Review: Chef met lef van Nigel van der Horst

Chef met lef van Nigel van der Horst is een kookboek, en die staan sinds kort ook op mijn website en dit is echt weer een aanrader! Waarom?, dat lees je hieronder.


Titel: Chef met lef

Auteur: Nigel van der Horst

Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Verschenen op: Augustus 2017

Pagina’s: 160

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789024577590

Prijs: 20,99

Inkijkexemplaar en meer informatie boek

voorkant van het boek
Alle afbeeldingen in deze blog zijn aan te klikken voor een nog scherpere foto.

Een review schrijven over een kookboek vind ik iets lastiger dan een gewoon boek. Ik zal jullie in het kort wat vertellen over de schrijver. Ook komen er 2 recepten uit het boek die je ook op mijn site kunt terug vinden, met een verwijzing naar het boek.

Daarnaast komen er foto’s voor een kleine indruk om niet al teveel prijs te geven.


Het boek is geschreven door Nigel van der Horst en alle recepten zijn getoetst door diëtist Jonathan Klaassen. Beiden komen regelmatig aan het woord. Leuk om om te zien dat Jonathan Klaassen betrokken is bij dit boek. Zijn boek Voedsel voor je geest staat ook op mijn website.

Naast dat Nigel van der Horst een fanatiek sporter is blijkt hij dit ook een fantastische kok te zijn. Op zijn website schrijft hij: “Ik wil mensen laten zien dat je heerlijk kan eten. Dat je gezond kan zijn en een goed lichaam kan behalen door middel van balans te hebben in je voeding, beweging en eventuele guilty pleasures.” Helemaal mee eens!

Hier heb ik de laatste tijd geleerd dat het niet alleen maar rijst, kip en broccoli is om je doelen te behalen. In mijn weg naar mijn fitness shoot heb ik met regelmaat allerlei verschillende pancakes gegeten en genoeg snacks als chocolade of recepten uit dit boek weten te halen.


Inleiding recepten

Het boek met recepten is verdeeld in 7 hoofdstukken.
#1: Salades
#2: Pancakes (hier komt nog een recept van op mijn website)(hoe kan het ook anders met een eigen pancake pagina)
#3: Burgers
#4: Pizza’s
#5: Quesadilla’s
#6: Everyday meals
#7: Out of the oven (ook hier komt een recept vandaan voor mijn selectie Snacks/Smoothies)


In het boek komen genoeg interessante onderwerpen aan bod die goed zijn onderbouwd.

De onderwerpen komen op een duidelijk te begrijpen manier naar voren en eindigen met een “take home message”: conclusie van het onderwerp.

2 voorbeelden:

Afbeelding van biologisch eten
afbeelding van suikervrij leven

Een boek naar m’n hart. Er zit een heel hoofdstuk in met allerlei pancake recepten. Ik kon het uiteraard niet laten om alvast een recept toe te voegen in mijn pancake selectie. Het gaat om onderstaande Chocolade Pancakes met hazelnoten en whey.

pancakes for president voorkant
spoilet van pancake die ik ga maken

Er komen voldoende tips voorbij van Nigel en Jonathan. En dan voornamelijk voor diegene die bewuster willen worden of meer algemene kennis willen opdoen als het om voeding en bewegen gaat.

Pagina over wat sporten met je kan doen

Een heel hoofdstuk met heerlijke recepten uit de oven. Onderstaand brownie recept staat al op mijn website, een aanrader!

heerlijke oven recepten
Klik afbeelding voor het recept op mijn website

Conclusie:

Het is een prachtig kookboek geworden. Nigel is fotograaf en dit komt in dit boek duidelijk naar voren. Daarnaast is het leuk dat je Nigel beter leert kennen via onderwerpen als gezondheid, sport en genieten. En Jonathan verduidelijkt onderwerpen als biologisch eten, balans en voedselhypes.

Dit boek is een mooie combinatie geworden van healthy recepten, waar de calorieën en macro’s bij staan vermeld. Maar het komt er eigenlijk op neer dat dit boek voor iedereen is die van eten houdt. Nigel laat in dit kookboek zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn. De gerechten zijn makkelijk uitgelegd zelfs voor mij als geen keukenprins mogelijk om te maken.

Dit was niet mijn laatste review op kookgebied. Recepten/kookboeken blijf ik de komende tijd toevoegen aan mijn lijst om te blijven variëren.

Print Friendly, PDF & Email
Volg Marc

MarcHealthy

Marc, een man die zelf een enorme transformatie heeft ondergaan en sinds enkele jaren een enorme passie heeft voor sporten en een gezonde leefstijl. Op deze blog wil ik je motiveren en informeren over voeding, fitness en supplementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Een greep naar het assortiment van Body & Fit