In Fitness Evenementen

Afgelopen mei 2018 ben ik voor het eerst naar FIBO geweest. Fitfair bestaat sinds vorig jaar en is ook een beurs voor sporters en dit is de 2e editie. Fitfair is overigens niet te vergelijken met FIBO, maar waarom niet dat lees je in dit blog!

Fitfair in het kort vanaf de website:

“Fitfair is de tweedaagse kennis en netwerk beurs voor sporters, professionals en ondernemers in de fitness branche. Door educatie, inspiratie en participatie onderscheidt Fitfair zich van traditionele fitness- en wellness beurzen.

Het programma bestaat uit 150+ masterclasses, business seminars en workouts verdeeld over 14 state of the art conferentie zalen. Topsporters delen tijdens Fitfair op inspirerende wijze hun kennis op het gebied van trainingsschema’s, mindset en voeding. “

Kennis

Zoals je kan lezen draait het bij Fitfair vooral om kennis delen, en dat vind ik persoonlijk erg leuk. Ik ben van mening dat je nooit bent uitgeleerd. Er zijn veel sprekers aanwezig die al “naam” hebben gemaakt en een mooie CV hebben opgebouwd.

Ervaring:

Keuzes maken als je 1 dag gaat is lastig ben ik achter gekomen haha. Er zijn zoveel lessen die ik allemaal had willen zien. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de classes waar ik op dit moment en komend jaar het meeste aan heb. Ik heb 4 classes gehad van Richard Bell van Bell Coaching. Volgend jaar zal ik van hun begeleiding krijgen voor mijn fitness shoot. Richard is zo gepassioneerd over zijn werk en weet ongekend veel over sport,voeding, trainingen en het menselijk lichaam.

Planning:

Zo zag mijn dag eruit:

Van 10:00 tot 10:45: De beurs gaan verkennen.

11:00-11:45: Veganistische & Vegetarische sportvoeding van Start2Move

12:00: Meet en Greet met Marissa Kyara die ik al een tijd volg op Instagram.

12:30-13:15: Richard Bell: Gevorderde Trainingstechnieken

13:45-14:45: Q&A met o.a. Guy Droog, Dogan Tekin en Richard Bell

15:00-15:45: Richard Bell: Hoe kies je de beste oefeningen voor jouw doelen

16:00:16:45: Richard Bell: Het opstellen van een optimaal programma

17:00: Een rondje over de beurs, om op de foto te gaan met Merijn van mijn boek review

17:15: Voldaan gevoel van deze dag met enorm veel kennis! Volgend jaar weer!

Waar?

Fitfair is te bezoeken in de jaarbeurs van Utrecht, dus goed te bereiken met openbaar vervoer. Openingstijden van 10:00 tot 18:00 zowel op zaterdag als zondag.

Wanneer?

Dit jaar was de Fitfair op zaterdag 24 en 25 zondag november. Goed nieuws, volgend jaar komen ze terug. Dan is het op zaterdag 23 en zondag 24 november 2019.

Tips
  1. Kijk van te voren welke classes je graag wilt zien. Ik had van te voren een schema gemaakt omdat je van zaal naar zaal moet lopen, waarbij de tijd voorbij vliegt! Mijn ervaring is ook dat classes vaak uitlopen.
  2. Een Q&A is super interessant ook omdat er zo’n grote groep van sprekers bij elkaar zitten, handig om van te voren al vragen op te schrijven. Dit had ik niet gedaan.
  3. Zorg voor contant geld, mocht je iets van kleding o.i.d willen kopen. Niet bij alle plekken kun je namelijk pinnen.
  4. Kom op tijd! Ik kwam om 09:50uur aan, stond een korte rij en kon dus gemakkelijk doorlopen toen ze eenmaal open gingen.
  5. Neem iets warms mee, FIBO was erg warm en toen was een T-shirt goed te doen, hier was het iets minder warm in mijn T-shirt 😉

Conclusie

Ik ben erg te spreken over de vorm van deze beurs voor sporters. Waar het bij FIBO vooral ook ging om zien en gezien worden, was dit bij fitfair totaal niet het geval. Iedereen nam de tijd voor je en als er vragen waren na een sessie, dan namen ze daar echt de tijd voor om deze nog te beantwoorden.

Wel vond ik de ruimtes veelal slecht aangeven waardoor je goed moest zoeken. Als je eenmaal weet waar alles zit dan komt het wel goed. Toen ik om 10:00 binnen kwam waren sommige stands nog aan het opzetten, wat een erg rommelige indruk gaf.

Voor meer informatie zie: FitFair

Recent Posts

Leave a Comment