Review: Fitbit Charge 2

Fitbit Charge 2, een activity tracker die al een tijdje op de markt is, maar dat mag een review niet in de weg staan aangezien hij nog steeds te verkrijgen is. Ik heb hem een jaar geleden aan mijn vriendin gegeven die hem dagelijks draagt


Naam: Fitbit Charge 2

Merk: Fitbit

Gewicht: 130 Gram

Kleur: Zwart, blauw, paars, roze

Categorieën: Activity tracker

Opties: Hartslagfunctie, Stappenteller, Alarm/wekker, Afstand, Calorieverbranding, Slaap

Prijs varieert nogal, kijk even naar de aanbieders voor de actuele prijs: 99,00 – 175,00

Op deze foto zie je de Fitbit Charge 2
Alle afbeeldingen in deze blog zijn aan te klikken voor een nog scherpere foto.

Sinds deze blog is de Fitbit Charge 3 ook uit, onderstaande zijn de prijzen van deze charge 3


Inhoudsopgave


Het horloge

Het horloge is in veel verschillende kleuren te verkrijgen, waaronder paars, roze, zwart en blauw. Je hebt ongetwijfeld nog meer kleuren aangezien je ook makkelijk losse bandjes kan kopen en koppelen.

Het horloge komt met een ‘normale’ band waardoor je niet onhandig met een kliksysteem werkt.Het is gemaakt van siliconen kunststof.

Op deze foto zie je de voorkant van de Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 2 voorkant
Op deze foto zie je de achterkant van de Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 2 Achterkant

Uiterlijk klokjes

Doordat het een klein horloge is heb je niet heel veel keuze tussen klokjes, maar je hebt alsnog keuze tussen 9 verschillende display’s, al lijken sommige erg op elkaar.


Sporten

Ik test de horloges op verschillende sporten en vind ik het fijn om bij te kunnen houden hoelang mijn sessie duurt. Bij deze activity tracker heb je genoeg keuze uit sporten, waaronder; hardlopen, krachttraining, threadmill, fietsen of interval trainingen.

Het horloge heeft geen GPS dus hij zal verbinding moeten maken met je mobiel. Helaas ging dat niet altijd goed deze testweek dus hoop er nog een keer op terug te komen. Uiteraard wel wat sporten getest:[/vc_column_text]


Krachtraining

Tijdens de krachttraining zag je je constante hartslag, hoe lang je bezig was en kon je zien in welke modus je zat. Ik zat veelal in de “vetverbranding”. Aan het eind zag je een mooi schema van je hartslag, je verbrandde calorieën en je invloed op dagbasis.


Fietsen & Lopen

Helaas had hij moeite om verbinding te maken met mijn telefoon voor de GPS verbinding, deze ga ik dus nog updaten.


Slaap

Als krachtsporter weet ik hoe belangrijk slaap is, daarom zoek ik ook altijd een tracker die slaap meet. De fitbit doet dat gelukkig erg goed. Je ziet precies hoeveel uur je hebt geslapen en in welke slaapfases je hebt gezeten.

Het geeft een mooi weekoverzicht maar je kan ook inzoomen op dag niveau zoals onderstaand zichtbaar is.

Hieronder een slaap overzicht op week niveau:

Waar ik tijdens het afvallen een goede focus had op minstens 8 uur slaap per nacht heb ik het een beetje laten versloffen zoals je kan zien. Deze meting geeft voor mij aan dat ik daar op moet gaan letten de komende periode.

Waar de Huawei je ook tips geeft over hoe je je slaap kan verbeteren heeft de Fitbit dit niet. Ze verwijzen wel naar hun pagina waar ze in het Engels uitleg geven over de fases en meer over slaap.


Homescherm

Ik ben te spreken over het homescherm op je telefoon. Het is een mooi duidelijk overzicht waar je je gelopen stappen kunt zien, je verdiepingen/trappen, aantal gelopen km’s en de verbranden calorieën. En uiteraard ook je slaap e.d.

Je kan overal op dag niveau inzoomen maar ook als week niveau.

Home scherm mobiel
Aantal km’s per dag
Aantal stappen per dag
Aantal calorieën per dag

Batterijduur:

De batterijduur vind ik zeker goed te noemen, ik heb de activity tracker dinsdag ochtend op 100% om gedaan en 1 week later dinsdag avond zit ik op 16%. Dus je doet er een mooie 7 dagen mee.

Ik moet wel bekennen dat ik hem voornamelijk als stappenteller en de dagelijks de wekkerfunctie heb gebruikt en slechts 2 activiteiten.


Functies:

Ik heb elke dag de wekker functie gebruikt, die werkte zoals het hoort. Enig nadeel is dat als je de tijd wijzigt dat je hem steeds moet synchroniseren, daar gaat soms best wat tijd overheen.

Er zit geen eigen GPS op, dus hij moet elke keer verbinding maken met je telefoon.

Er zit een stopwatch functie op en een relax 2 min modus, hier geeft hij je tips voor ademhaling zodat je weer helemaal rustig wordt.


Notificaties

Niet te vergeten zijn de notificaties. Je kan instellen dat je gebeld wordt of als je een sms krijgt. Je moet dit horloge meer zien  als een activity tracker en niet als smartwatch.


Conclusie:

Voor een activity tracker vind ik hem goed. Hij heeft een mooi overzichtelijk scherm op je mobiel zodat je precies kan zien hoe goed je bezig bent. Wel moet je bedenken dat door het ontbreken van GPS dat je je mobiel moet meenemen tijdens het hardlopen.

+ Batterijduur

+ Veel verschillende sporten en bijhouden van slaap

+ Overzichtelijk homescherm met stappen, verdiepingen, km’s en verbrande calorieën.

– GPS

– Geen intern muziek of muziek bediening.

– Relatief weinig keus in uiterlijk klokken

– Spatwaterdicht

Prijs Fitbit Charge 3
Prijs Fitbit Charge 3

Sinds enige tijd is de Fitbit 3 uit, deze is even duur als de Fitbit 2 maar heeft als voordelen:

+ Groter scherm

+ Langere baterijduur

+ Waterdicht.


=>>> Fitness Gear

Of mijn review selectie =>>>> Alle reviews

Print Friendly, PDF & Email

Plaats een reactie