De weg naar een fitness shoot deel 1

Allereerst de beste wensen voor 2019. Sinds mijn review over het boek TopFit van Henry Schut  weet ik het zeker: ik ga een fitness shoot doen! Deze beslissing maakte ik al in mei 2018 met de gedachte dat ik 15 juni 2019 de leeftijd 35 bereik, leek het me een mooi moment om daarvoor een shoot te maken.

Deze beslissing komt overigens niet uit het niks. Ik heb een aardige transformatie ondergaan van volslank naar de dag van vandaag. En ik vind het erg leuk om zo’n transformatie vast te leggen en te kunnen zeggen ‘niks is onmogelijk!’.[vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1546678266873{margin-bottom: 0px !important;}”]

Ondanks dat deze foto al enige tijd geleden genomen is en ik de transformatie al heb mee gemaakt, is de shoot ook bedoeld om vaker terug te kijken naar vroeger en waar je vandaag komt.

Onthoud: heel veel kleine stapjes maken een grote stap die een leefstijl voor altijd maakt, zo heb ik deze transformatie ook ondergaan.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1543585246921{margin-bottom: 0px !important;}”]

Experiment

Leuk om over de weg naar mijn shoot te mogen schrijven. Vorig jaar volgde ik een maand lang een plantaardig experiment, en nu weer iets totaal anders. Het zal een shoot worden dat zo op de Men’s Health cover zou kunnen.

En je geloofd het of niet, ik heb er zin in! Veel discipline, (passie voor) sport en voeding zullen de sleutelwoorden zijn deze periode, maar vooral plezier! Ik sport 4 a 5 keer per week, mijn eten track ik voor 75%, en ik zal uit mijn comfort zone moeten gaan met de oefeningen. Ik ben al meerdere keren gewaarschuwd dat een shoot of fitness wedstrijd loodzwaar is, waardoor ik alleen nog maar nieuwsgieriger ben geworden.

Het spookt dus al 6 maanden mijn hoofd, dus de “plannen” zijn al gemaakt. Ik ga over 2 maanden (vanaf maart 2019) 3 maanden volle bak onder begeleiding van Droog Trainen Protocol mannen (voor vrouwen deze) . De shoot staat gepland op 31 mei door niemand minder dan Jeroen de Beer.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1543585751626{margin-bottom: 0px !important;}”]

Planning

 

Iets plannen en hoe iets uiteindelijk verloopt kunnen vaak verschillen, maar laat ik jullie een kijkje geven hoe mijn planning er als volgt uit ziet:

Doordat ik er al 6 maanden mee bezig ben, probeer ik al langzaam en op een gezonde manier naar 9-10% vetpercentage toe te werken tot eind januari 2019. Dit zou betekenen dat ik februari een klein overschot kan hanteren zodat mijn metabolisme enigszins kan herstellen. Vanaf maart geef ik alles uit handen aan mijn coach en gaan we werken naar de shoot waarvan ik verwacht dat deze rond de 7-8% zal eindigen. Ik hoop zeker nog wat sterker te kunnen worden in deze laatste periode.

Ik heb tussen januari en eind april 2 weken vakantie waarvan een week wintersport en een weekje Ibiza. Tijdens deze periode zal ik dus iets bewuster zijn van de dagelijkse dingen dan voorheen. Ik leef al vrij bewust, dat is ook de reden dat ik mij totaal geen zorgen ga maken om die 2 korte vakanties en lekker ga genieten, maar met mate.

Tot slot heb ik de hele maand Mei niks en kan ik me dus 300% focussen op de shoot.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1546629174572{margin-bottom: 0px !important;}”]

Metingen

 

Metingen ga ik aan de hand van een 4 punt’s huidplooi meting nemen. Het  vet % blijft een schatting waarbij de spiegel altijd leidend is. Maar die metingen geven je een mooie indicatie of je op de goede weg bent.

Datum mm % KG
20-8-2017 34 mm 17,47%  
25-2-2018 32 mm 16,84%  
2-6-2018 26 mm 14,69% 86,3
28-7-2018 21 mm 12,49% 85,3
17-11-2018 29 mm 15,82% 92,9
15-12-2018 25 mm 14,28% 90,3
12-1-2019      

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1546629128366{margin-bottom: 0px !important;}”]

Via dit schema kan je al mooi zien dat ik 2 juni 2018 een gewicht had bij 86,3 kg en 26 mm, en dat ik nu 25 mm heb bij 90,3 kg. Betekend dat ik een goede leanbulk in het verleden heb gehad en weer spiermassa erbij heb.

Zo is de bedoeling om elk jaar iets zwaarder te worden en toch mijn vetpercentage niet te ver laat oplopen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1546629344521{margin-bottom: 0px !important;}”]

Conclusie

Ik ga jullie mee nemen in dit hele traject, alles eerlijk delen waar ik tegenaan loop en hoe ik het ervaar. Vanaf maart zal ik elke maand een post plaatsen en beschrijven hoe ik de maand heb ervaren met foto’s en verhalen. Een persoonlijk proces, iedereen is anders maar ik zal op het gebied van voeding en trainingen jullie mijn ervaringen delen en eventueel ook tips.

Jij al een keer een fitness shoot gedaan of fitness wedstrijd ? Let me know, deel mij jouw ervaring! Vragen mogen altijd onderaan de pagina worden gesteld of via info@marchealthy.nl

Mocht je me nog niet zo goed kennen, via deze blog stel ik mezelf voor.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *