Wat is Affiliate Marketing?

Affiliate Marketing gaan we bespreken op deze pagina, we praten over een vorm waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen zodra er verkopen komen op hun platform.

Dit kan een blog zijn maar ook een Facebook of Instagram kanaal. Affiliates verkopen het product niet fysiek maar schrijven of praten bijvoorbeeld over een product en verwijzen dan naar waar dit product te koop is.


Hoe werkt Affiliate Marketing in de praktijk ?

Stel, je hebt een enorme passie voor het lezen van boeken en je wilt deze passie delen op je website door er een review over te schrijven. Je gaat zoeken waar deze boeken online te koop zijn en of ze aangesloten zijn bij een Affiliate Marketing kanaal. Als voorbeeld is bol.com aangesloten. Via elk boek review kan je een bol.com linkje toevoegen zodat de bezoeker meer informatie kan vinden op hun website.

Bij het doorklikken naar de bol.com site wordt er een cookie geactiveerd waardoor een bezoeker die binnen 5 dagen een desgewenst product koopt, dan ontvangt de blogger een kleine commissie van bijvoorbeeld 2%.

Affiliate Marketing wordt tegenwoordig overal toegepast op 90% van de websites, ook vaak zonder dat je het door hebt. Dit kan een nieuwswebsite zijn, maar ook een blogger die je al 10 jaar volgt die zo nu en dan haar favoriete bars deelt.

Voordelen

  • Je hoeft het product niet fysiek te verkopen
  • De adverteerder levert vaak ook promotiemateriaal aan
  • Soms krijg je ook een vergoeding over een niet gepromoot artikel door middel van cookies
  • Het is een passief inkomen, doet je blog het goed op Google, dan kan je er een mooi extra salaris mee verdienen.

Nadelen

  • Je krijgt alleen geld als er ook daadwerkelijk een verkoop is geweest.
  • Je weet nooit van te voren wanneer er een vergoeding komt, soms kan het zijn dat je in 1 week 4 sales hebt, en soms kan het 2 weken zijn dat je er niet 1 hebt.
  • Er zit vaak een minimum bedrag aan vast voordat er uitbetaald wordt,  dit kan 20 euro zijn maar soms ook nog hoger.

Zelf succesvol worden met Affiliate Marketing?

Wil je zelf leren hoe je succes Affiliate Marketing moet toepassen? Dan raad ik je aan om de cursus Affiliate Marketing revolutie te volgen, in deze cursus leer je hoe je stap voor stap deze vorm van Marketing zelf kan toepassen.

In mijn Affiliate Marketing revolutie review lees je alles over deze complete training.