Oreo Cheesecake met Aardbeien en Whey

Oreo Cheesecake lovers opgelet!, dat ik verslaafd ben aan Oreo mag wel duidelijk zijn na mijn Oreo kwarktaart recept en chocolade Oreo taart recept. Tijd voor een cheesecake oreo variant recept.

Dit recept is overigens voor 90% geleend van Body&Fit (wel zo aardig om dat te vermelden)


Inhoudsopgave


Ingredienten

1 rol oreo koekjes (154 gram)

750 gram magere kwark

1.5 maatschep vanille whey naar keuze (45 gram)

1 mespunt vanillepoeder

20 gram kokosolie

6 blaadjes Gelatine of Agar-agar

150 gram aardbeien, ontkroond en in plakjes

15 gram kokosrasp

Op deze foto zie je de ingrediënten van de Oreo Cheesecake met Aardbeien en Whey
Alle afbeeldingen zijn aan te klikken om groter te maken.

Macro’s.

Dit recept is voor 16 personen, feitelijk kan je zelf beslissen hoeveel stukken oreo cheesecake je eruit wilt halen.

Als je de cheesecake in 1 keer wilt opeten voor 16 personen, dan zijn de macro´s:
1650 calorieën
146 gram koolhydraten,
64 gram vetten
117 gram eiwitten.

Als we kijken naar 16 stukjes, dan is 1 stukje:

103 calorieën
9 gram koolhydraten,
4 gram vetten en
7.3 gram eiwitten.


Stap 1: Oreo koekjes prakken.

Maal de Oreo koekjes fijn met een blender of keukenmachine. Houd 4 oreo koekjes apart voor het einde


Stap 2: Kokosolie smelten

Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg dit vervolgens in een kom waar de gemalen oreo koekjes in zitten tot een samenhangend geheel.


Stap 3: Bakblik vullen

Bekleed een bakblik naar keuze met bakpapier en bedek de bodem met de zojuist gemaakte oreo-kokolie mengsel. Zet het bakblik daarna in de vriezer.

Hier helaas nog geen keukenmachine (moet me schamen), vandaar dat het mengsel niet geheel vloeiend is. Hopelijk doe jij het beter.


Stap 4: Magere kwark mengen

Doe de magere kwark in een kom en voeg vervolgens de Whey en vanillepoeder toe.


Stap 5: Gelatineblaadjes weken

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water, doe ondertussen 1/4 deel van het kwarkmengsel in een steelpan.

Knijp vervolgens de gelatineblaadjes uit en voeg ze bij de kwark.


Stap 6: Kwark met Gelatineblaadjes opwarmen

Zet de pan op het vuur en verwarm hem laag zodat de gelatineblaadjes smelten zodat het mengt met de kwark en 1 geheel wordt.


Stap 7: Kwarkmengsel bij overige kwark

Voeg vervolgens deze mengsel bij de overige kwark en voeg daar 3/4 van de aardbeien bij samen met de kokosrasp. Meng het vervolgens samen.


Stap 8: Kwarkmengsel bij bakblik

Haal vervolgens het bakblik uit de vriezer en giet de vulling over de bodem van het bakblik

Op deze foto zie je allemaal stukjes Oreo Cheesecake met Aardbeien en Whey
Deze foto is na stap 9 gemaakt.

Stap 9: Opstijven en genieten maar!

Zet de Oreo Cheesecake vervolgens in de koelkast en wacht 2 lange uren (opstijven) voordat je het eerste stukje kan gaan proeven!

Maak het vervolgens af met de oreo koekjes die je had bewaard en de 1/4 aardbeien.

Hopelijk gaan jullie dit Oreo Cheesecake recept een keer maken, deel dat dan vooral in de reactie hieronder!

Zie hier al mijn recepten

Ben je toevallig niet van het koken, neem dan een kijkje bij mijn Afslank en betere welzijn reviews

Op deze foto zie je een kant en klare Oreo Cheesecake met Aardbeien en Whey
Genieten maar!
Print Friendly, PDF & Email
Volg Marc

MarcHealthy

Marc, een man die zelf een enorme transformatie heeft ondergaan en sinds enkele jaren een enorme passie heeft voor sporten en een gezonde leefstijl. Op deze blog wil ik je motiveren en informeren over voeding, fitness en supplementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *