuke optie. Een overzichtelijke map, hoe hard je hebt gefietst en wat voor afstand en in welke hartslag zones je precies zat.

Zie afbeeldingen bij punt 3, lopen of fietsen wordt op dezelfde manier gemeten. Behalve dat stappen ook mee tellen met lopen en fietsen meer naar hartslag en GPS.

Lopen of Hardlopen met GPS

Dit horloge is erg geschikt voor lopen of hardlopen, dit vanwege de eigen gps die erop zit. Hieronder de gegevens van een wandeling van 1 uur en 13 min.


Zwemmen

Het zwembad was tijdens mijn vakantie in mei op Ibiza niet echt warm, vandaar ik maar een klein stukje de meting heb uitgevoerd. Hij registreert de slagen goed!


Slaap:

Slaap is ontzettend belangrijk voor een sporter. Te weinig slaap leidt tot meer stress, wat weer leidt naar minder goed herstel en minder goede resultaten. Daarom vind ik een slaap meter erg belangrijk.

De slaap wordt keurig bijgehouden. Elke ochtend krijg je een score te zien en wordt alles bijgehouden zoals je in onderstaande foto’s kunt zien. Als er iets afwijkt of niet goed is, dan kan je daarop inzoomen en krijg je uitleg en tips hoe je dit kunt verbeteren.


Batterijduur:

De batterijduur is mijn grootste pluspunt. Ik heb het horloge nu 5 dagen in gebruik en zit nog op 61%. Tijdens deze dagen heb ik verschillende workouts vast gelegd en heb ik de opties: voortdurende hartritmecontrole en slaapmeting aan staan.

Ik heb in het verleden ook smartwatches gehad die elke dag opgeladen moesten worden. Hier kan je dus met een gerust hart een weekje op vakantie gaan zonder oplader.

Extra opties:

Er zit naast een nauwkeurige GPS ook een barometer op waardoor hij ook hoogtes herkent.

Je kunt ook de meldingen aanzetten voor whatsapp berichten of als iemand belt. Naast dat ik hem als wekker gebruik zie je ook het weer van de locatie waar je bent.

GPS:

Gps werkt super en het is fijn dat je daar je mobiel niet voor hoeft mee te nemen. Het duurt ongeveer een paar seconden voordat hij het GPS signaal heeft gevonden en dan kan je de betreffende sport aanzetten.


Conclusie:

Wellicht was het al duidelijk maar ik ben super enthousiast. Zoals ik al eerder had vermeld zijn alle opties die ik zocht in een horloge  aanwezig. Hieronder mijn algemene oordeel met de + en – punten.

+ Batterijduur

+ GPS

+ Veel verschillende sporten en bijhouden van slaap

– Vriendin vind het een stoer horloge dus iets meer voor mannen (persoonlijk naar mijn mening)

– Geen intern muziek of muziek bediening.

– Relatief weinig keus in uiterlijk klokken (voor mij genoeg keuze)

– Minder apps beschikbaar door eigen besturingssysteem.


Prijs

De prijs zit rond de € 150,00 – € 200,00. Voor de goedkoopste en beste prijs kan je onderstaande aanbieders vergelijken, daar zie je ook meer informatie over het product, klik de afbeeldingen hierboven

Vergelijk vooral de prijzen want soms heeft een aanbieder een aanbieding die de ander niet heeft, zo heb je altijd de beste prijs.

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties:

  1. Volledig review. Onderschrijft ook mijn ervaringen. Draag dit horloge 10 maanden inmiddels. Batterijduur, functionaliteit en draagbaarheid prima. Hoogtemeter geeft naar mijn idee niet de juiste gegevens weer.

    • Leuk om te horen!, ik draag hem zelf nog steeds en ben er echt super blij mee. Ook op vakantie getest met zwemmen en slagen en afstand tot 1.5 km werden goed opgepakt!. batterijduur blijft het grootste plus punt wat mij betreft 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *