Recept: Vegan bananenbrood met Walnoten en Rozijnen

Zoals je in dit Bananenbrood en pannenkoeken recept heb kunnen lezen maak ik regelmatig recepten met oats (gemalen havermout). Dat is met dit vegan bananenbrood ook het geval. Een lekker en makkelijk recept en volledig plantaardig.

De basis:
Bananen
Oats (ook havermeel te gebruiken)
Bakpoeder
Havermelk (andere plantaardige melk kan ook)
Maar wil je liever bananenbrood met ook jouw favoriete ingrediënten? Voeg lekker toe waar jij dol op bent.

Het voordeel van bananenbrood is dat het bijna niet kan mislukken en dat het zelfs voor de niet keukenprinsessen onder ons goed te doen is.

Ingrediënten:

4 Bananen (overrijp)

150 ml havermelk (ander plantaardige melk mag ook )

340 gram Ultra fine oats, dit is op verschillende kanalen te koop, dus ik zou het gewoon bestellen waar je normaal je producten besteld: ( ultra fine oats (B&F)  ) of ( Instant Oats (myprotein) of Haver (Bulk Powders) of (oats XXLnutrition ) of (Instanthaverpoeder Prozis )

15 gram bakpoeder

1 eetlepel kaneel

Handje rozijnen

Handje walnoten

Stap 1

Prak de bananen in een kom met een vork. Bewaar een halve banaan voor de topping.

stap 2

Roer vervolgens de oats, het bakpoeder, de kaneel en de melk erdoorheen. Ik zou het met een spatel doen zodat het beslag lekker klonterig blijft, een glad beslag resultaat namelijk in een droog brood.

stap 3

Roer nu vervolgens de rozijnen en stukken walnoot erdoorheen. Roer lekker door tot je een klonterig beslag houd.

stap 4

Doe bakpapier in een cakevorm en giet het beslag erin. Om het af te maken doe je stukjes banaan en eventueel havervlokken op de bovenkant.

Bak je brood af in 20 tot 30 minuten in de heteluchtoven op 160 graden.
Houd een beetje in de gaten dat hij lekker bruin wordt. Heb je een Amerikaanse oven, dan moet hij wat langer erin, namelijk rond de 45 minuten.

Je kan uiteraard nog zelf ingrediënten toevoegen (zoals pure chocolade/chia/zaden of noten) en het toch vegan houden.

Macro’s

De taart weegt 815 gram en daarvan zijn de macro’s
357 gram koolhydraten
31 gram vetten
59 gram eiwitten
37 gram vezels

Omgerekend naar 100 gram is dit.
231,5 calorieën
43,8 gram koolhydraten
3,8 gram vetten
6,3 gram eiwitten
4,5 gram vezels

Dit is een heerlijke snack voor bij de koffie of tussen de middag.

Laat je mij weten wat je ervan vond?

Tip: Bananenbrood is ook makkelijk in te vriezen, dus je kan 1 of 2 plakjes bij elkaar in de vriezer leggen en eruit halen op een gewenst moment, even in de oven en je hebt een heerlijk ontbijt of snack.

Check ook mijn andere food selectie’s -> Food

Geniet ervan!

Marc

Leave a Comment