!--Tradedoubler site verification 3100936 --> Publisher Website!

Recept: Chocolade Oreo taart met donkere chocolade

“it’s a wrap”, ja, het “cutten” zit erop zoals je gisteren in mijn progressie artikel deel 2 hebt kunnen lezen. 4 Maanden onder onderhoud gezeten dus dat sluit ik af met all time favourite! Dit is overigens de iets minder (maar zeker zo lekker!) gezonde variant van mijn andere Oreo witte  chocolade kwarktaart .

Ingrediënten

De bodem:
300 g Oreo’s
100 g boter, gesmolten

Voor de chocoladeroom vulling:
190 g room 40% vet
200 g donkere chocolade
50 g boter

Voor de finishing touch:
4 of 5 gehalveerde Oreo’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze:

Blend de oreokoekjes in de mixer tot losse kruimels. Voeg de gesmolten boter toe en blend dit tot een mooie mix.

Giet dit mengsel in een langwerpige bakvorm (bij voorkeur met een uitneembare bodem wat het een stuk makkelijk maakt om de taart er op het eind uit te halen) en druk goed aan op de bodem en de zijkanten tot je overal een even dikke laag krijgt.

Zet de vorm in de vriezer.

Breng in een sauspan de room aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de gehakte chocolade en boter toe. Laat 5 minuten rusten. Roer tot een gladde mix.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Giet de chocolade vulling over het mengsel en werk het af met enkele gehalveerde Oreo’s.

Zet minstens 2 uur in de koelkast, maar een dag van te voren maken is nog beter!

Haal de taart de volgende dag uit de vorm en geniet van deze heerlijke en makkelijke cheat meal!

Ps: ben jij net zo verslaafd als ik aan Oreo’s?

Leave a Comment