Bananen brood met pure chocolade en Walnoten

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Iets wat ik regelmatig maak naast de Havermout pannenkoeken is bananenbrood. Er zijn zoveel ontelbare variaties mogelijk dat je er elke keer weer je eigen creatie van kan maken. Met mijn recept gaan we een heerlijke bananenbrood maken met pure chocolade, walnoten, rozijnen en blauwe bessen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1574763401177{margin-bottom: 0px !important;}”]

Ingrediënten

4 Bananen (overrijp)
3 Eieren
150 gram Ultra fine oats 
15 gram bakpoeder
Snufje zout
2 gram kaneel
pure chocolade 50 gram
rozijnen 50 gram
walnoten 50 gram
chiazaad 50 gram
70 gram blauwe bessen

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1566910104462{margin-bottom: 0px !important;}”]

Deze afbeelding is aan te klikken voor een scherpere foto

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1566909983889{margin-bottom: 0px !important;}”]De basis van bananenbrood bestaat uit:
Bananen
Eieren
Meel (zoals oats, boekweitmeel of amandelmeel)
Bakpoeder

Maar wil je liever bananenbrood met ook jouw favoriete ingrediënten? Voeg lekker toe waar jij dol op bent.

Het voordeel van Bananenbrood is dat het bijna niet kan mislukken en het in een vloek en zucht gemaakt is. En dat is voor mij altijd wel fijn om van te voren te weten voordat ik aan zoiets begin ;). Dus voor de ‘niet-handige-thuis-bakkers’ is ook dit een eitje.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1566910001241{margin-bottom: 0px !important;}”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1578645584308{margin-bottom: 0px !important;}”]

Bereiding:

Stap 1:

Prak de bananen in een kom met een staafmixer of vork.

Stap 2:

Voeg de oats,zout en bakpoeder in 2 delen toe.

Stap 3:

Vervolgens de 3 eieren en meng dit met een garde.

Stap 4:

Voeg tot slot al je overige ingrediënten toe en meng dit. Klaar met de voorbereiding, zoals je ziet ben je feitelijk langer bezig met het afwegen van alle ingrediënten dan het bereiden van het banenbrood 😉

Stap 5:

Vet de cakevorm in en wat makkelijk is om er een strook bakpapier onderin te leggen. Dit zorgt ervoor dat we het brood er straks met veel gemak uit krijgen. Giet de mix in de cakevorm.

Stap 6:

Bak het brood vervolgens gedurende 50-60 minuten in een voorverwarmde oven rond de 180 graden. Zie hieronder het resultaat 🙂

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1566910221067{margin-bottom: 0px !important;}”]

Tip:

Bananenbrood is ook makkelijk in te vriezen, dus je kan 1 of 2 plakjes bij elkaar in de vriezer leggen en eruit halen op een gewenst moment, even in de oven en je hebt een heerlijk ontbijt of een lekkere snack. Of laat het ontdooien in de koelkast ook erg lekker!

Heb je mijn pancake selectie ook gezien ? =>>> pancakes

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1574763489856{margin-bottom: 0px !important;}”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *