Recept: Quiche met prei, ui en champignons

Hopelijk vonden jullie mijn twee vorige recepten de havermout pannenkoeken en het Bananenbrood ook twee toppers! Deze week heb ik voor een hartig recept gekozen, namelijk een quiche! Lekker voor tussen de middag of avondeten en kan zowel warm als koud gegeten worden.

Het recept bevat weinig koolhydraten is dus ideaal voor een koolhydraat-arm menu.[vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1566910784258{margin-bottom: 0px !important;}”]

De ingrediënten(ca. 4 porties):

350 gram rundergehakt
1 prei
1 ui fijngesneden
250 gram plakjes Champignons
4 eieren
2 dl/200 ml slagroom
100 gram kaas
1 theelepel paprikapoeder
Peper/zout
Olijfolie[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1566910804642{margin-bottom: 0px !important;}”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1566910797150{margin-bottom: 0px !important;}”]

Bereiding

Snijdt de prei over de lengte doormidden en was het ergste vuil eruit. Snijdt vervolgens de twee helften in mooie reepjes van ongeveer 1 cm. Het donkere groen niet gebruiken, de middelste zachte kern kan je wel gebruiken. Snijdt vervolgens de champignons en ui in kleine stukjes.

Bak de ui ,prei, champignons en het gehakt in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg na circa 5 minuten de paprikapoeder, peper en zout toe.

Klop de eieren met de slagroom op en giet 1/3 van dit mengsel in de ovenschaal. Voeg het gehaktmengsel toe in de ovenschaal en giet de rest van het eimengsel over het gehakt.

Strooi tot slot de kaas over je quiche.

Bakken de quiche op 180 graden circa 30 tot 45 min tot je een goudbruine korst hebt.

Enjoy!

Macro’s voor circa 4 porties zijn:
Mager rundergehakt 350 gram: 665 Kcal
1 ui: 46 Kcal
Champignons 250 gram: 45 Kcal
4 eieren: 319 Kcal
Verse slagroom 250 ml: 850 Kcal
1 prei 110 gram: 32 Kcal
Geraspte kaas jong belegen 100 gram: 275 Kcal

Totaal 2232 Kcal= 31 gram KH/170 gram vetten/139 gram eiwitten

/4 = 558 Kcal: 7.75 gram KH/42.5 gram vetten/34.75 gram eiwitten

Tips:

  1. Mocht je geen kaasliefhebber zijn? Deze quiche is zonder ook heerlijk!
  2. De quiche kan ingevroren worden voor een volgende keer. Let hierbij op dat hij volledig is afgekoeld, en zorg dat de verpakking luchtdicht is verpakt. Na het invriezen blijft je quiche nog zo’n 3 maanden goed.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1566910838186{margin-bottom: 0px !important;}”]Heb jij mijn selectie food al gezien ? =>>>> Food

Of houd je eigenlijk niet van koken maar meer van reviews lezen ? =>>> reviews 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *