Review: Fossil Q Explorist Gen 4 Smartwatch

 In Fitness Gear, Reviews

Naast dagelijks sporten word ook ik erg enthousiast van deze sportgadgets. Dit kan een nieuwe telefoon, draadloze oordopjes zijn of in dit geval een Smartwatch. In het verleden heb ik meerdere smartwatches of fitnesstrackers gehad (o.a van Samsung en fitbit). Erg leuk om de komende periode zo nu en dan ook sport gadgets te testen en mijn ervaring hierover met jullie te kunnen delen. Om te beginnen met deze smartwatch van Fossil.

Afgelopen 4 weken heb ik de Fossil Explorist Gen 4 FTW4016 mogen testen, deze past aardig in mijn straatje aangezien er genoeg sport functies op zitten.

Design

Het horloge oogt stoer door de mooi bruin lederen horlogeband. De keuze is enorm voor de achtergrond van je klok die allemaal luxe uitstralen.

De hartslag meter heb ik vaak getest en die kwam goed overeen met mijn vorige horloges. Leuk is de optie fitness en oefening herkenning. Zo gaf hij bij mij aan dat het bepaalde oefeningen herkende en precies zag hoeveel herhalingen je had gedaan. Nadeel, hij geeft niet aan hoeveel je verbrand of hoe lang je precies bezig bent met je oefeningen, dat geeft hij pas aan het eind van je sportsessie aan.

GPS

De optie ‘lopen’ heb ik regelmatig getest. Er zit GPS op, maar bij mij werkte het niet. Hier sprong hij steeds naar de GPS van mijn mobiel. Dat laatste ging overigens wel heel goed. Je zag op de Fit App  precies de map hoe je gelopen had met kilometers en hartslagen. Hieronder een mooi voorbeeld van een wandeling van 1 uur een 44 minuten.

Scherm modus

Het horloge heb ik voornamelijk getest met de functie ‘scherm altijd aan’. Hierdoor was de tijd altijd in beeld, waardoor hij aan het eind van de dag opgeladen moest worden. Het duurde overigens niet lang voordat de batterij weer volledig vol was.

Apps

Er zitten talloze apps bij om uit te proberen, waarvan ik er maar een aantal van heb geprobeerd. De wekker gebuikte ik dagelijks en werkte zoals hij hoort. Ook als ik spotify of netflix aan het gebruiken was, dan kon ik hem met mijn horloge op pauze zetten of volume veranderen, of als er mails/whatsapp berichten binnen kwamen op je telefoon, dan kon je die gewoon duidelijk lezen op je horloge of zelfs antwoorden met korte berichten.

De google assistent werkt ook super! Handig en leuk om mee te spelen. Maar blijft raar om in het openbaar tegen je horloge staan te praten..

Conclusie

Deze smartwatch heeft genoeg te bieden met genoeg James Bond achtige snufjes.

+ Veel apps om uit te proberen
+ Spotify + Netflix besturing vanuit horloge

– Batterijduur, elke dag opladen

De keuze om voor een smartwatch te gaan  blijft persoonlijk. Kijk goed naar welke functies jij nodig hebt in een horloge.

Ik ben benieuwd waar jij op let voordat jij een smartwatch koopt! Let me know.

Ik heb het model FTW4016 mogen testen. Voor de actuele prijzen per aanbieder, klik afbeeldingen:  waar hij te koop is, zie:  link of zie de rest van de modellen: Link of via Bol.com

Bol.com

 

Coolblue

Recommended Posts

Leave a Comment