In Boeken, Reviews

Na het mogen schrijven over Eet als een atleet is het tijd voor het boek ‘Eet als een expert‘. Waar het vorige boek specifiek gericht was op sporters is dit boek geschreven voor iedereen die gezonde keuzes wil maken.

Titel: Eet als een expert

Auteur: Marijke Berkenpas

Uitgever: Kosmos Uitgevers

Verschenen op: November 2018

Pagina’s: 176

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789021571539

Prijs: 20,99

Boeken selectie

Link naar informatie boek

Alle afbeeldingen in deze blog zijn aan te klikken voor een nog scherpere foto.

De schrijvers geven feiten wat betreft voeding, wat ervoor zorgt dat je voedingskeuzes zal maken op betrouwbare informatie wat zeker zal bijdragen aan een goede gezondheid.

Het boek is niet echt in hoofdstukken verdeeld maar meer in eetmomenten zoals; ontbijt en lunch. Tijdens het lezen van deze “hoofdstukken” komen er verschillende leuke recepten voorbij, maar wordt er ook dieper ingegaan op vragen die betrekking hebben op: ‘Is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag?’.

Inleiding:

In dit eerste deel van het boek wordt er kort uitgelegd waar dit boek over gaat. Het boek laat je een gezond eetpatroon zien dat de risico’s op nare ziektes zoveel mogelijk weet te verlagen door het maatschappelijk bewijs dat is aangetoond.

Ontbijt:

In dit deel vinden we heerlijke gevarieerde recepten over muesli & granola, wordt er dieper in gegaan op vragen als ‘Hoe gezond is yoghurt en melk?’ en ‘Hoe belangrijk is het ontbijt?’. Daarnaast hebben ze verschillende producten getest op de hoeveelheden suiker die te verkrijgen zijn in de supermarkt.

Lunch:

In dit hoofdstuk vinden we heerlijke recepten van soepen en salades en zijn er wederom onderzoeken gedaan hoe gezond broodbeleg voor je is. Een onderdeel wat tegenwoordig ook vaak ter sprake komt is ‘Hoeveel eieren mag ik per dag?’. Ook hierover wordt geschreven.

Tussendoortjes:

Hier vind je gezonde snacks met recepten erbij en komen er vragen voorbij als: ‘Zijn noten gezond?’ en “Is chocolade een “superfood”?.  Op mijn site staan nog weinig snacks, binnenkort zal ik daarom een nieuw blog  plaatsen van 1 van de recepten die in dit hoofdstuk staat beschreven (hint: Brownie)

Drinken:

Een heel belangrijk onderdeel namelijk: drinken. Er wordt alles verteld over frisdrank en koffie. En ook worden er verschillende soorten thee getest.

Avondmaaltijd:

Een hoofdstuk vol met heerlijke recepten om de avond goed mee door te komen. Dit zijn vaak de lastigste momenten van de dag. Ook wordt deze vraag beantwoordt: “Wat is het beste vet om mee te koken?”.

Ze eindigen met een weekplanner ter inspiratie. Dit kan je toepassen om met alles wat je in het boek hebt gelezen ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.

Conclusie:

Dit boek is een aanrader voor als je een balans zoekt tussen gezonde en lekkere recepten en antwoorden zoekt op belangrijke vragen die vaak voorbij komen,

Waar ‘Eet als een atleet’  dieper in gaat op voeding specifiek voor de sporter, beschrijft dit boek goed hoe je  het beste alles uit jezelf haalt met voeding en bewustere keuzes. Je leest in welke producten veel suikers in zit en waar niet  (muesli’s of plantaardige dranken).

Na mijn  vegan maand eet ik 4 van de 7 avonden vegan en maak ik gebruik van Soja-drink. Ze hebben in dit boek verschillende plantaardige drinks op het suikergehalte getest en staan er verschillende vlees vervangende recepten in.

Ik kan je dit boek zeker aanraden waar je een mooie combinatie vindt van recepten, wetenschappelijke onderzoeken die zijn gedaan en naar producten die je dagelijks eet.

Voor meer informatie zie: Eet als een expert

Heb jij mijn andere boekenselecties al gelezen? -> Boeken

Zie ook mijn receptenselectie E-books

** Deze pagina bevat mogelijk 1 of meerdere Affiliate links, voor meer info zie Affiliate links

**De uitgever heeft mij dit boek bezorgd in ruil voor een eerlijke review.

Recommended Posts

Leave a Comment