In Boeken, Reviews

Mijn 5e boekreview alweer en zeker niet de minste! Ik heb nieuwe inzichten gekregen op het gebied van sport en voeding. De titel is passend, waarbij ik mezelf zo onderhand ook wel als een atleet zie.

Titel: I’m a foodie Eet als een atleet

Auteur: Sarai Pannekoek, Titia van der Stelt, Vera Wisse

Uitgever: I’m a Foodie

Verschenen op: Oktober 2017

Pagina’s: 192

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789082700206

Prijs: 24,50

Link naar informatie boek

Boeken selectie

Alle afbeeldingen in deze blog zijn aan te klikken voor een nog scherpere foto

Mijn 5e boekreview alweer en zeker niet de minste! Ik heb nieuwe inzichten gekregen op het gebied van sport en voeding. De titel is passend, waarbij ik mezelf zo onderhand ook wel als een atleet zie.

Voor mijn cursus Sport en Voeding heb ik dit boek ook meerdere malen gebruikt en veel kennis uit gehaald.

Met goede of specifieke voeding kun je je sportprestaties enorm verbeteren en is het zeker interessant om hier wat dieper op in te gaan en te ontdekken wat werkt voor jou.

Kijkend naar de hoofstukken:
Inleiding: Haal het optimale uit jezelf.
Deel 1: Het fundament voor jouw prestatie en gezondheid
Deel 2: Sportspecifieke voeding: hoe kun jij je prestatie verbeteren
Deel 3: Supplementen: het topje om een topprestatie te leveren
Deel 4: Sportvoeding is maatwerk

Bij het lezen van de inleiding wordt gelijk duidelijk dat een gezond voeding patroon de basis vormt om het optimale uit jezelf te halen. Hiernaast staat de sportvoedingspiramide afgebeeld, waarbij de basisvoeding het grootste onderdeel vormt, gevolgd door sport specifieke voeding en tot slot de sportsupplementen.

In dit boek komen personages voorbij die een bepaalde soort tak van sport uitoefenen. Handig om jezelf aan 1 zo’n persoon te spiegelen waarbij je dus gelijkenissen ziet.

Deel 1: Het fundament voor jouw prestatie en gezondheid

Er wordt uitgebreid ingegaan op energie systemen met betrekking op de lengte van een training of een specifieke tak van sport zoals hardlopen of fitness. Er wordt duidelijk en overzichtelijk uitgelegd hoe het berekenen van onderhoud in calorieën en macro’s (koolhydraten, vetten en eiwitten) in elkaar zit.

Deel 2: Sportspecifieke voeding: hoe kun jij je prestatie verbeteren

Het geeft je inzicht welke voeding kan helpen om je sportprestaties te verbeteren en op welke momenten je bepaalde voeding moet innemen. Denk aan, voor het training of erna en welke macro’s hierbij handig zijn en het belang van water drinken.

Deel 3: Supplementen: het topje om een topprestatie te leveren

Een onderdeel die ik er leuk vind! Er wordt op een goede manier ingegaan op supplementen, wat is nuttig en wat is niet?Elk supplement komt voorbij waar duidelijk vermeld staat voor wie wat bedoeld is, gebruikersadvies en de mogelijk functie.

Deel 4: Sportvoeding is maatwerk

Ze duiken in het vetpercentage en hoe je moet omgaan met voeding als je bijvoorbeeld niet thuis bent.

Tussen alle hoofstukken door staan lekkere recepten, zoals een sportquiche of Bananen-Ricotta pannenkoekjes. Waarbij ik binnenkort ook 1 van die recepten online gooi.

Conclusie:

Ik kan eerlijk zeggen dat ik veel aan dit boek heb gehad. Sommige stukken kunnen wat technisch zijn zoals energiebronnen als ATP, maar ik heb er veel aan gehad. Ook handig om precies te lezen wat het beste werkt voor tijdens of na het sporten en over de voedingssupplementen. In veel boeken schrijven ze vaak over een dieet waarbij dat in dit boek nergens in voor komt. Een aanrader!

Voor meer informatie en waar je het boek kan bestellen: Eet als een atleet

Heb jij mijn andere boekenselecties al gelezen? -> Boeken

Zie ook mijn receptenselectie E-books

** Ik heb dit boek zelf gekocht ter aanvulling van mijn collectie boeken

** Deze pagina bevat mogelijk 1 of meerdere Affiliate links, voor meer info zie Affiliate links

Recommended Posts

Leave a Comment